Öland

Ja idag har det vart en toppen dag, vilen familje dag.. underbart!! Vi har verkligen njuit av varann.. :D

Vi packade in oss i bilen straxt innan 11.. När vi kom ner till söderköping så lyste solen för fullt fast det blåste lite.. men vi trottsade blåsten och satt ute på uteserveringen i solen dock.. Vi beställde 2 olika glassar.. Det vart en Hello Kitty glass och jag/mogge tog en geisha glass.. Den va riktigt go med stor.. Så trur att vi inte tog en varsin glass att vi delade på dom.. :D Men det va riktigt smarrigt kan ja lova er..
Efter vi ätit upp glassarna så gick vi ett varv, det är så mysigt i söderköping tycker vi..:D Vi gick och tittade på båtarna och det gillade Tuwis, gick och tittade på blommor, gamla hus och busa lite.. Sedan åkte vi till outlet butiken och köpte en solhatt till Tuwis, hon skulle bara ha den. .:D

Sedan åkte vi hem va hemma på em igen, lagade mat och slappade lite.. :D Senare på em så kom pappa & gun och hälsade på då va vu ite och busade för fullt.. Vart fika utomhus, mys, Tuwis visste inte riktigt vad hon skulle leka med hon hoppade runt med allt.. Cyckeln, bandy bla..

Nu söver mogge snuttan , dom har badat i 1h nu på kvällen, medans ja har kollat runt lite på olika alternativ till weekend boende på öland.. Det är vad vi ska göra i sommar, den weekend vi har tillsammans..
Så vi har skickat bokningsförfrågan på en stuga i borgholm,. Jätte fin camping.. Så ja hoppas den är ledig när vi vill hyra den.. :D Hoppas på svar i morgon, men är inte den ledig så finns det många andra bra alternativ som vi hittade.. Men vår första familje semester själva..:D Ska bli mysigt..  Ja och Mogge har heller aldrig vart iväg tillsammans/ensamna så det ska bli en upplevelse.. Längtar redan..:D

Imorrn tisdag, skolan igen, sista veckan.. Ett år har redan gått, bara 1 termin kvar tills jag är uska, barnsköterska :D Känns underbart måste ja säga, fast ändå lite oroväckande me.. med jobb och allt.. :D Men jag hoppas på att det ordnar sig..
Peppar peppar...:D

Nehe ska kolla lite på tv..

Ha en bra måndags kväll , lite bilder från dagen...

Pappa & Tuwis på bryggan

 

åååå fått in glassen

 

Hello Kitty godis i munnen

 

 

Tuwis glass

 

 

Min glass

 

Tuwis traskar i en fin gränd

 

Roligt med vatten

 

 

Pappa & Tuwis

 

Tuwis i stora kunga stolen

 

 

Vi 3 för alltid

Älskar min fina familj så enormt mycket

 

 



Smultronstället

Idag är vi lediga hela familjen, det är inte vanligt och dom dagar vi är det så vill vi verkligen göra något roligt.. Måste verkligen ta vara på dessa dagar känner vi.. Dom är inte så himla många under sommaren..:( Men men få se det ljusa idet att vi har iaf 3 dagar på raken tillsammans 1 vecka i sommar.. :D Bättre än inget..

Idag så har vi bestämmt att vi ska åka till söderköping och äta glass på smultronstället, Tuwis har redan tittat ut en Hello Kitty glass.. :D Gull unge,,, Bara Hello Kitty för henne nu.

Vi ska bara göra oss i ordning så packar vi in oss i bilen så drar vi..

Ha en toppen dag ni me

Ps: vart bokad i dag me så på Måndag ska ja jobba på Åleryd igen, fast som vikarie denna gång inte elev.. :D Jag längar kan ja lova.. :D


Pöss på er

 


Blomster

Två bilder på en fima blombuketten jag fick av mina älsklingar..

Älskar er massa..

 

<3  <3  <3  <3

 

 

 


Hemma igen..:D

Japp, nu är jag och Tuwis hemma igen.. Vi kom hem igår kväll runt 20.30 tiden.. Men kände inte för att blogga då, va såå trött och ville umgås lite med min baby..:D Och så kollade vi på ECS..

Natten hos mamma gikc bra, första gången och och Tuwa sover borta tillsammans, Tuwis somnade ganske fort för att inte va hemma.. Men hon va ju så trött me.. Jag och Mamma satt och pratade, tittade på tv och åt lite gotte ända till 01.30.. Sedan va det nattis.. Tuwis vaknade vid 03 hugget ca fast i sömnen och frågade vart pappa och shiva va? Så söt, ja sa som det va och sedan somnade hon i min famn igen och ja somnade igen.. Men vaknade vid 04.00 ca och höde nått som kraffsade och nöffade.. Högt me.. Låg ett tag och försökte komma på vad det va.. Och det va utanför.. Så ja gick upp och tittade genom fönstret då såg ja det jag helst ointe ville se.. 2 st vildsvin..Shit.. ja va snabbt i säng igen.. Sedan kom det en lastbl eller nått och då försvann dom.. Tuwis vaknade sedan för dagen 06.20 så det vart inte många timmar sömn denna natt..
Vi gick och väckte mamma o leffan vid 8.30 tiden.. Tuwa kröp upp i sängen med dom och sa satte mig vid fötterna och lilla Nikki skulle ju sj med.. Så det vart mys på hög nivå.. Tuwa matade Nikki med äpple me munnen.. Det tyckte hon va sååå skoj..
Frulle och sedan gick vi ut och busade, kollade hästarna, hönorna och tupparna, va och tittade på kossorna och nyfödda kalvar..:D Tuwis åt rabarber me.. Hon tyckte det va jätte gott.. Sedan släppte mamma nikki me och han vart överlycklig och sprang och busa och Tuwis efter.. hihhhi Underbart skönt..
Vid 12 snåret kom petra, charlie och kicka..

Mogge kom och hämtade oss!!

Idag Morsd dag, Mogge har jobbat Tuwis o jag har haft en dotter o mamma dag.. Med en del trotts.. Vart ute mesta dels av dagen.. Hon ville inte äta eller sova, så vi gick in och prövade mat inne men icke.. La oss i soffan och somnade båda två..:D hohi skönt.. När vi vaknade så gick vi ut igen, försökte pilla i henne lite kräm men gick inte fick i henne en halv banan..

Mogge fick jobba över lite idag så va inte hemma förens efter 17.. Då kom han oxå med blommor till mig från honom och Tuwis.. :D Tack!!

Nu grillar vi, ska snart äta.. Tuwis kolla Nalle Puh..

Ha en bra förstat Mors dag

Pöss på er

Vildsvin_stor.jpg (37583 bytes)

 

http://samanthaisgoldy.blogg.se/images/2009/mors_dag09_40544266.jpg

 



Hos mormor

Ja nu e vi nere, eller vi har vart nere ett bra tag, vi kom hit vid 20.00 ca.. Det vart grillat när vi kom såååå gott...ytterfilee o potatis sallad och päron sida...sååå himla gott:) tuwa vart överlycklig när vi kom ner...Det första hon såg va 2 kossor:) hihihi sen satt hon i soffan o kolla barnprogram och satt o skratta högt... hihi så roligt o höra o se henne..efter maten la hon sig på mammas soffa och aa självmant att hon ville ha pyjamas på sig..vi byte blöja o satte på henne en pyjamas, tog medicin o borsta tänderna...:) sen hick ja o la mig med henne och läste bok men det tog tid innan hon somnade men till slut så och hon sover så gott o snarkar...:) mamma o ja dricker kaffe o snackar skit o nu kom filmen black Jack på :) gammal goding :) hihi nehe ha en skön natt:) Puss på er

Sommar Kläder från Kappahl

Riktigt fina kläder till tjejer från Kappahl..

Ett litet sommar tips i regnet!!

 

 


Mot landet

Idag har Tuwis vart på dagis och ja har suttit och pluggat och gjort klart allt som ska in te skolan innan tisdag.. Eller allt det va en uppg. men svår va den kan ja lova.. Usch vad det va komplicerat och krångligt men ja tror ja fick till det till slut, efter , många timmar..
Jag hämtade Tuwis från dagis vid 14.30, då gick hon och jag upp till skogen och plockade 2 jätte fina buketter liljekonvaljer... Tuwa tyckte det va jätte skoj, men i hennes bukett skulle det inte va några blad utan bara blommor.. Så nu har vi en bukett på köksbordet och ett i v-rumms bordet!! Luktar såå himla gott..

Idag kom även gubbet grån GEFAB och sa att det blir renoverat av badrummet men hur mycket vet vi inte, dom skulle kunna byta bara tvättstuge delen och sedan skarva.. Men det hoppas jag verkligen inte då vet jag en som blir galen.. och det är ja...

Nu efter Mogge slutar jobbet så åker jag och Tuwis ner till mamma och umgås lite och myser.. Får se om vi åker hem imorrn kväll eller söndag..

Nää nu är tacopajen klar så dax för mat..

PS: igår va det exakt 1 år kvar tills vi gifter oss.. hihih Såå skoj jag längtar verkligen.. :D
Fru Kjellberg Behrendtz :D

Ha en toppen fredag..

