Trevlig Valborg

Idag är det Valborg, inget större planerat!

Vi tar det säkra före det osäkra och är hemma och firar!

Det blir lite grillat och sedan en promenad bort och kika på brasan!

Hoppas ni alla får en bra och mysig Valborg!!!


Helgen

I lördags var det äntligen den 27 april menas med att det var party!

Dagen började med ett besök hos syster för att bli fin i håret :)

Kl 19 blev jag hämtad av Mia för att sedan åka mot Ljungsbro och mot fru storm :)
Fick en välkomsdrink gjord på mango och den var riktigt god, mumma :)
Sedan bjöds det på käk mycket dricka, tjatter, skratt och dans så klart.
Gasade inåt stan vid 23.00 in på Harrys, dansa, dansa var kvällen :) sjukt mycket folk ute... Skoj!
En jätte rolig kväll
Åkte hemmåt vid 01.30 ca

Gårdagen var inte rolig, bakis så in i h****e började lätta frammåt 22 igår ikväll!!! :/ mindre skoj !!!

Men men, måndag är det idag! Planen är att ta oss ner till tornby för att inhandla dopkläder får se om vi kommer dit!

Imorgon är det heldag på US, UKG ska göras bla.

Ha en bra måndag


Vägning och valla

Inatt hade Tyra lust att slå upp sina blå redan kl 04.00 :/ mindre skoj men efter ca 1h sövning utan resultat tom. med mat så lät jag henne ligga bredvid mig och små jollrar och små skratta så låg ja i dvala fram till 06.40 då hela familjen gjorde pappa sällskap innan jobbet.. När Mogge åkte så la vi oss i sängen igen och myste lite innan frullen..

Kl:11.00 hade vi tid på hjärtmottagningen för vägning:) och hon hade plussat i vikt:)
Vikt nu: 7050g alltså ca 200g + sedan förra veckan:) duktig tjej!
Efter det besöket blev det ett stop på donken för lite lunch där vi även mötte upp Annie och killarna för att sedan gasa vidare till Valla :)
Tuwa och Elliot busa för fulla muggar hela tiden!
Några mysiga timmar blev det :) ett mycket bra ställe att slå ihjäl några timmar med kidsen:)

Nu på sen eftermiddagen har tuwa fortsatt att vara ute jag har städat o tvättat o Mogge lagat mat:) samarbete på topp:)

Måste bara säga;) efter valla när vi kom hem tänkte ja öva Tyra på att sitta och ja satte henne i soffan och hon satt i hela 3,5min HELT själv :) man blir enormt stolt :)

Imorgon fredag och hoppas på fint väder så vi kan grilla :)

Pöss på er


Duktig

Igår var vi på BVC med tuwa, 5 års kontroll och 5 års spruta! 1,5h innan så förberedde jag med embla plåster och när hon fick sprutan kände hon inte ett dugg , hon fråga tom om det redan var klart:) duktig tjej!
Hon klarade allt galant och efter det gick vi till leksaksaffären så fick hon välja dn leksak eftersom hon var så duktig:) stolt mamma !

När vi ändå var där så mätte vi Tyras huvud och senast vi gjorde det var den 2/4 och då var det 39,6cm och nu 40,5 cm lycklig och lättad :) jippi!

Idag ska vi upp till US för vägning av Tyra hoppas på + även där;)

Ps: Tyra har senaste dagarna börjar hålla vatten flaskan själv, duktig tjej:)

Nehe dammsuga av huset innan vi ska iväg ska även till valla med Annie o pojkarna efter US :) skoj i detta underbara väder!

Ha en bra dag!


Veckan

Helgen som var vill jag gärna va i repris väldig snart igen:) den var helt fantastisk :) sol, sol och mer sol och även värme;) lycka!

Tuwa sov i Ekängen fredag till lördag så när Mogge kom hem i fredags så packade vi in oss i bilen och begav oss ner till bauhause och kollade läget blev lite inköp av blomster till tomten:) härligt och äntligen kunna köpa lite blommor och plantera ut, älskar det:) sedan blev det ett stop på bolaget inför lördagen och även ett stop på ikano :) sedan blev det pizza till middag :) gott!
Fredagskvällen vart lugnt och mysig:) Tyra somnade lugnt vid 20.00 som vanligt :) Mogge o jag tog ett glas vin till let's Dance mysigt med kvalitetstid med varann:)
Lördagen lät Mogge mig sova lite på morgonen eftersom jag hade vart uppe med en pigg bebis mella 03-06 så jag sov till 10.00 innan ja satte igång lch städa huset och sedan sövde ja Tyra vagnen och efter det började vi rensa förrådet på framsidan och åkte mogge till tippen och jag kratta hela tomten, planterade blommorna och rensa i häcken så framsidan blev så fin:) sedan hopp in i duschen vid 16 för att göra iordning sig för kvällen :) jag skulle ut för första gången sedan min möhippa för två år sedan :) fattar ni två år:/ och efter allt som hänt med Tyra så var det första gången jag var ifrån henne kändes jobbigt men samtidigt så behövde ja det :)
Söndagen så upp me tuppen eller kl.9 iaf vi fortsatte o trädgården rensa hela landet på baksidan, Mogge gjorde iordning förrådet på baksidan vi tog ut ute möblerna oxå så nu är det vår :) hoppas man kan sitta där ute snart och kanske äta oxå ;)

