Wertheim operation

Ja inatt har ja sovit underbart, ja somnade straxt efter 22.30 igår kväll och ja visste ju att ja skulle behöva sova bra inatt och ladda inför denna dag..
Vaknade straxt efter 3 av att Tuwis ropade på mig brevid sängen, hon kröp upp och bara sa mamma en gång till och sedan kramade mig hårt och gav mig en puss, då är det verkligen underbart att vakna mitt i natten..:D Mammas tjeja!

Klockan ringde 05.10 även att ja somnat tidig och sovit bra så va ja trött när ja klev upp men ett måste att göra det..
Ja gjorde iordning mig och sedan förbrede och hjälpte Mogge tills han skulle kliva upp.. la fram nya kläder till tuwis, ny blöja, gjorde frulle som hon skulle ha med till dagis. För idag skulle hon börja 6.45 så då äter hon frulle där. Ja la fram alla ytterkläder så det va bara för honom att klä på henne och sedan iväg.. Skönt för honom, eller hur? Och han tackade sedan så bra och fint för hjälpen!

Ja skulle ju ta bussen som går 6.00 men den kom aldrig så ficm ta bussen 6.20 ist, ringde östgötatrafiken och frågade varför inte bussen kom, men fick bara ett otrevligt svar, tyvärr.. Men som tur va så hade dom satt in en extra buss upp till us som kom precis när min buss kom in, så ja vart bara 10 min sen.. Skönt..
Och när ja kom så hade dom rapport och efter det va dagen sysslor i full gång.
Ja skulle ju idag vara med på en operation, så ja och min handledare tog emot patienten och skrev in henne, ja fick ta blodprover på henne och det gick så bra som alltid.. :D Och sedan så berätta för henne och ge henne en op. skjorta och strumpor.. Vid kl 8 så slängde jag i mig en rigäl frulle så ja skulle klara av den långa operationen.
Vid halv 9 rullade vi ner.. Ja fick klä om till blåa operations kläder och sätta på mig en mössa.. Och sedan vart ja presenterad inför narkosläkare, narkos ssk mfl. Fick vara med och instruerad hur man sätter och hur det ska gå till när man lägger en EDA. Mycket intressant..
Efter en tid på pre-op så fick vi rulla in på op.salen.. Fick vara med under förberedelserna och när narkosen sattes in.. Mycket intressant och spännande.. läkarna som opererade kände ja sedan avd. så vi hälsade och sedan fick ja hjälpa till lite och sedan började vi.
op-tid ca 3 h.. Och ja kunde inte slita mig, va skoj och spännande det va.. Det är ju en stor operation en Wertheim, man tar bort allt, livmoder, äggledare , äggstockar och körtlar.
En mycket rolig, spännande och intressant operation.. Läkarna är mycket bra och gjorde mig delaktig, berättade vad dom gjorde vad saker och ting va, narkos ssk va mycket bra me.. Berättade och förklarade massa..
Så fick en bra dag med mycket info att ta med mig..Skulle mer än gärna vilja göra om det.. :D

Ja slutade vid halv 4, åkte med Mogge hem och vi åkte genomsamt och hämtade sessan, och honvart glad när vi kom..
Vi fick även dagis fotona idag, och tyvärr så är vi inte nöjda.. Inte med fotografen utan med sj bilderna.. Vi trodde ju som alla andra att det skulle bli inomhus bilder därför vi köpte en ny klänning till sessan men det vart ju utomhusbilder så Tuwis har klänning, med gummistövlar och fleeejacka, snyggt va? Nää så inte ett enda kort vart bra så vi ska inte köpa några va första tanken, men sj så ska vi köpa...:D Det är ju VÅRAN FINA TJEJA på dom.. Så dom lyser upp endå..

Nu har Mogge och tuwis ätit lite middag, ja åt lunch så sent så ja va inte hungrig.. Vi sitter nu hela familjen och tittar på Ice Age, alla 3 är lite halv trötta om ja säger så...:D

Ska lägga och mysa lite med sessan..

Ha en bra em

Pöss på er

 


Kommentarer
Postat av: Lina

Va spännande att vara med på operation =)

Varför måste ni ta med frulle till tösen? Får hon inte det på förskola?

Synd på korten men du, det viktiga är väl Tuwa o inte hennes kläder??

Puss

2010-10-19 @ 19:44:45
URL: http://www.frejasmamma.blogspot.com
Postat av: Annie

Oj vilken spännande dag!! Jag skulle nog svimmat av att se allt på riktigt:-S Klart ni ska köpa bilderna, det är ju eran dotter och hon blir ju superfin oavsett vad hon har på sej. Vi väntar med spänning på Elliots bilder som borde komma snart. Vi hörs gumman, hälsa-kram

2010-10-19 @ 20:46:36
URL: http://minitass.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ni har kommit till Sofias blogg;
jag är mamma till två underbara tjejer, och fru till Mogge!

Här kan ni följa mig och min familj och vår vardag läsa och följa våran kamp och vår dotter Tyra som vi höll på att förlora den 1/1-2013 pga felbehandling och ett oupptäckt hjärtfel!
Hon hamnade i ECMO och låg sedan 5 veckor på BIVA i Lund där vi även fick det tragiska beskedet att hon fått hjärnskador samt att hennes syncetra är helt förstört!

Finns även på Facebook: Hjärtebarn

RSS 2.0