Pöss på er

http://satila.gammaldans.se/bilder/6x/liljekonvalj.jpg

 


igelkotte

Ja nu sover Tuwis, hon va såå trött.. inget sovande idag,, Dagen har ju vart i rullning hela dagen..

Vernissagen på dagis, va mycket trevlig, mycket fina saker barnen hade gjort, gjort saker till varje saga dom läst denna termin i sitt sagotema, det va Bu och Bä, Tummen, Bockarna bruse och Laban..
Dom hade sått tomater som dom senare ska få ta med hem, sått solroser i en stor lerkruka som dom sedan har målat.. tuwis va sååå fin.. Man blir sååå stolt..
Inne i "allrummet" eller vad man ska säga så har dom en plattskärm där rullade bilder under terminen på allt dom gjort, och bara vanliga dagar.. Så roligt och se vad dom har gjort och hur kul dom har.. Vi e verkligen nöjda med dagiset nu..:D Känns toppen bra..
Skoj oxå och träffa dom andra föräldrarna inte bara säga hej och hejdå somman gör när man hämtar och lämnar barnen..

På vägen hem i skogen så sprang vi på en igelkott,han vart inte rädd eller nått, men Tuwis vart nyfiken men vågade inte gå allt för nära.. Men rolig på håll.. :D

Sedan gick vi hem och slänge Tuwis i badet med pappa.. Medans ja plockade iordning lite här hemma.

Imorrn kl 8.00 så kommer GEFAB och kollar på vårat vattenskadade badrum, tur att dom kommer innan Mogge åker till jobbet.. Ja fattar inte så himla mycket om det som han gör som är plattsättare.. Så återkommer om vad beslutet bir men hoppas på att det blir renovering.. :D

Näähe ska kolla på Antikdeckarna tydligen manen i huset har bestämmt.. :D

Ha en bra torsdags kväll

 


Tävling från Sunmate


Jag tävlar om solskyddskläder från Sunmate i Nikitas blogg
Var med och tävla HÄR du också!


Social Omsorg = VG

Japp torsdag idag, solen har lyst hela dagen fram tills nu..

Vi har spenderat dagen i Valla, mysigt.. Ställde bilen i gamla Linköping och gick sedan genom skogen ner till valla.. Såå mysigt!!
Vi hälsade på hästar, getterna, marsvinen, kaninerna, honor och tuppar och små små kycklingar.. Dom tyckte Tuwis va jätte skoj..
Sedan satte vi oss vid minigolfen och tog en glass... Mogge tog nyheten Marianneglass, shit vilken glass.. Mumma.. Ångrade mig att jag inte själv tog en sådan, men nästa gång.. :D


hihih Nu e vi hemma, om ca 40 så ska vi klä på oss kläderna och palla oss bort till dagis för dom har vernissage där idag.. Skoj... Så vi ska ta med oss lite fika .. Och så ska vi få titta på alla saker Tuwis har gjort.. Ska ha med mig kameran.. Man blir såååå stolt..:D Mammas & Pappas skrutta har blivit såå stor.. !! Helt otroligt vad tiden går fort..

Ikväll är det ju Anna Bergendahl som ska sjunga se om vi hinner se det, vet inte riktigt när det börjar men men!! Hoppas henne all lycka!!


PS : Fick mitt slut betyg idag i social omsorgen o det vart ett VG... Jippi

http://rodeback.blogg.se/images/2010/marianne_83947928.png

 


Regn, Regn och åter regn

Har det gjort nått annat än att regna idag?? Inte här iaf..

Idag har vi inte gjort nått roligt direkt, först så va vi och bytte skorna ja köpte igår till Tuwa, men dom hon skulle ha som "fin" skor fanns inte i nån annan stl så då fick vi skita idom men dom andra bytte vi.. Så nu har hon iaf ett par nya sandaler.. Får leta efter några andra i nån annan butik..

Efter det så åkte vi och köpte solskydds faktor till Tuwis som hon ska ha på dagis, och efter det Maxi för stor handling och idag vart det verkligen det.. Fast även att man handlade för 1000 kr så ser inte kylen eller frysen proppfull ut.. Hmm

Sedan mellan landade vi hemma, prövade skorna åter igen, plockade upp mat varorna, försökte få i Tuwis lite mat.. Sedan drog vi igen till Blomstertorget, köpte lite blommor, men tyckte det inte fanns så homla mycket men lite iaf.. E häng petunia som va såååå fin.. :D

Jag har nyss kommit ut från Tuwis efter ja sövt henne, det gick fort idag hon va så trött, mammas snutta.. Vart mycket bus i Ekängen innan hemgång...

Jag mår inte riktigt 100 ännu, tyvärr... snorig massa, trött i kroppen, ögenen är tunga och halsen känns fortfarande genom rökt... :( Inget skoj!! Men men

Ska slappa lite nu..  Ha en bra onsdags kväll...

Pöss


 


Onsdag= Ledig

Japp idag är det onsdag, och äntligen en dag vi är lediga hela familjen tillsammans.. Underbart..

Natten har vart lite kämpig, jag har åkt på nån förkylning, ont i halsen, och känns om ja skulle ha rökt 3 pak på 1 min i halsen.. Usch.. äckligt.. Men ja hoppas att det inte blir så mycket av detta att det går över snabbt.. peppar peppar!!

Vi ska nu börja göra oss iordning, skulle åkt till valla idag igentligen men vädret är inte nått att lita på och så har det ju spöregnat hela natten så det lär va väldigt geggigt och dant där.. Så vi skjuter på det tills imorrn. :D
Nu nu ist blir det att åka in till stan och byta skorna ja köpte till Tuwis igår, sedan åka och handla blommor en kaffe hos syster och pussa lite på mosters prins och sedan storhandling.. :D Roligt värre.. Men välbehövligt, det ekar i kyl-/ frysen.. :S

Annars så ska vi bara njuta av varann, även imorrn me då är vi lediga me.. Ikväll ska Mogge även till Ekängen och hjälpa till lite.. :D

Nää ska lägga på mitt andra ansikte nu, ha en bra onsdag.

Pöss på er

http://www.about-garden.com/images_data/3331-clematis-patens-nelly-moser-plamenek.jpg





Rolig information om Bröllop

Visste du att ...
  • Har bruden en silverslant i skon, kommer pengar aldrig att tryta i hemmet.
  • Den som svarar "ja" högst blir den som bestämmer i hemmet.
  • Regn eller snö på bröllopsdagen betyder att de nygifta blir rika.
  • Något gammalt, något nytt, något lånat, något blått och ett silvermynt i din sko betyder: Något gammalt är en länk till historien och något nytt för framtiden. Något lånat för att påminna om vännerna och något blått för trofasthet. Silvermynt för kommande rikedom.
  • Fram till 1973 krävdes lysning före vigseln. Tre söndagar i rad läste prästen upp namnen på de par som ville gifta sig. Om någon ansåg att det fanns hinder för äktenskapet fanns då chans att protestera. Ersatt av hindersprövning.
  • De som vill gifta sig eller registrera partnerskap blir kontrollerade av Skatteverket, så att inga hinder för ett äktenskap finns.
  • En morgongåva gavs till bruden dagen efter bröllopet. Den som kunde gav något med stort ekonomiskt värde. Gåvan var kvinnans egendom och en slags försäkring om något skulle hända hennes man.

(Källa: pressmeddelande från Nordiska Museet)

http://www.happyroses.se/uploads/pics/happy_wedding_boeket1_07.jpg


My sister's keeper

Har rekomenderat denna film förrut, och vi pratade om detta i lektionen idag..

Är det rätt att sätta ett barn till livet för att rädda sitt syskon?

En etisk fråga? En svår sådan!? Finns det nått rätt och fel..

Så idag efter DH och Couger Town så ska ja se denna gripande film, se den ni me... Ha papper och näsdukar i närheten..

Om Allt för min syster:

Brian och Marge Fitzgerald har ställts inför denna fråga gång på gång. Vid två års ålder fick deras dotter Kate diagnosen leukemi. Hon förväntades inte överleva, men mot alla odds får Kate uppleva sin 16-årsdag. Att detta är möjligt beror helt och hållet på Anna, Kates yngre syster som är en perfekt medicinsk donator. Men tretton år gammal fattar Anna ett beslut som kommer att vända upp och ner på familjens liv; hon vill inte längre vara donator. Åtminstone vill hon ha rätten att välja själv. Hon stämmer sina föräldrarför att få kontroll över sin egen kropp, samtidigt som hon förstår att detta kan leda till Kates död.

http://blackchristiannews.com/news/my_sisters_keeper.jpg

 

 

 


Mors Dag

 

 

Produkerna på bilden är från BlueBox.se blomman från interflora

 

 


Debatt

Ja idag tisdag och den dagen har vart vart nervös för...

Tuwis har sovit mellan oss inatt hon vaknade vid 22 tiden och kom upp och det gick inte att söva om henne i sin säng så vi bestämde att hon sak få mysa med mamma o pappa hela natten.. Mogge älskar det.. Jag tycker det är jätte mysigt me men hon ligger nästan på mig hela nätterna när hon e hos oss.. Skruttfia.. men det är underbart och ha det viktigaste i livet brevid sig och vakna tillsammans.. Myyys!!