Igår tisdag var mamma här och vi bakade bullar o muffins till Tyras dop så nu är det klart förutom choklad muffinsarna :)

Onsdags dig och vi ska till BVC ned tuwa denna gång:) 5 års kontroll och spruta :)

Måste kila har en ledsen bebis här :(

Ha en bra onsdag


Stark


Premiär gungning

Onsdag idag, sitter vid frukostbordet med kaffe i handen. Barnen kollar bompa en kort stund :)

Idag ska vi upp till US för kontroll och samtal spännande o se vikt ökningen! Ingen längd eller huvudmätning ..

Igår blev det ju skönt väder på em/kvällen så vi passa på att riva lite buskar och lite i trädgården! Tuwa latja ute och Tyra va även hon vaken och me:) hon premiär gunga:) duktig tjej!
Äntligen kanske våren är här :) idag ser vädret lovande ut så blir en ute dag efter US och innan jag ska iväg till träning ikväll bodycombat står på schemat! Imorgon kör jag premiär på bodypump lite nervös faktiskt , men men bara o köra !

Nehe dax att plocka bort från bordet och en kopp kaffe till måste ja ha ;)

Ha en bra onsdag!


Vad händer?

Klockan är 03.50 ligger här i sängen men min krigar prinsessa sovandes på min arm efter 2h hysteri:(
Tyra vakna vid 01,20 lite små gnällig jag gav henne mat och sedan hände nått hon blev jätte ledsen, kräktes en kaskad i sängen och sedan ännu mer hysterisk:( gick inte att få henne lugn hon har skrikit och gråtit konstant i 2h:'( lider nått enormt med henne.. Är så rädd att hon ska ha ont någonstans, eller kommer hon ihåg vad som hänt och blir rädd eller vad är det som händer? Panik får hon iaf:( mitt iallt detta får jag panik får tillbaka allt sedan innan tragedin hur hennes skrik attacker då hon troligen hade ont kändes som nått höll på att hända, svårt att förklara men fruktansvärd känsla att ha:'(
Nu har äntligen prinsessan varvat ner efter minuter av sång; sjunger alltid en viss låt för henne, en låt som jag har sjungit för henne genom allt. Natten i Linköping, på ECMO -iva efter op. Och under hela återhämtnings processen. Det har gjort att hon ler varje gång ja sjunger, blir lugn och känner sig trygg ❤ en låt som även kommer sjungas på dopet!
Nu ska även jag försöka få lite sömn:/ Godnatt


Easyline

Lördags morgonen är förbi och den inledde jag med ett tränings pass easyline :) idag var lite lur tungt till en början men släppte lite sedan men körde järnet:) gött :)

Hem käka frulle och dusch skönt:)
Imorgon vila på tränings fronten på måndag kör vi afropowerdance spännande :)

Nehe tillbaka till hushålls sysslor

Zzzz snart iaf ;)

Nu har vi precis skjutsat hem Robin efter en jätte mysig fredags kväll:)
Tacos va godare idag än någonsin, där emot va inte godis lr chips någon höjdare :/ några bitar blev det men inte alls många skönt att veta att ja börjar lördagen med ett easyline pass så ja kan bli av med dom bitarna ;) eller hoppas iaf :)

Imorrn kommer även min kusin och hans tjej på em första gången jag träffar henne så ska både bli spännande och skoj och så ska mina fönster äntligen bli rena så vi ser ut OM det r då att våren kommer ;)

Nu ska ja sovs klockan ringer 7.00 och Tyra har dom senaste 4 nätterna vaknat kl 03.00 och vart hungrig och sedan inte velat somna om och hon har sedan vart vaken fram till ca 06.00 men inatt tar Mogge henne så ja får försöka vila :)

Siv gott me er


Fredag:)

Fredag igen, vad fort denna vecka har gott :) tyckte nyss det va måndag:) men gör absolut inget en helg men hela min familj:)

Igentligen skulle vi till Jönköping till våra efterlängtade vänner men barnen är fortfarande hostiga och snoriga så tar det nästa helg ist :) äntligen!!! Hoppas bara att inget stoppar det då !

