Våran Jul

Ja våran jul måste ja säga har vart helt perfekt..

Igår hann ja inte blogga det va full rulle från Kl 9.00 på morgonen till 01.00 på natten.. När vi klev upp så va det bara att börja göra skinkan till julbordet.. Tuwis fick öppna lite julklappar.. Hon fick välja 2 paket sj.. Så hon valde att öppna och fick en Hello Kitty film och en ny sagobok.. Och självklart så skulle hon titta på Hello Kitty filmen direkt..
Men vi pillade i oss lite frulle mellan skinkan och äggkok.. Mogge styrde me sängar och plocka iordning och damsög medans ja stod i köket!!
Mamma, Leffan, Petra, Martin och Charlie kom vid ca 12.15 och Mogge va och hämta Robin vid ca 13.00.. Han hade ju jobbat på natten till julafon så han fick sova lite längre..

När Robin kom så satte vi oss till bords.. och julmat, vi hade ju inte ätit ett ända julbord iår innan gårdagen och va gott det va!! Alla njöt och skålade och tjattrade och åt för fullt men endå vart det massa mat över.. Charlie och Tuwis proppade isig mat me..:D Efter maten så plockade ja och mogge bort maten och diskade innan Kalle Anka började.. Vid 14.55 så satt i bänkade i v-rummet och godiset hade då kommit fram.. Alla klämde ihop sig i soffan utan ja o Mogge.. Tuwis satt helt inne i kalle Anka i hela timmen.. Hon gillade det!
Vid 17.00 så knackade det på dörren och Tuwis vart glad så hon, ja och petra gick ner och öppnande dörren och där stog tomten och frös.. Tuwis va inte rädd och välkomnade tomten in.. Och tomten gick efter mig och tuwis i trappen och hon vara log åt honom hela tiden.. Hon vart så lycklig.. tomten hade ju med sig lite i säcken til barnen.. När säcken va slut så frågade han Tuwis om tomten fick en kram men det fick han inte och efter det så ville inte tuwis gå fram och hämta sina paket men och vart inte rädd eller så bara lite reseverad..
Charlie va inte ett dugg rädd, lycklig för alla snören.. Tuwis hade vart väldigt snäll iår, hon badade i paket som hon gör varje år men iår va det förskräkligt va snäll hon va.. Det tog 1,5 h för henne att öppna alla paket..För hon fick mycket paket med bla. utklädningskläder, prinsesskläder, nattlinne och sj så ska hon ju klä på sig och pröva allt innan hon öppnar det andra.. Så tid tog det! Då kan ni tänka er och det va bara från oss, mamma och petra!! Men hon fick bara massa bra saker.. Hon fick en prinsess klänning, vingar, spö och krona av mamma och det skulle på omg. Och ett par hello kitty skor av oss så allt detta skulle på omg. Så hon va så fin.
Så det sprang hon omkring i hela kvällen.. Straxt innan Svensson Svensson så gjorde vi risalamata och Tuwis gillade det hon åt 2 skålar duktig..:D

Vi tittade på Svensson svensson det är ju ett måste på julen lika så Tomten är far till alla barn så den bytte vi till när svensson svensson va slut.. och vad man skrattar.. Då ska Tuwis självmant att hon va trött så hon ville sova.. Borsta tänderna och hopp isäng och hon somna direkt!!
Medans vi satt och drack glögg och kollade på Tomten är far och skrattade!!
Mamma och gänget åkte hem vid 00.00 ungefär, det va verkligen en toppen bra julafton.. Den innehöll allt en julafton ska göra.. Ja skulle aldrig kunna fira jul utan min familj.. Det betyder verkligen allt för mig.. Utan Min familj så är det ingen jul!!

När alla hade åkt så städa ja o mogge lite innan vi slängde oss i soffan en stund innan sägen.. och ja somnade på 2 röda kan ja lova.. och sov ända till 9 imorse så sessan ville se på bompa och väckte mig.. Mogge va så trött men han vaknade till snabbt när han hörde shiva busa under sängen och sa till henne då såg han nått litet som hon busa med och det va en liten skogs mus.. mogge for upp och stängde dörren till sovrummet så den inte skulle smita.. Shiva tog den ju inte så mogge fick hämta grytvanten och jaga den snabba lilla musen.. hahahha fyy fan va chockad ja blev.. Frågan är bara hur den har kommit in!?? Hmmm kanske när nån va ute och rökte igår eller nått!!! Ja vi vet inte, men äckligt är det!

Idag så va vi även och firade andra julafton en ekängen hos pappa och gun hela familjen va även samlad där, hur trevligt som helst.. vart julmat idag me, mumma!! Och Tomten kom dit me..:D Men Tuwis ville inte ge timten kram i dag heller men tog i mot ännu ett medelhav av julklappar.. Massa fina saker, kläder mm.. Ett pippi hus, ett mikrfon med stativ som hon sjöng i hela tiden ikväll.. Hon fick massa och även ja.. Är super nöjd med allt.. Ett stort tack!
Jag och Mogge va lite otrevliga kändes det som direkt efter vi hade öppnad paketen så drog vi och Robin vi skulle in till stan och träffa Nettan och Annie gå på resturang och gå på Bio på Nya Narnia i 3D.. Vi åt på Hamlet och där hade dom ingen värme på så ja och Annie satt med jackorna på och åt det va sååå kallt.. Och bion va bra.. Filmen får betyg 3/5.. Hade hoppats på lite bättre men den va helt ok..

Nu sitter vi hemma och har precis möblerat om i Tuwis rum hon fick ju så mycket leksaker i julklapp så vi får inte plats på hennes rum så vi får hitta på nya lösningar.. och har fårr rensat och vöervägt vilket hon leker mest med för att få plats.. Och kommit på att det är nog dax att kolla på en större lgh så hon får ett större rum eller t.om kanske ett lekrum bara!! Vi får se vad det blir..

Nu ska ja mysa lite med min blivande.. kameran är hemma hos pappa så blider från våran jul kommer senare..:D

Hoppas ni har haft lika bra jul som vi har haft!!

Kramar till er alla

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ni har kommit till Sofias blogg;
jag är mamma till två underbara tjejer, och fru till Mogge!

Här kan ni följa mig och min familj och vår vardag läsa och följa våran kamp och vår dotter Tyra som vi höll på att förlora den 1/1-2013 pga felbehandling och ett oupptäckt hjärtfel!
Hon hamnade i ECMO och låg sedan 5 veckor på BIVA i Lund där vi även fick det tragiska beskedet att hon fått hjärnskador samt att hennes syncetra är helt förstört!

Finns även på Facebook: Hjärtebarn

RSS 2.0