Tuwis började på dagis vid 8.30 idag, jag började 9.30 och Mogge 9.00 så Mogge skjutsade mig till skolan idag.. Skönt slippa åka buss.
Iskolan så pratade vi ihop oss innan debatten, vi började inte som tur va, vi va i mitten...
Debatt om organdonation, det är inte det lättaste,finns det några nackdelar? Vi va ju iof FÖR organ donation.. Men jag gillar ine debatter, eller prata inför klassen,, det gör mig sååå nervös.. usch. men det gick bra.. Vi fick ut det vi ville.. Som tur va.. :D

Innan bussen fick så gick ja in på skoaffären som ligger på gränden och hittade två par sandaler till Tuwis, hon behöver det verkligen.. Ett par "lek" skor och ett par när vi ska åka nånstans.. Vill inte att hon har sina lekkläder när vi ska i väg.. Köpte stl: 24 och det har hon i sina gympa skor och dom e bara jättelite förstora med dessa två skor är jätte mycket förstora.. så det är bara att åka in imorrn och byta dom..:D Visar bild senare ... Dom ena skorna som hon sak ha som lekskor tror ja vill hon inte ta av sig hon älskar dom.. Ett bra betyg och så gjorde ja ett bra kap me.. dom två skorna för 139:- inte illa va.. Rätt ok!?? hihihi Jag är nöjd..

Nu har ja betalat räkningarna, mindre skoj, Tuwis kollar på Barbie så länge, ska snart göra lite mellis.. Det står ju som spö i backen så ingen ute lek ännu iaf.. Hoppas det klarnar upp snart så vi kan gå upp till affären och handla lite.. :D

Nehe, höres senare..

Pöss på er

http://www.momentsonmemory.com/images/donorlogo.gif

 

Vill du donera organ och vävnader och inte anmällt dig ännu så klicka här

Donationsrådet

 


Måndag

Ja, mamma säger att jag har tråkiga rubriker på mina inlägg och som ja alltid skriver, rubriker är tråkigt.. Inget skoj!!

Idag har det vart en plugg dag till störta delen, ja tog en paus mellan 13.00-14.00 då ja damsög och skurade lgh.. Det behövdes kan ja lova.. Hihihi Tycker ja!! :D

14.30 hämtadeja sessan från dagis, dom satt då och åt mellis, Tuwis vart överlycklig när ja kom in.. Ropade mamma, mamma hela tiden och bara hoppade i stolen.. :D hihih Mammas sessa!!

Vädret idag bjöd ju på massa utelek idag me, underbart.. Så det vart promenix hem och hem och hälla upp kaffen. skopade upp lite glass till sessan.. La ut en filt och satte upp parasolet så Tuwis satt i skuggan.. Vi blåste såpbubblor, cycklade, gungde.. Det vart även ett varv i skogen för att leta efter liljekonvaljer, men dom som vi hittade och det va massa men dom hade inte slagit ut ännu.. Så vi får vänta några dagar tills vi plockar dom..:D hihihi Men ett varv i spåret 2,4 km och Tuwis gick hela vägen helt sj.. Duktig va!??
Sedan hem och hon hade lite vattenkrig med grabbar o tjejerna på gården men när hon fick vatten på sig så vart hon ledsen.. hihihi Skrutt fia..
Sedan middag och nu sitter jag här har precis sövt snuttan, hon va såå trött.. :D Mammas sol stråle,,

Ps: Vi kanske har fått vattenskade i badrummet... Svetsningen i mattskarven precis vid badkaret har släppt och hela väggen är mjuk och så är det ett hål rakt in i väggen precis vid blandare.. Ringde ju riksbyggen igår och felanmälde det en gubbe kom idag och hade med sig en silikonpruta.. Men den kunde han lika väl ha lagt i bilen, för stänga in fukt är ju inte det allra bästa om ja säger så.. Så nu skulle han kontaka PEAB så får vi se vad som händer.. Men kommer dom inte och mäter innan helgen så ringer ja igen.. Kan ju inte leva med det.. Ju mer vatten som kommer in ju värre blir det ju.. både ja o mogge duschar ju varje dag och Tuwis varannan men hon badar ju och det skvätter så det blir ju inte bättre...Eller hur!?

Nehe nu ska ja kolla på Tv4 dokumentären om Candrah och döden..

Svensk dokumentär från 2010. Candrah föddes med en neurologisk sjukdom och har sedan sex års ålder andats med respirator. I mars 2010 begärde Candrah i ett brev till Socialstyrelsen att få upphöra med sin livsuppehållande behandling och i april fick hon rätt att avsluta behandlingen. Candrahs respirator stängdes av i början på maj. Även 28/05.

Ha en bra Måndags kväll..

Pöss på er

http://www.rentevent.se/filer/697/s%C3%A5pbubblor.jpg

 


Nytt lösen

Japp nytt lösen på våran bröllopssajt:

Lösen är: fiamogge


Bröllopstårta Vs Bröllopsbakelse Vs bröllops cupcake

Haah ha det är den del man har att fundera över, vi va ju inne både Mogge och ja på en stor vit hög enkel stilren tårta.. Som sagt en vit med enkla turkosa detaljer.. Men nu sedan jag & Annie va på "bröllops" mässan på IKANO huset så har ja kommit på andra tankar..varför ha så traditionellt?? De vill ju varken ja eller Mogge.. Så nu har vi/ja surfat runt lite och kollat läget fått mer förslag och kött på benen, men bara hitta nån som kan göra så som vi tänkt oss och inte till överpris..

Antingen, bröllopsbakelser till gästerna och en minda bröllopstårta till oss, eller bröllops cupcakes eller åter till en bröllops tårta.. Hmmm men tur att det inte är nu den 28.e Maj vi gifter oss.. Lika velig som alltid.. hihihi Beslutångest!!

Vad tycker ni??

Lite bilder som faller oss i smaken och som gjorde oss mer sugna..:D

 

 

Dessa gillar ja bäst:D

 

 

och dessa..

 

 


Kan inte sova :(

Mogge ligger och sover som en stock, men ja då...?! Vi satte på en film runt 22 tiden " gamer" det ja såg av filmen ca 30 min ca helt ok, mycket pang pang ich grejer..Men efter dessa få minuter så rullade rullgardinen ner för ögonen sen sov ja filmen ut. Rolig ja va va?! hihi men så gick vi in och la oss och mogges rullgardinen kom omgående medans min inte vill komma tillbaka...Hatar verkligen sådana nätter, usch!!! Men hoppas ja kan somna snart ...Tuwis sover oxå som en stock, har hostat en del mdn hon e van så hon vaknar inte längre :) nehe ska väl kanske tvinga mig att somna :s Godnatt på er puss

Våran Helg..

Ja våran helg, har vart lugn, Mogge har jobbat halva helgen..

Det har innehållt massa sol, bus och mys.. Underbart.. I lördags så va vi hos Tina och hälsade på och gratta henne och Robin till deras lilla sessa , Lilla Lea.. Såå söt hon va då.. Och sååå himla lika Tina.. :D Vi vart bjudna på kladdkaka mumma.. Tinas kladdkaka kan man inte slå kan ja lova.. Tuwis älskade den.. Hon lekte med Disa (hunden)

När mogge slutade så åkte vi till skägget en sväng och hälsade på lillasyster som höll på att köra flyttlasset dit.. En större lgh så det kommer bli bra för dom.. Botten plan me ...:D Kalas.. Men idag ligger hon sjuk syster.. 39 graders feber och genom förkyld.. Krya på dig..

Kvällen spenderade vi hemma med godis, cola och chips.. Mumma och så grillade vi för tredje dagen i rad.. Sååå gott.. Tuwis älskar verkligen grillat kött..:D Ja me..!! hihihi
Va lite trubbel att söva snuttan igår med, men ja löste det efter.1,5 h..

Idag har det inte allt vart så fint väder som jag hade hoppats.. det spöregnade ju inatt och imorse när vi vaknade så va himlen klarblå och solen lös tills vi kom ut till Ekängen så kom dom mörka molnen och det började regna.. Mogge skulle hjälpa till med muren, dom fick en hel del gjort kan ja lova..:D Så ska han hjälpa till på onsdag me hoppas dom blir klara snart med allt elända som händer där ute.. För deras skull.. Kan behövas lite lugn och ro me..
Vi åkte hem idag så vi va hemma till hockeyn började, medans hockeyn rullade så satte ja på en film till tuwis en stund medans ja torkade ut och städade alla våra kökslådor, dammade, plockade in tvätt.. med vid 17 så tog ja me Tuwis ut och busade lite.. Full rulle kan ja lova.. Vi cycklade och höll på.. Borstade bort alla spindlar som finns här.. :D

Nu sover sessan, jag sitter här och kollar lite bröllops planer, pratar med en tjej ang middagen på bröllops festen.. Kollar olika bords dekorationer, inbjudningskort mm.. Det är riktigt skoj..:D Men svårt och bestämma sig vad man ska ha..:D Men vi e två om det så ja hoppas vi hittar nått som båda gillar..