Igår var jag och tyris på US vägning och samtal med <3 sköterska!
Vikt: 6860g alltså + 350g sedan förra tisdagen :) bra jobbat gumman :) så ska det se ut! Längd och huvud tar vi igen om 3 veckor då det oxå är UKG igen:)

Tyra fick beröm för alla sina framsteg och hon charmar ju alla där uppe:) super glad hela tiden!
Efter det besöket åkte vi till mamma och blev bjudna på mat :) inte illa och hämtade hem älskade Tuwis :) sedan hemo lämna kids och vänta på mogge innan ja åkte till maxi för att storhandla, och själv var jag tyvärr inte:(

Idag fredag kommer lillebror och har fredags mys med oss blir tacos :) och let's Dance inför morgonens lördags träning:)

Nere nu blir det en promenad i regnet med barnen :)


Ha en toppen fredag :)

Onsdag igen

Ja dagen började men en väldigtrötta Fia, sovit som en kratta i mycket mycket oro, rädsla :( usch hatar den känslan har ingen kontroll det är läskigt:(
moggge var pappa ledg idag på fm eftersom att jaga hade åter besök på gyn idag, *nervöst* eftersom att det gått 10 dagar sedan dom hittar "nått" i min livmoder som dom inte kunde säga vad det va och via har gått o funderat opp vad detta "nått" kan vara . Man har tänkt det värsta kanna lova:(
ämrn väl där kl 9.00 imtrea fick en jätte bra läkare som ja aldrig tidigare träffat:) skit bra verkligen!
dom gjorde denna större undersökning och det gick bör gjorde inte så ont som ja trodde :) det som hittade var rester från moderkakan:/ sex månader senare:/ hade rester kvar i livmodertappen veckan efter förlossningen som ja fick ta bort, och nu detta me :( hmm men tur att det "bara" var det och inte demassor jag var mest orolig för :(
men fattar ni allt händer oss, vad har vi gjort för att behöva gå igenom allt???? Hatar detta! bär ska det vända och bara flyta på och hända bra o roliga saker??
efter skrapning på KK idag så åkte ja hem körde mogge till jobbet och sedan hemåt igen men två syskon som eggar varann hela Tiden.. Även att det e 4,5 år mellan dom o den ena bara är ett halvår så kan dom ja lovar.. Vid lunch bordet(dom sitter bredvid varann) så sitter Tyra ned munnen full med mat och Tuwa ropar på henne o får henne att skratta så det far mat överallt och så gör Tuwa flera gånger just nör Tyra har mat i munnen och sedan as garvar dom dom båda två... Tyra lever apa vid bordet och jollrar för fullt som får Tuwa att börja skratta så hon nästan kissar på sig ja ni förstår det va mat överallt hela Tyra va full o fisk åt hon så det luktade fasan illa ( ja äter själv inte fisk) 
men men dom är världens underbaraste <3 mina fina sessor!
 
efter lunch busa vi och Katja nunan mogge kom hem och Tuwis sprang uNeo lekte me grann tjejen:) så himla skoj att dom har funnit varann:)
 
ikväll blev de träning bodycombat gick kanon trött och känns lite att vi körde zumba igår som var skit svårt men en chans till ska ja ge det:)
 
tyrsnatter och Tuwa soverklig hos mormor som hon själv ville så dom har haft onsdags mys:) 
 
imorgon US med Tyra sedan kanske en lunch hos mamma? då ja ska hämta stora hjärtat:) 
 
sängen ropar ...
Pöss  på er

Tyra 6 månader

Stort grattis älskade dotter och lillasyster på din 6 månaders dag :)

Vi älskar dig över allt annat ❤

Krigar prinsessan


Lördagen

jaha då har lördagen gåttt, herremingud vad fort tiden går. Vart tar alla dagar vägen, jag hinner verkligen inte med:/
 
efter gymmet imorse så blev det frulle och en dusch och sedan iväg igen, jag och Tuwis denna gång!
ner till Tonby där vi inte var ensamma kan ja lova, in på toys 'R' us för att inhandla lite saker inför Tuwis barnkalas imorgon. Då ringer även Annie och meddelar att ellie inte kommer för det är sjukstuga där hemma freddy va sjuk och även när ellie inte är sjuk så kan han iaf bära bakterien och kan smitta så tyvärr :(
men det går fler tåg!
 
efter toys med blev maxi för inhandlande av lite gotte till alla påsar dom ska vara i fiskdammmen imorgon som Tuwis bestämt!
och sedan ett varv till blomster landet för att inhandla en blomster till svärmor och sedan gav vi oss dit!
 
vi blev bjuda på grekisk pyttipanna och det är så jäkla gott:) fika blev det oxå och mycket skratt blir det. Mycket trevligt! 
 
