Jul, Jul strålande jul...

Jaha då va denna jul oxå över, dessa dagar går ju sååå himla fort.. Julafton som brukar va så lpng bara sprang iväg tyckte ja..

Jaha vad är det som har hänt då.. På självaste julafton så va vi i Ekängen hos Pappa & Gun och det va såå lugnt och skönt... Den bästa julafton på många många år... Så mysigt och så va det ju ett STORT plus att det kom SNÖ... Hur länge sedan v det vi hade snö på julafton...hmmmm lääänge sedan!!!
Men iallafall vi vaknade med ett leende på läpparna, drog upp persien och det va snö ja bara jublade.. hihihi sedan vart det en mysig frukost med ljus och julmusik tror det vart Peter Jöbacks julskiva,.. Tycker vi om.. *ler* Sedan vart det lite paket till Tuwis,.. Hon bara luste upp som en sol.. Mammas lilla skatt...
På natten till julafton så hade hon lite svårt att sova så redan då fick hon öppna ett paket.. DÅ fick hon öppna paketet med ballhavet i.. Och hon verkligen älskade det.. Det va roligt och se..

Vid 12.00 så pakade vi in oss i bilen med vagn,mat och ALLA paket, vart fullt i bakaskuffen....
Vi hade ju inte ätit ett ända julbord innan julafton så när vi klev innan för dörrarna så luktade det sååå himla gott.. mm var hungrig direkt..
La klapparna under granen ovh där låg det inga klappar redan då eller... *ler stort* hälsade på alla och Tuwa va såå söt i sin tomte luva... hihihihi gullunge där..

Väl till bords så fick Tuwis oxå äta med oss, den matningen tog Pappa (Morfar) hand om... Men det vart inte julbort för henne hon fick äta gräddstuvad pyttipanna.... Men det älskar hon.. Men hon fick lite julbröd iaf!!

Sedan vart klockan redan 15.00 och tv:n slogs på och det vart Kalle-Anka... Tuwis va så trött då, men hon såg lite av det.. Satt helt stilla och tittade på Tomteverkstaden,Sen va det att sova middag för sessan... Kalle är inte så roligt men det måste va på i bakrunden iaf. Så medans vissa tittade på det så fikade vi andra...

Klockan 17.00 ca så vart det klapp utdelning.. Hade ingen tomte detta år men min syster fick på sig en tomte luva och fick läsa och dela ut dom som vanligt...
Jag hade vart snällare i år än vad ja trodde... *ler*
Och Tuwa hade vart ur snäll...hihhihihih
Hon fick massa paket,hon va verkligen i centrum, precis så som det ska va...
Men jag fick massa julklappar me,

* Höganäs muggar 6 st + skålar
*DKNY:s nya parfym+ bodylotion
*Tröja av Bror
*Halsband+ örhängen+ ögonnskugga av syster
*Godis

Sen tog vi en promenad i snön och mörkret, jätte mysigt och gå och titta hur folk har det.. Är så fint med alla stakar, stjärnor och granar som lyser..

Och när vi kom in i vörmen igen så vart det risallamalta.... mmmmmmmm gotti... Men i min familj så är det bara ja, pappa & Gun som äter det... Men gott som tusan är det..!!!

Åkte hem vid midnatt tror ja.. Så det va verkligen en helt underbar julafton, den bästa på LÄNGE!!!




Juldagen vart stressig den me, då skulle Mogges familj komma, hans mamma, syster, bror och hans flickvän. Det va mycket att stå i.. Ja skickade ut Mogge & Tuwis på en lång promenad så ja kunde städa det sista.. Sen va det bara att duscha och börja med maten..
Värma köttbullar, griljera skinkan, koka ägg, steka prinskorv, skala potatis, duka och ploxka fram allt.. Så det fanns lite att göra.. Men hoppas att dom tyckte maten va god..

Annandag jul firade vi men min mamma, syster med kille och Leffan mammas karl även dom fick julbord, hoppas även dom tyckte det va gott...
Vi hade ju redan fått våran julklapp av Mamma & Leffan en diskmaskin och pengar men fick oxå ett stryckjärn och av min syster så fick vi en mandolin.. Mogge säger att det heter så, en sådan som man skär sallad och saker me...Ett strykjärn va guld värt voi hade ju inget vårat har gått sönder så har fått lånat mammas ett tag nu.. Men nu har ja ett eget igen.. Såå skönt... Tack!!!

Nu kommer lite bilder på denna Jul och lite av Tuwis julklappar:



   

 



   

     

     





Tack alla för en underbar jul


Nu är det det bara några få dagar kvar till Nyår me..

Pöss på er

Kommentarer
Postat av: Annie

Hej! Gud va söt Tuwis är! Som alltid;-) Jo det heter mandolin, skitbra ju! Man kan skiva allt typ. Ser fram emot nyårsafton! Ska bli jätte trevligt. Hör av er om vi ska ta me nåt. Hittade du glas till förrätten? kram

2008-12-27 @ 17:53:22
Postat av: Mamma

Tack själva, för God mat och underbar annandag.. klart vi inte kunde låta bli o köpa nått åt er så ni med fick en julklapp den dagen, och kom på att ni behövde ett strykjärn hihi såå bra att klappanra blev till belåtenhet.. pössar Mamma

2008-12-27 @ 18:37:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ni har kommit till Sofias blogg;
jag är mamma till två underbara tjejer, och fru till Mogge!

Här kan ni följa mig och min familj och vår vardag läsa och följa våran kamp och vår dotter Tyra som vi höll på att förlora den 1/1-2013 pga felbehandling och ett oupptäckt hjärtfel!
Hon hamnade i ECMO och låg sedan 5 veckor på BIVA i Lund där vi även fick det tragiska beskedet att hon fått hjärnskador samt att hennes syncetra är helt förstört!

Finns även på Facebook: Hjärtebarn

RSS 2.0