Nehe, imorrn plugg för min del, inför våran debatt på tisdag, om organ donation.. Shit, vad ska ja säga, jag hatar verkligen sådant.. Prata högs inför klassen,usch., skapar klumpar imagen.. Men jag hoppas det komer gå bra!!


Nehe ska återgå till att mysa med min blivande man.. :p

Puss på er

 

http://www.youmeandlove.com/wp-content/uploads/2010/02/smallpigart_youmeandlove_28.jpg




Sommar kläder

Va inne på Lindex hemsida och spanade runt lite och hittade dessa sommar godingar.. :D


 


+ 10 kg

Ja inatt har vi haft natt gäster, mamma , petra och Charlie sov här... Charlie va lite förkyld så han grät lite inatt,, Men det gick över efter en stund.. Vi sög näsan på honom och han somnade i min famn.... hur mysigt som helst.. :D Moster ögonsten..
Annars va natten som vanligt, fast ja va inne och råkade väcka tuwis.. Skulle bara titta till henne och pussade henne och hon vaknade va inte med mening kan ja lova så fick bära över henne till oss då men hon somnade omgående kan ja lova...

Imorse ringde kl: 7 men va så trött så vi låg till halv 8.. Men jag och Mogge va tvugna att åka hemmifrån vid 8 för ja skulle till läkaren och mogge skulle jobba..
Tuwis hade idag studiedag på dagis, så hon fick va hemma med Mormor, moster och kusse charlie..
Hade tid hon läkaren 8.30 va klar ca 8.45 vad skulle ja dit och göra han kunde lika väl ha haft telefonkontak med mig...
Det han konstaterade va att jag har ätit kortison allt för länge, nehe, har ja sa ja.. Det är det jag har sagt hela tiden att ja vill sluta men min tyske läkare har då o då ökat dosen.. Hmm Så fick även idag väga mig, och ja viste att jag gått upp av kortisonet men trodde det rörde sig om 5 kg kanske , men icke 10kg vätska eller nått,,, Men 10 kg har ja gått upp av kortisonet.. Och bara för att ja ätit det kontinuerligt i snart 1 år.. Inte bra kan ja lova.. men ja ska nu börja trappa ner kortisonet.. först ville läkaren att ja skulle trappa ner mycket sakta men när vi såg att jag käkat kortison 1 år och gått upp så mycket så skulle vi göra det en snabbare väg.. Trappa ner på 1 månad, det som kan komma och bli så är att ja kan få biverkningar enligt honom, få ångest, ingen ork, trött, illa mående och liknande men jag hopppas ja slipper det.. håll tummarna för mig..

Mamma och petra åkte hem vid 13 tiden , jag och tuwis gick då in och busade lite och käka lunch.. Det är ju mellan 12-15 eller nått solen e som starkast och det är varmast ute.. Så då passade vi på att va inne och vila lite.. Både jag och Tuwis somnade i soffan en stund till bambi.. mys.. Hon somnade i min famn.. Åååå underbart mys!!!!!
Vid 15.30 tiden gick vi ut igen, satte oss på en filt utanför på gräset och åt melon.. Underbart gott,.. Tuwis älskar det.. Sedan gick vi till lekplatsen och busa innan vi gick in och bada och gjorde ording middagen till pappa kom hem.. Det vart grillat idag me.. Mumma kan ja lova...:D

Natta Tuwis idag va en match tog 2h,,

Näähe ska fortsätta kolla på Jerry Maguire...

Ha en bra fredags kväll..

Pöss på er


http://coolrain44.files.wordpress.com/2009/10/jerry-maguire-dvd.jpg

 


Torsdag

Ja natten tillidag va det stor skillnad på från natten till igår... Tuwa sov men pratade massa i sömnen som hon inte brukar men men,,, Mycket bättre.. Inget som gjorde att vi inte kunde sova.. Mogge somnade inne hos Tuwis igår när han sövde henne vid 19.30 så jag fick en kväll för mig sj.. Hann göra saker för mig sj, tog en lååång och skön dusch, kollade på alla mina program på tv:n åt lite glass, fick burra upp mig i soffan på divanen somannars brukar va Mogges plats.. Det va skönt.. Gick in och la mig vid 23 tiden Mogge kom in vid 01 tiden.. Mys...

Idag har Tuwis vart på dagis även örat igår, men idag hade hon inget ont, hon tröck själv på den och ja fick trycka ingen feber.. Så det va grönt.. Skönt ..:D
Dom hade idag Bu & Bä kalas på dagis, och det har ju Tuwis pratat om en hel del, så det va tur att hon inte va sjuk idag..
På kalaset hade dom fått hjälp till att sätta upp balonger över allt på dagis utomhus me, dom fick isglass, kalas hattar och balonger.. Barnen hade verkligen gillat det.. :D Tuwis va så stolt över sin ballong.. :D Mammas skrutta..

Efter dagis vid 13 tiden så kom Mamma, Nikki, Petra och Charlie,, Så det har vart mycket bus och lek, inte vart inne en ända sekund.. Så jag har fått lite färg på bröstet och axlarna idag, underbart!! :D
Va uppe vid centrum och köpte glass, ganska gott i denna värme.. :D Köpte även massa tillbehör till grillningen ikväll.. :D På vägen hem så fick Charlie och Tuwis eller fick och fick dom ville byta vagn.. Så Tuwis låg/satt i Charlies vagn... Skit skoj tyckte hon..

Så Tuwis fick va vaken lite längre idag men men, så är det när Mormor är på besök,, vart gott grillat, mamma , mogge och petra tog en kall öl till och ja sitter nu när Tuwis somnat med ett glad rött.. :D inte illa kan ja lova!!

Imorrn Fredag och nytt läkar besök, är faktiskt lite nervös, bedömnin om hur medicineringen fungerar,, så vi får väl se vad läkaren säger.. Håll tummarna...

Nää ska va lite social nu.. Mamma Petra o charlie ska sova här i natt.. Myss!!

Ha en toppen torsdags kväll.

Pöss på er


 

 

Mammas tjeja går från dagis...:D

 


Vilket natt..

ja shit det är bara förnamnet på denna natt,, Tuwis vaknade vid 00.04 prick och kom in till oss, hon sov ca 30 min sedan satte något igång som vi inte vet vad det kan ha vart.. Hon va helt hysterisk, grät, va arg, slogs helt galen.. Hon ville inte att man skulle ta i henne, ville inte ha nappen eller snuttis, inget funkade..
Vad gör man.. ?? Det va inte så mycket vi kunde göra.. Förutom att tända och se om det va så att hon sov och det gjorde hon till en viss del.. Så fort i tände lampan så vart det bättre men inte bra.. Hon va fortfarande hysterisk.. Vi blev nästan lite rädd för henne, har aldrig sett henne sådan. Så arg och ledsen.. Frågade henne om hon hade ont, men det sa hon nej till...
Det verkade som hon va rädd för att somna, så fort vi fått henne skapligt lung och hon höll på att somna så börjades det igen..
Hon somnade kl: 06.15 och vi me, men hon vaknade när Mogges klocka ringde.. Så till kl: 7.. Sen skulle inte hon sova mer.. Då va man inte så speciellt pigg eller glad.. Men der va bara att vakna.. Ja försökte söva om henne med hjälp av bompa på tv:n men det gick inte.. Så upp och klä på henne, frulle fick ja inte i henne.. Jobbigt och se henne sådan.. Det gör sååå ont.. Man gör allt man kan för att ta reda på vad det är som inte är bra, inte stämmer..
Vi gick till dagis, så fort vi kom till dagis så vart hon gladare.. jag berättade hur natten har vart, så hon fick sova så länge som hon ville idag.. men sov bara 1.10.. Dom märkte oxå av lite att hon va ledsen och så innan lunchen och somnade efter lucnh som en stock.. Inte lustigt, eller hur!??
Men efter sovtiden så hade det inte vart nått. men nu när ja hämtade henne eller senare på em så råkade ja komma mot hennes öra och hon började gråta och sa aj,, Ja tittade och såg geggigt ut, precis som det brukar göra när man har/haft öroninflamation.. Hon har verkligen jätte ont i örat.. Så ja tror det kan ha vart det som spökade i natt.. Att det höll på att spricka.. Hon hade lite små feber nu på em.. Men hoppas det inte blir nått nu.. Dom ska ju ha Bu och Bä kalas på dagis imorrn.. :D Det vill hon ju gå på såklart...

Näähe , nu ska ja snart klä på Tuwis pyjamas och sedan sängen..

Ha en bra onsdag PS.. Glöm inte Arga snickarn..

Pöss på er


http://www.fotosearch.se/bthumb/TBZ/TBZ153/ero1x023.jpg



Sooooool

Ja efter vi hämtade Tuwis på dagis så sprack ju himlen upp och dett ledde till en hel eftermiddag ute på gården och en lång promenad med några stopp vid olika lekparker...
Första dagen vi kunde ta av Tuwis jackan och första gången jag gick i kortärmat.. Helt underbart..

Vi åt mellis utomhus, mys.. Tycker vi iaf..