Efter det åkte vi till Tallboda och till Tuwis föredetta förskollärare för att hämta upp den efterlängtade trassel tårtan :) en mycket nöjd och glad tjej nu kan ja lova :) hon vistade stolt upp den för mogge när vi kom hem :)
trassel tårta, trassel servetter och trassel glas sedan prinsessa godis påsar till tjejerna och spiderman påsar till killarna , kommer bli bra :) 
 
dagen morgon kommer bli lång men våran stora prinsessa ska få de allra bästa Och på det sättet hon vill fira sin dag:)
 
Ang Tyra och hennes förkylning så är det det samma det är iaf inte sämre lite mer hosta bara :( lilla gumman men det är inget fel på aptiten kan ja lova för hon äter  bättre än någonsin :) hoppas det ger med sig snart, håll tummarna :)
 
här kommer en bild på Tuwis tårta, tack philippine :) 
 

Morgon träning

Nu ni, fasan va skoj det e att träna, än så länge :)
Andra passet är gjort och det blev easyline imorse kl 9 med Fia o Fanny :)
Tufft var det men skoj så det kommer bli mer easyline för mig :)

I em bär det av till svärmor som fyller år, tyvärr blir det bara jag och tuwa då Mogge kommer va hemma med Tyra så hon får kurera sig så hon blir frisk så vi kan åka till jkpg nästa helg :)

Sedan ska vi till tallboda för att hämta tuwas födelsedags tårta en trassel tårta:) hon kommer bli så nöjd lilla prinsessan :)

Nu frulle tajm sedan dusch :)

Ha en bra lördag


Första veckan avklarad

Ja då va det fredag och jag har klarat första veckan hemma själv med båda barnen, jag har haft att göra kan ja säga!
 
tisdagen första dagen för mogge på nya jobbet, han va nerös och tyckte att det var jobbigt att vara ifrån oss (inte vana) att vara det efter allt tragiskt som hänt vår familj:( 
men han kom iväg til jobbet och Tyra vaknade vid 7.30  jag gick och gjorde mat till henne och gav hennes morgon mediciner innan det var dags att gå upp och väcka Tuwis för vi skulle till US denna dag..
mamma var med och hjälpte mig, hämtade henne vid 10.30 för att vara på <3mottagningen vid 11.00.
Började med vikt och längd samt huvudmått så här såg det ut :
 
längd; 65,5 cm
+ 0,5 cm på 5 dagar
 
vikt:6520 g 
+ 410 g på 5 dagar 
 
huvud :39,6 
+ 0,1 mm på 5 dagar ( svårt att va säker olika msk som mäter o beror på hur hårt man drar åt måttband t.ex)
men hoppas på att det är rätt :)
 
så tror ni jag var lättad att allt pekade uppåt och såg positivt ut :) lycka! 
 
Efter det så hade vi samtal med <3 sköterskan mycket prat och kontroller togs
 
saturation:100%
puls:122 s/m
Mycket bra! Stolt mamma:) 
 
sedan var det dag för synagis ( RS vaccin) sprutan hon satt mitt knä( tycker att det är otäckt när det är på mina barn, mogge brukar få göra allt sådant men idag va han ej me så ja var tvungen) men det gick bra kände mig lugnare när jag själv höll henne konstigt nog :) men hon är så himla duktig Tyris och även Tuwa som hjälper sköterskorna med allt som dom ber om och som hon vill:) så denna gång fick hon ett klistermärken för att hon var en sådan bra storasyster:) är så himla stolt över våra fina barn :)
 
efter US så hämtade vi upp Petra som följde med hem en sväng körde hem mamma o henne sedan ja skulle till stadium o inhandla ett par träningskläder för nu ni börjar mitt nya liv ( hoppas ja) känns bra och jag har verkligen bestämt mig vill bli av med allt äckligt fett jag har på kroppen och vill trivas med mig själv när jag ser mig i spegeln inte spy över mig själv :(
 