Nu har vi precis ätit middag och Tuwis har badat snart läggdax för den sessan... Sen mysfaktor framme, skulle vart igår oxå men det va nån som somnade.. Hmm undra vem.. inte ja.. hihih ;)

Imorrn skulle Mogge vart ledig men vart inringd nu nyss, så jobb för hans del mellan 7-16.. Tuwis ska va på dagis mellan 9.30-14.30... Så ja får några timmar för mig sj.. Nån som vill komma och hålla mig sällskap?? Tveka inte hör av er...

Nu ska ja kamma håret på sessan..

Ha en bra kväll..

Pöss på er


Tips/Nyheter

Här hittade jag på Ulrikas blogg och gick genast in och tittade...

Barvänligt s nyheter, cupcake till det lilla miniköket, skulle passa Tuwis fina kök perfa, kanske blir ett set till snuttan, vem vet.. :D

 

 


Tisdag

Jaga,ny dag..Klockan ringde 6.15 låg o drog oss till halv 7 mysigt...en glad tjeja vaknade mellan oss:) inga protester idag, varken att klä på sig, eller borsta tänderna eller äta..Nu på morgonen ca hon precis så som dagis beskriver henne dör..Glad o positiv alltid ett leende på läpparna...gick till dagis vid 7.45 klädde på Tuwis galonkläderna när vi kom dit ..Dom va ju självklart ute... Vi gick in o pratade med personal "utvecklingssamtal" det gick såå bra..Inget negativt sades..Hon är snäll o hjälpsam mot vännerna, äter bra, grov motoriken är toppen öven fin motoriken..Hon är en väldigt duktig 2 åring...Vi fick beröm för uppfostran ...:) då blir man stolt!!! Och hon e trygg och gillar allt det känns bra... Tuwis får högsta betyg...våran bästa tjeja!!! Nu sitter ja i skolan, tittar på en film om Etik...har rast nu..em hoppas ja kommer erbjuda utelek om det inte står som spö i backen ... Puss på er

Kväller...

Ja måndag kväll redan, jag har en utslagen sessa brevid mig i soffan.. Hon e såå trött..

Intervjun gick bra, får inte reda på direkt om jag var Godkänd som vikarie inom Linköpings kommun, men det hoppas ja.. Hon skulle ringa och höra med miga referenser och så.. Såå håll tummarna för mig...

Efter jag hade vart där uppe så va det 30 min tills min buss gick så jag gick ner till Fia på Krinolin och tittade lite mer på brudklänningar, men den ja har valt är såååå fin.. Och det känns rätt så nu har fia hängt undan den åt mig.. :D Nu är det verkligen igång.. Jag längtar... Men det är såå långt kvar .. men hoppas året kommer gå fort men det tror ja.. Det brukar åren göra..

Hämtade Tuwis på dagis vid 14.30, do va dom ute, men vi fick med oss en påse ( sagopåsen) så hon ska ha med sig en saga till dagis imorrn som dom nu ska läsa denna vecka.. Skoj.. Så vi får se vad hon väljer här senare.. :D Ja tror ja vet om ja känner min dotter rätt.. Står mellan 2 olika..

Eftermiddagen har vi spenderat utomhus, vi har cycklat, bakat kaka, klippt gräset och bara haft skoj... Såå skönt är det ute,, Men saknar solen massa nu!! Nu kan det väl bli sommar, snälla.. !?? Eller hur!??

Vi har ätit middigar jag och Tuwis, vi va såå hungriga så vi kunde inte vänta tills Mogge slutar som han gör nu.. kl: 18.. Blir lite sent me för Tuwis.. Så han har en matlåda i köket!!
Jag har oxå hunnit dammsuga, känns bra.. :D

Imorrn upp tidigt, utvecklings samtal på dagis om Tuwis kl: 8.00-8.45 ca sedan skolan för min del..Blir stressigt men men så är det.. :D

Ha en bra kväll, blir inget mer bloggade från mig idag, idag är det mysfaktor 100 här hemma... :D

Puss på er


http://www.drombruden.se/gui/illustrationer/ill_brudklanningar.gif

 


Söndagen - Måndag

Ja igår hände det inte så mycket här hemma kan ja lova, varken jag eller Mogge mådde så bra..

Mogge mådde piss på morgonen medans ja mådde bra jag vet ju så väl att mitt kommer komma senare och vad tror ni hände jooo det det kom mer än vad ja hade hoppas på.. Jag och baby satt och åt pizza så kom det.. Hade beställt en mini pizza inte ens halva den fick ja i mig... Då är det illa...Bläää... Hatar att bakis..
När Tuwis kommit hem vart det lungt och sansat lite duplo och lite film...
Ja somnade visst i soffan då me, vaknade av att en prinsessa sitter brevid mig och säger,, - Vakna mamma, vakna det är morgon.. :D Sååå underbart söt..

Måndag idag, helgen har ju bara rustat, kan bero på att vi fik övervaka en sådar fint bröllop i lördags så man tappade hakan.. :D Bra jobbat alla ni som va in blandade.. Och Grattis igen Emma & Stefan!!

Idag måndag, Tuwis har sovit halva natten hos oss tror ja, märker knappt när hon kommer in längre, hon e så tyst och bara kryper upp och lägger sig imellan oss.. :D Snuttan..
Hon ville promt inte ha frulle i morse, hon va inte riktigt sig sj heller,, Hon ville inte till dagis men när vi väl kom dit så ville hon va kvar..
Men ja hämtar henne så fort ja är klar på min intervju på linköpings kommun.. Kl: 12 ska ja va där så ska snart göra iordning mig..

Ska dricka upp mitt Thé och slappa lite innan duschen väntar.. Ha en bra dag

Kom på: Nån som testat detta:

http://znogge.files.wordpress.com/2008/06/bakis.gif

 

Ja ska nog prova till nästa gång ja dricker.. Hoppas det funkar.. :D

 

Puss på er

 


Bilder.. :D

Ja här kommer bilderna vi tog från Bröllopet igår mellan

Emelie Johansson och Stefan Storm

Men idag är dom Fru & Herr Storm

Grattis



Ja & Mogge hemma innan vi far till Kyrkan



Sååå fina



Puss på du



Häst & Vagn anländer till Folkets park



På middagen



Mia & Jimmy



Tårtan



Första dansen



Kyckling dansen



Vilken dag, helt underbar... :D


Puss på er


Fru & Herr Storm

Ja igår gifte dom sig.. Och blev Fru & Herr Storm,,, Det va spännt i kyrkan man kände av nervositeten i kyrkan... När Mia kommer in och är hur fin som helt så börjat tårarna komma men när Emma kommer in så började det rinna lite.. :D Ja trodde ja kunde hålla mig, men icke.. Hon va såååå vacker..
Tårarna kom åter igen när dom lovade varann evig kärlek...

Ut på trappen vart det såpbubblor, och ett vackert brudpar, mycket kort och krammar och pussar.. Sedan Fick Emma & Stefan åka häst och vagn och vi andra åkte vidare till Ljungsbro folketspark.. Där va det ett kärlesnäste.. Jätte fint...

När vi kom till lokalen så vart det fotografering av alla gäster, parvis.. Mysigt och bra ideé ska vi sno.. :D Chocklad fondy shit va gott.. :D Emma & Stefan anlände ca 1h efter.. Satte oss till bord och fick förrät, varmrätt...
Det va såå gott.. Tårtan va god och fin..

Kvällen vart lyckad, Emma och Stefan är nöjda med dagen...

Ja fick en riktigt kärleksförklaring av min blivande me, shit trodde inte han kunde säga sådana ord, men ja började gråta då me.. :D
Vi dansade, drack och dansade och drack ännu mer.. :D

Dom hade ju hyrt en DJ; Loverboy, förutom det fyllot så klaffade hela dagen och den vart fantastisk.. Loverboy va lite fuller eller inte lite om ja säger så.. han kunde inte låtarna han skulle sjunga, det vart stille mellan låtarna.. Ja tänk er sj en as packad DJ,,,

Men Tack Ännu en gång Fru & Herr Storm för en oförglömlig kväll och ALL LYCKA TILL ER....

Puss på er


( Bilder komer senare)

Nu ska vi käka lite sedan hämta våran sessa, saknar henne såååååå mycket.. (Inget höns mamma va?? ) :)



Fredag kväll... :D

Ja ha då va denna dag slut,,, Tuwa hade haft det skoj och mysig i skogen och på dagis idag,, Det va ju inte många barn där, men det trivdes hon me endå.. :D

Jag åkte hem och satte mig med skol arbetet en liten stund innan ja åkte in te stan, blev en fika med Lina och Theo och mycket skratt... Sååå underbart.. Skönt och se dig va ju länge sedan nu ju...:D Oftare hedan efter...eller hur???
Ja hittade även ett par örhängen tills imorrn och ett par strumpbyxor,, det va det ja saknade för min outfit tills imorrn.. Hoppas bara ja kommer ner "normal" ut inte som en gammal kärring, är lite nervös för det pga klänningen..
Och så är ja nervös för imorrn me, ni som känner mig vet vad...
Men det ska bli skoj och gå på bröllop , va ju några år sedan nu.. Få lite tips och ideér inför vårat, iof som ja sagt tidigare så har ja ju allt klart för mig/oss hur det ska va... :D
hihihi gud vad ja längtar til 28:e Maj 2011... Det är sjukt,, Ja vet att det kommer gå fortare än vad man tror men just nu känns det så långt kvar!!! Bara för att man har allt klart för sig...
det enda som är kvar nu och spara är pengar, men det är 1 år kvar... :D 

Sitter och tittar på Så Ska Det Låta, skit bra.. Och det va en kille i Puttes lag som break dansade och det såg Tuwis så hon gjorde ett försök sj.. hihih sååå go.. Mammas solstråle.. Shit vad han är grym... Vad han nu heter... Lägger ut klipp sedan på det han gjort bra i denna programm.. :D

Nää nu åker godiset fram... :D Ha en toppen fredag

Pöss på er

Medverkande i programmet är fr.v. David Lindgren, Putte Nelsson,  Jessica Heribertsson, Peter Settman, Nanne Grönvall, Stefan Gunnarsson  och Stefan Nykvist.