så i onsdags började ja kl:19 körde ja mitt första pass bodycombat blev det 1h skit tufft va det jag var helt slut men kändes så jäkla skönt stolt över mig själv att jag genomförde hela det tuffa passet :) klapp på axeln :)
onsdagen annars började med en pigg bebis vid 05.00 som var hungrig och sedan jätte pigg och ville inte somna om så när mogge gick upp vid 06.15 så låg jag och Tyra o snacka sedan slumrade vi till fram till 7,30 då pluttan vakna igen o va pigg så lite mediciner och sedan kom Tuwis ner nyvaken och myste med oss i sängen 1h innan det var frulle dags, för att sedan åka till Annie o kids men tyvärr fick vi lämna rätt omg så Alfons började kräkas o ja vågade inte vara kvar r/t tyris är fortfarande infektions känslig men det vart inget av det skönt! 
Där emot natten till torsdagen blev Tyra förkyld:( lilla gumman!
torsdagen var tuff snuttan sov inget den natten eller fram till kl01 sov hon sedan var hon vaken till 6 och somnade till 8 sedan var hon vaken pigg och glad då inte snoret störde henne men jag höll det under kontroll nezeril, koksalt, suga sällan men vid behov har fått det att bli bättre tills idag :)
 
torsdagen spenderade vi även hemma och ute i det härliga vår vädRet, Tuwa gick ut vid kl 10.15 kom in vid 12 för lunch vi gick ut vid 13.00 ? Tyra o jag gick in vid 15.30 efter mellis utom hus i solen då Tuwis fortsatte att vara ute fram till kl 18 :) och vilken färg på kinderna hon har fått:) underbart att se henne o alla grannbarn ute och leka tillsammans hela tiden :)
 
idag fredag utedag:) underbart har även hunnit med renbäddning i alla sängar och tvättat upp det ringt massa samtal pratat med Tyras läkare och ingen fara med förkylningen vi gör helt rätt och har redan fått förkylningen att vända hoppas vi för det är mycket bättre på bara ett dygn :) skönt!
 
nu ligger båda barnen jag och älsklingen sitter i soffan o kollar fight club :) snart hopp i säng för imorgon bitti kl 9 är det träning easyline står på schemat :) skönt med morgon träning :) 
och inatt får ja sova mogge har lovat att ta Tyra lycka :) men vet att ja ändå ligger på helspänn men men , moders instinkt kallas det va?
 
fick en sådan bra bild på våra underbara prinsessor idag :) 
 
hoppas ni haft en underbar fredag som ja haft :) 
 
trevlig helg !
 
 
 
 

Godnatt

Nu säger vi godnatt: Tyra har sovit sedan 20.00 ska nu väcka henne för att hon ska få äta innan jag får slå igen mina blå :)

Tuwis somna som en stock i soffan på övervåningen efter ett långt bad :) härliga unge:) hon var så trött så hon orkade inte stå på benen när hon skulle till sängen så ja fick bära henne, puh 20 kg är rätt tungt kan ja lova :)

Är så lycklig och lättnad över tyrasviktuppgång och allt positivt idag :) *lycka*

Idag ringde en go vänn första gången på läääänge vi petades vid kändes skönt minuterna gick och blev till 1,5h det gick fort :) tack för samtalet Fia :)

Godnatt alla underbara människor som finns här för Tyra och oss, tack! ❤


Själv igen

Idag har Mogge börjat jobba igen efter över tre månader hemma och vid min sida!
En dag som jag visste skulle komma men som har känts så otäck och tycker det är lite små läskigt att vara själv med Tyra ifall nått skulle inträffat:( men jag är ju lite katastrof tänkande har vi kommit fram till men det ska gå bra:)
Än så länge går det jätte bra:)

Kollade fel på klockan så vi låg 1h före klockan:) det är bra!
Idag ska vi till US , ny RS spruta, väg och mät håller alla tummar o tår att sessan hat gått upp idag!
Mamma/mormor ska me idag och hjälpa mig på US då det avlastar lite då båda barnen är med:)

Ha en toppen tisdag:)


Tre månader

I denna sekund är de exakt 3 månader sedan Tyra hamna på Neo/IVA i Linköping, 20.30 den 1/1-2013.
 
Alltid den 1:e i varje månad gör att jag får otäcka och jobbiga känslor , lite små panik inombords :( likaså den 3:e då det är 3 månader sedan hon opererades :/
 
Dessa tre månader jag vart fruktansvärt jobbiga, otroligt tuffa, många tårar har fällts, många otäcka besked mycket rädsla, oro :)men också en hel del positiva besked:) vi har ju våran krigar prinsessa hos oss idag ♥ det andra bästa av allt:)
 
Hon är en sådan kämpe och har sådan livsglädje så det lyser om henne, en mirakel bebis som bevisar gång på gång att inget är omöjligt! 
Känner ingen som är så stark som hon:) Vi älskar dig nått enormt vårt älskade hjärta!
 
 
 

RSS 2.0