Vilken brud är ja?

Dina svar i testet tyder på att du är den

romantiska bruden

Du är en känslig och romantisk person och du vill att ditt bröllop ska återspegla detta. I din ultimata bröllopsdröm gifter du dig med ditt hjärtas utvalda under bar himmel på en vacker thailändsk strand eller högt upp på en bergstopp. Din brudklänning är även den söt och romantisk med spets och rosetter, kanske har du krona och en skir slöja.

För dig är det viktigt att engagera hela familjen i bröllopet och därför har din mamma fått sy brudklänningen medan resten av familjen lagat maten och småkusinerna får vara söta brudnäbbar. Det är tydligt att med alla dina bra och kreativa idéer kommer du onekligen att få ett fantastiskt och originellt bröllop!

Tips: Tänk på inte ha alldeles för höga förväntningar så att du blir besviken om bröllopet inte blir exakt som du tänkt dig. Fokusera istället på hur mysigt det kommer att bli att vara gift efter att bröllopet är över!


Hahahah stämmer inte riktigt, men men.. :D

http://idizar.blogg.se/images/2008/brudpar-red1_15665383.jpg



Fredag

Jaha då va det fredag...

Igår torsdag och det regnade, men vi åkte ut till Ekängen och hjälpte pappa & gun deras mur rasade så Mogge hjälpte till och jag tog hand om våran underbara dotter och vi busade i regnet... Gungade och hade skoj...

Vi åkte där ifrån vid 17 tiden för att åka hem en snabbis så Mogge fick duscha och vi ja bytte kläder tuwis me...Sdan drog vi till en mys kväll i Ljungsbro hos Annie, Nettan och Ellie...
Det vart grillat och det va sååå underbart gott... Riktiga kockar vill ja lova!!! Det vart några glas rött me, mumma..  Vart lite bröllops prat som alltid, :D men mycket annat skoj och tråkigt me..
Tuwa började knöla och va lite halv uttråkad och trött så vi åkte hem vid 22 tiden.. Tuwis somnade i bilen men vaknade när vi stannade bilen, så hon fick sova mellan oss från början inatt.. Och lika bra va det.. Henns förbannade hosta blev värra inatt..Men hon va sååå duktig och tog sin astma medicin och det gjorde hon i morse med utan protester... Duktig tjeja.. Hon kanske har insett att det är skönt nät hon får medicin... Mammas snutta!!!

Nu är Tuwis på dagis dom skulle på en liten utflykt i skogen ta med sig lite frukt och ha en mysig dag.. :D Ja ska börja med hemmet och sedan sätta mig med skol arbetet... Etik o Livsfrågor det va svårare än vad ja trodde...Shit!!!

Nää ska fortsätta kolla på Våra bästa år innna ja börjar..

Imorrn är det Emmas o Stefans bröllop hoppas regnet kan hålla sig borta...

Pöss på er


Onsdag

Ja onsdag redan, idag har jag och Tuwis vart lediga, men det vart ingen sovmorgon direkt, Tuwa skulle kolla bompa kl. 7 och va uppe och lekte halv 8.. Så det va bara att knalla upp och göra frulle.. Halv 9 hade vi ätit frulle, ja hade bäddat rent i Tuwis säng, och bäddat våran.. Vad gör man sen? Dagen blev lång vill ja lova..

Tuwis har idag vart lite hängig, hon har ju åkt på lite förkylning, snoret kom i natt.. :( Inget skoj.. Hon har haft lätt till gråt i dag och har hon det så vet man att nått inte är 100% bra med henne.. Och hon sa redan kl: 10 att hon va trött.. Så ja satte på en film "Aladdin" och la mig i soffan med henne i min famn, men där låg hon i bara 10 min max och sedan va det full rulle, ja skulle lätt kunna somna... Shit va trött ja va!!!

Vid 11.00 tiden så gick vi ist ut en sväng, kokade lite kaffe och gjorde saft till Tuwis och tog med oss ut, pappa mogge kom hem redan vid 12 i tiden efter Truck prover och han klarade det så nu har han truck kort me, Grattis älskling... Dom va 9 st men bara 3 st klarade det.. :D Bra jobbat..!!!!
Petra och Charlie kom även vid 12 Tuwis vart överlycklig, hon älskar sin moster och kussefin Challe balle.. :D Snuttan där.. Vi va ute en stund till medans Mogge gjorde lunch till oss.. Makaroner och falukorv, avanserat.. .:DMen gott va de.. Underskattat må ja säga...
Vid 15 så kom Fia & Ellioth me och busade och så va vi ute igen, passade på medans det va fint väder, solen tittade fram.... Även då vart det kaffe och saft för barnen.. Ellioth testade Tuwas cyckel, Tuwis körde Ellioth i hennes lära gå vagn... hihihi Såå söta.. Senare gick vi in och dom fortsatte att busa, vi såg dom knappt.. Dom leker verkligen så bra ihop.. Dom lekte med duplo, satt och fikade :) Gullungar där!!
Sedan åkte dom hem , men Petra och Charlie va kvar.. Mosters lilla prins... Såå glad man kan va hela tiden... :D Underbar unge.. Min kusin som Tuwis stolt säger..:D
Charlie och Petra åkte hem för en liten stund sedan Martin kom och hämtade dom, lika skoj och ha dom här varje gång.. :D

Nu har jag ÄNTLIGEN hittat klänning till Emmas bröllop på lördag.... Jippi.. Tur att man är ute i sista sekund.. hmm inte likt mig, eller hur??

Nää ska kolla TV:n lite nu Tuwis sover sedan kl:18.. Hon va sååå trött inte sovit nått på dan.. Men nu börjar hon piggna till lite,, Men hoppas hon sover skapligt i natt endå..

Ha en bra onsdags kväll..

Pöss på er

 


Mysig dag idag me.. <3

Ja idag har jag vart i skolan, två dagar denna vecka det är ovanligt.. Idag startade nya kursen Etik och Livsfrågor.. Shit, klurigt mycket begrepp och kunna men jag hoppas jag kommer klara denna kurs med.. Men ja tänker posetivt...:D Håll tummarna för det!! Fixade iaf så vi slipper ett slut prov i denna kurs.. Vi ska ha en debatt ist i olika ämnen jag fick ämnet För organdonationer ... Hmmm ska ja säga då.. Har en del att klura ut om ja säger så... Hahaha Men det ska gå bra hoppas ja..

Ja hämtade Tuwis från dagis vid 13.30, både jag och mogge.. När vi kom in satt hon på den stora madrassen på golvet med en av fröknarna och läse bok, ingen av dom märkte att vi kom in så ja satte mig på knä brevid och båda vart lite rädda.. :D hihihihi Skoj.. :D

Vi klädde på Tuwis direkt på dagis för ute lek, det vart lekparken direkt innan hem gång och mellis ute idag me, sedan lek på gården, cyckla, baka kaka, gunga ja allt vad ute lek har att erbjuda.. Sedan va vi i skogen i ca 1 h och knallade runt plockade vitsippor och, lekte me kottar, lekte me pinnar, pluppa stenar i bäcken.. :D Hihihih riktigt skoj... Så hoppas hon sover gott i natt va ute i 3 h idag och körde järnet.. :D Underbart när det är sådant väder...

Nu sitter mina hjärtan i badet, jag får varva ner lite innan ja ska söva snuttan... Imorrn är vi lediga både jag och Tuwis Mogge ska jobba eller han ska få ta truck kort imorrn.. Så Petra och Charlie kommer hit och även Fia me barn på em.. Tuwa skulle igentligen va på dagis imorrn men ja ångrade mig och behåller henne hemma och myser...

Nääähä dax att ta upp snuttan från badet missa inte tv:n ikväll.. Massa bra..

Kl: 20.00 på TV4 Äntligen Hemma
Kl: 21.00 på Kanal 5 Desperete Housewifes
kl: 22.00 på Kanal 5 Couger Town


hihih Toppen kväll...

Här kommer bilder från dagen..

Pöss på er



 

 

 

 


Tävling Namnnappar



Jag är med och tävlar om ett valfritt paket med namnnappar från Namnnappen.se hos Jagochmindotternova.blogg.se!
Tävla här du också!


Tillbaka till skolan

Ja idag fick ja sov morgon mot vad jag har haft dom dagarna jag jobbat morgon dom senaste 5 veckorna... Men ja måste erkänna att ja saknar Åleryd MASSA... :D
Men Tuwis sov ju som en prinsessa i morse efter hennes natt/kväll igår när hon inte ville sova.... Men det va bara att kliva upp och ha ett leende på läpparna, vi kom i väg till dagis så vi va där vid 8.. Min buss gick 8.12 så ja hann säga hejdå till Tuwis.. Så tidigt som hon va på dagis idag har hon inte vart på väldigt länge, hon brukar ju börja vid 9 som tidigast.. Men passa bra idag o morrn och roligt för henne och va ute på morgon o latja me kompisarna..

Skolan, va det jätte skoj och se alla igen, men vart väldigt rastlös må ja säga, man sitter ju bara.. Jag har ju fått jobba och känna på det och fått mer sug efter det kan ja lova.. 1 termin kvar sedan är det ut i arbetslivet på riktigt.. APU uppföljningen va rolig, roligast va ju att höra från dom som vart på VC, hur det va där.. Sjukhem och demens vet man ju, eller ja iaf..
Va som vanligt bara skolan mellan 9-12 trodde vi skulle gå hela dagen..Hmm. Sedan hem och slänga i sig lite lunch och sedan hämta sessa på dagis vid 13.30.. När ja och mogge kom och hämtade henne så va hon inne i ett rum och kastade boll med kompisar och Therese som är en av fröknarna på dagis som Tuwis gillar starkt... Hon vart överlycklig när vi kom och skulle visa massa saker, vi stannade en liten stund och lekte lite.. Tuwis gillar när vi är me lite.. Tänkte fråga om ja skulle kunna få vare me en fm på dagis en dag när ja är ledig, det får man va? Skoj och veta hur det är, hur Tuwis e med kompisar, vad dom gör och lite så...
Efter dagis så klädde vi på oss, gick skogs vägen hem, ja gick upp och gjorde iordnign mellis medans Mogge o Tuwis va ute.. Det vart kaffe, flingor, mackor, skorpor och russin till mellis ute i solen/molnen på framsidan.. Det va sååå mysigt.. Hela familjen samlad. Va inte igår kan ja lova...
Efter mellis så gick vi till lekparken på andra sidag gatan och busa för fulla muggar, bestämde oss efter en stund att vi skulle gå en promenix och gå upp till affären, krämen va slut...
På vägen upp stannade vi på 2 olika lekparker och busa, vi handlade en glass var det va inte äckligt kan ja lova.. På vägen hem så stannade vi på en till lekpark,, Sååå skoj och skönt och va ute, underbart.. Vi va borta i 3 h.. hihihi Tiden bara sprang i väg.. Tuwa älskar det..

Sen i och käka och nu söver Mogge Tuwis och håll tummarna att hon somnar idag, men hon va såååå trött.. :D

Imorrn skolan igen, Etik och livsfrågor börjar imorrn, så nu är Social Omsorg och Omvårdnads kurserna klara, det går snabbt.. Sista kursen innan sommarlovet.. :D

Näähe ska titta lite på Tv.n Halv åtta hos mig.. :D

Lite bilder från våran Måndag:














Länge sedan

Ja nu är det länge sedan ja skrev, har haft fullt upp kan ja lova...

Igår va det ju sista dagen på praktiken, och jag gick där ifrån med sorgen i hjärtat,,, Så bra som ja trivdes där kommer ja nog aldrig göra igen.. Det va verkligen guld värd... Älskar jobbet, personalen är guld värda dom boende är hur goa som helst... Ja jag kan inte säga nått som kunde vart bättre.. Allt är toppen en Guld stjärta till er alla på Omsorg Åleryd avd. J..

http://1.bp.blogspot.com/_YTITtbDGJgc/Sss8pXwqjhI/AAAAAAAABr4/PEoSyCe22sk/s400/guldstj%C3%A4rna.jpg

 

Ja hämtade Tuwis på dagis vid 12.30 och hade en tjej som bara sprang till mig, hur underbart är inte det.. :D? Vi va ute och busade en stund ca 1h innan vi gick in. Åt mellis ute även att det blåste och va lite kallt...

Sedan gick vi in och gjorde oss i ordning för vi va ju bort bjudna till Fia, Ellioth, Elton och Mange på middag.. Mogge slutade vid 18 så för honom va det bara att åka hem och klä om sedan i väg, åkte även förbi östgötagartan sevice hus och hämtade mina sommar tider ja ska jobba där.. :D Skönt och äntligen ha dom så ja kan planera lite.. :D

Sen bar det av till Johannelund, vi kom lagom till maten va klar, började med ett glad rött, inte illa.. Det va gott,, Maten va mumma, rotfrukter och kyckling i ugn och sedan festa ost sås till.. Tuwis åt oxå... Det va jätte gott.. Vart efterrätt, kladdkaka o glass.. :D Barnen såg vi inte så mycket av, dom busade hela tiden,, Full rulle..

Efter ett tag så vaknade Elton till och ja tog upp honom, och Tuwis ville ju såklart hålla, pilla och pussa.. När hon höll honom så kom en bra kommentar.,, Tuwis- Ååå min lille bror.. :D Vad hon fick det ifrån vet ja inte, men gullig va det.. Hon kommer bli en sådan bra stora syster en dag...

Lille Elton kräktes nerd mig med så ja fick ta en dusch hos dom innan det va hemfärd.. :D hihih Det är inte alla som bjuder hem folk på middag och sedan får bjuda på en dusch me.. :D

Barnen vart trötta och skulle nanna så sa båda godnatt och la sig i Ellioths säng under tecket.. Tuwis skulle ju självklart ja välling för att Ellioth drack det men hon smakade det räckte å började hon få kvällningar.. :D

 

Idag Mogge jobbar 10-16 jag och Tuwis mötte upp Annie och Elliot på IKEA för att gå på Ikanos bröllops och fest mässa.. Men det va inte mycket att ha, tyvärr.. Vi vart besvikna... Va väl ca 6 olika bort,.,, Men fick ett nytt tips ang tårta på bröllopet...Vart även en lunch på IKEA, där va det kaos.. Tack för lucnhen..!! :D

Sedan gick ja och Tuwis runt ett tag gick till K-Rauta och mötte upp Mogge som snart skulle sluta... Sedan åkte vi till Ljungsbro och till Petra, Martin och Charlie Mamma va där så det vart en fika.. :D Trevligt..

 

Nu ska vi snart natta Tuwis och sedan kolla på Avatar som vi lånat av pappa.. :D

 

Ha en bra lördag..

 

Pöss på er

Bilder från gårdagen

 

 

 

 

 

 

 

 


Onsdag kväll

Ja är nyss hem kommen från jobbet, fick även idag gå lite tidigare för att hinna me bussen, tusen tack!!  Tycker verkligen att det är skit skoj och jobba på Åleryd.. :D Vill verkligen inte sluta på fredag!!! Kommer bli tråkigt!!!
Idag har det vart jobb mellan 15-20.. Imorrn skulle ja jobba morgon men Mogge va tvungen att börja 7 ist för 9 imorrn och vi har ingen barnomsorg förens kl: 8.30 så ja fick byta tur och gå kväll imorrn me.. Börjar 12.30-20.00.. Mig gör det inget men skulle vart skoj och mysigt och vart hemma me Tuwis men det är som sagt sista veckan.. :/

Helgen bär det av till IKANO med Annie och Ellie vi ska på bröllops mässa, ska bli såå skoj.. Även att jag och Mogge har nästan allt klart planerat, vi vet exakt hur vi vill ha det så är det skoj och man får kanske lite mer tips och ideér, så det ser jag verkligen fram emot.. :D Och självklart ska min tärna me synd ska inte min blivande man me för han jobbar men så är det.. :(

Tuwa har ju fått sin första cyckel, och hon tycker att det är såååå skoj att cyckla och hon är stol.. Och dockan ska me såklart!!

Nää ska fortsätta kolla på Fuskbyggarna, lider så enormt med dom, gör inte ni!?? Kommer alltid tårar när ja ser detta programm, sista avsnittet ikväll hoppas det kommer en säsong 2... Hoppas Hoppas!!!!

Lite bilder:

Ha en bra kväll..

Pöss på er

 

 


Nyheter

Ja hittade lite goda nyheter från lindex, Nu är det vår & sommar.. :D




Onsdag

Jaha då va det onsdag igen, vad veckorna springer iväg... Herregud.. Jobbade igår till 20.. Slutade igentligen 21.15 men min snälla handledare sa at ja fick gå tidigare.. :D Så ja hann hem till Desperete Housewifes.. :D Lycka!!! hihihi Knäpp man e va, att man e så beroende utab TV:n även att jag hatar att Tv:n ska va på hela tiden!!!
Vi försker iallafall göra så inte tv:n är på 24/7 för Tuwis skull, iof skulle hon älska det.. Men inte bra, inte bra!!!!

Inatt har Tuwisen verkligen sovit bra, underbart!! Hon kom in till oss någon gång inatt vi kommer inte ens ihåg när.. Vet bara att hon stod på min sida av sängen och sa, sova mamma.. :D Mysigt!!! Sedan så vakande vi allihoppa tillsammans vid 8.00 tiden.. Hur mysigt är inte det!!! ?? Underbart.. mogge fick lite panik för han börjar jobba vid 9.. :D hihi men han hann...
Tuwis och ja åt frulle tillsammans och sedan gjorde iordning oss och det vart en promenix till dagis, helt underbart väder.. Och man märker verkligen att Tuwis uppskattar solen me... :D Speciellt när man ska klä på henne för overall va hon sååå trött på.. Skönt och bara ha jeans och jacka..eller hur?

Ja sitter nu och tittar på Våra bästa år, hahah skit bra!! Sedan ska ja bädda sängarna och plocka ut diskmaskinen och seda hoppa in i duschen hinner ja så ska ja dammsuga me.. Vi får se hur långt ja hinner..

Är även klar med alla uppgifter till skolan, skönt slippa ha ångest över det..Har fått G på två av dom, dom andra har ja bara lämnat in men inte fått tillbaka..
Målet va bara G i den ena kursen för det va såå svårt men glad att ja fick G iaf, annars hade ja blivit galen!!!

Sista dagen på denna praktiken jag jobbar kväll, så imorrgon får ja umgås med min sessa hela em, och fredag slutar ja 11.45 underbart och spendera hela dagen me sessan...


Näää dax att börja så ja hinner me så mycket som möjligt!! :D


Pöss på er

Glöm inte bort att rösta på Tuwis i länken nedan!!!!




Rösta på Tuwis

Klicka på länken och rösta på våran lilla sessa i Omslags tävlingen på Vi Föräldrar...

Då är ni Guld värda

Klicka här





Tina 25 År

Vad är det för en dag, vad är det för en dag, Jo det är ju Tinas 25 års dag
Hurra Hurra Hurra

Ett STORT grattis på din 25 års dag gummsan

Många Grattis Kramar
från oss tre




Gammal bild på Tina & Mig På BK sommaren 2005



Tina & Tuwa när Tuwis fyller 2 år


I Valla

Ja idag måndag, jag har inte bloggat på ett par dagar,, Jag har inte haft ork, lust.. Inte hittat nått roligt att skriva!! Lusten har ja tappat lite, men hoppas den kommer tillbaka.. är väl att det är mycket just nu.. Mycket uppgifter att göra i skolan som ska in på måndag, praktiken. Har ett hem att ta hand om och en underbar dotter som ja vill umgås så mycket som möjlig me.. :D

Mogge har ju jobbat hela helgen så idag så är vi alla lediga.. Och det är verkligen underbart.. Det va ingen som behövde stressa upp ur sängen imorse lr slänga i sig frulle.. Utan vi låg och drog oss lite, ut frulle i lugn och ro.. Och bestämde och vi frågade Tuwis vad hon ville göra idag.. Och hon ville titta på djuren.... Så ja bakade en sockerkaka, vi packade lite fika och gjorde iordning oss och sedan drog vi till valla.. tuwis somnade i bilen dit men så fort hon vaknade till lite och råkade se hästar så vaknade hon och va överlycklig.. :D
Trodde det skulle va me folk i valla en dag som denna även att det är måndag men det va lugnt och skönt.. Vi gick först och tittade på djuren, getterna kom först... Och igår vart hon inte livrädd som hon vart för dom förra året.. Idag tyckte hon det va riktigt skoj.. Skrattade och härmade dom..:D Underbara unge.. Sedan vart det kaniner, marsvin och Ko-Ko ( tuppar, hönor) Och sedan så tog vi hästarna.. Då hade dom inte kommit ut i hagen så vi fick gå in i stallet och hälsa på dom.. Shit va många hästar... Och hon är så intresserad och tycker det är så spännande med dessa stora djur.. Hon vågar inte klappa men det gör ja o mogge och det gillar hon.. :D
Sen gick vi till lekparken och busa och fikade... Skojsigt!! Tuwa kunde ju såklart inte sitta stilla och fika så det vart att springa och busa för oss me ... Det är verkligen sååå mysigt och roligt...
På vägen till bilen så tog vi en runda via djuren igen,,, Hästarna fastade vi vid länge, skoj.. Man märker att hon verkligen älskar djur!! Hon ville inte gå ut från stallet även att dom flesta hästarna va ute i hagen.. Getterna ville hon inte in till igen, men kaninerna.. Där va hon i 30 min.. Gick verkligen inte att få henne där ifrån.. Men vi sa det, det e hennes dag så det tat den tiden det tar.. Vi hade inte bråttom till nått... vi va vär i 3.5 h ca och det gick så fort..
Vi åkte hem och slängde i oss lite mat, och begav oss ut igen, Mogge och Tuwis lekte lite i sandlådan och cyklade lite... Tuwis fick ju en egen 3 hjuling igår,, Sprillans ny,av pappa & gun och hon gillar att cykla... :D hihi Medans dom höll på med det så rensade ja lite ogrät i mina rabatter och mellan plattorna på framsidan.. :D Vart så fint!! Sen fick ja me lite tid att busa med sessan.. Gunga gjorde vi..

Nu sover sessan, somnade snabbt idag, 6 minuter tog det att söva henne i dag, jobbigt och va ute hela dagen!! hih

Imorrn är det jobb igen, 12.30-21.15 , Mogge e ledig.. Han jobbar sedan Onsadg-söndag.. :D Och då i helgen ska ja & annie på bröllops mässa på IKANO.. Spännande och se vad det är!! :D

Näähe, ska se om ja kan lösa nått av uppg. i skolarbetet..

Njut av bilderna från våra fina familjedag.. :D

Pöss på er

 

 

 

 

 

 



Lördag kväll

Ja lördags kvällen gick snabbt tycker ja,ja sövde Tuwis men idag va det inte lätt..kanske beror på att hon sov ganska sent i dag på dan...hon va riktigt envis..vi försökte både ja o mogge men tillslut så lyckades ja...:) skönt!!! Så hon somnad väl runt kl:21.15 ca.. Och vi började söva henne vid kl: 19.50 ca...så vi höll på ett tag..Hann se slutet av körslaget..moreaus vann , bra lr dåligt tycker ni?ja älskade Picasso version av MJ:s låt...grym!!!!Efter körslaget så satte vi på en film det vart Twilight ...Grymma filmer..snart kommer 3:an me:) Nu ligger ja i sängen och bloggar från mobilen ,ska försöka sova så man är skapligt utvilad imorrn iaf...för imorrn blir det åter en mamma o dotter dag med massa bus o lek...och så kommer Lina o theo me på em,myss!! Nähe godnatt på er, sov gott o dröm sött!!! Pöss på er

1 Maj

Ja 1 maj idag, kvällen igår vart såå trevlig och mysig som vanligt med dom bästa!!

Familj Jigerström / Netzell kom vid 17.00 tiden, potatisen va så i ugnen och Mogge satte på grillen direkt när dom kom.. Alla va hungriga..:D
Det bjöds på bakpotatis, grillspett och två olika kallas såser, mumma och vi vart proppmätta allihoppa..:D Hoppas alla gillade maten men det tror ja.. :D Tuwis va lite si och så men men!!

Annie hade med sig lite vuxen dricka till oss.. :) Mumma.. Lite vitt vin, Bacardi Mango en nyhet för mig men shit vad god den va.. Så kommer nog slinka ner en och annan sådan under sommaren.. :D Mogge fick ett par Öl.. Tusen tack!!
Även att vi alla vart propp mätta och efter vi lagt barnen så åkte det fram lite jordnötter, lösgodis och chips hihihi MUmma...
Vart inte att gå bort till nån brasa , den tändes så sent så för barnens skulle så stanade vi hemma så dom kom i säng skapligt.. Men jag och Annie va ute på balkongen och tittade på fyrverkerierna.. Jätte fina och påkostade..!!!
Kvällen va sååå trevlig och mysig... Världens bästa vänner.. :D

Idag så är Mogge och jobbar mellan 10-16 jag och Tuwis har haft en mysig dag, Fia & Ellioth kom hit och busa en liten stund.. Då vart det både lite utomhus och inomhus lek och lite fika!! Trevligt.. Och vart även bjudna på middag nästa helg till dom.. Trevlans!!!!
Trodde det skulle va tråkigt att mogge skulle jobba både denna och nästa helg men uppskattar verkligen ensam tid me Tuwis.. Det är såå mysigt och bara va hon och ja me.. Fast vi saknar ju pappa oxå såklart.. Och det är ju mysigt när vi är lediga hela familjen!!!

Imorrn jobbar Mogge me men då kommer Lina & Theo en sväng och snackar skit och busar, mysigt!!

Och jag är ledig Måndag me., härligt men känner att det börjar klia lite i fingrarna,

Ja ja, Tuwis sover nu så ja ska titta lite på mina uppg. i skolan har ju 2 kvar att göra tills den 10:e Maj..

Ha en bra lördag!!

Pöss på er


http://www.mysupermarket.co.uk/Images/ExternalImages/ProductsDetailed/7/105107.jpg

 

http://www.mynewsdesk.com/files/f4d1f765ac1ae606df14336ca5bac27b/resources/ResourceWebImage/thumbnails/blomman_2010_1_large.jpg

 


RSS 2.0