Torsdag

 
 
Torsdag redan, så skönt :) snart söndag och då är det Ullared med härliga brudar ❤ längtar!
 
Igår var vi och hämtade fotona hos Fotofolket, och herremingud vad dom vart fina:) 
pappa o Gun beställde oxå o ska ta kort på deras.. Korten är så fina så man tappar hakan!! Mäster fotografen Johnny :)
nu är det bara detta med ram o plats :)
Det ena kortet sitter i ram o blev så fint:) sedan ska ja ha en svart ram till kortet på Tyra! En svart har ni hört i vårt hus :) hihi
 
Tuwis sov kvar hos pappa o Gun i natt så ett barn hemma som sovit ok inatt:) skönt!
tuwis följde me Gun till jobbet oxå så hämtade henne här vid 12.30 tiden :) roligt :)
 
tyra sover, jag o Tuwis har fikat o ska snart ut och leka lite, solen lyser :) 
 
ha en toppen torsdag :) 
 
 
 
Ena kortet från fotografen.. Älskade barn.. <3vvv
 
Tuwis & Tyris igår i Ekängen, båda två läste tidningen.. Gullungar <3
 
 

Vi ska kämpa

Ännu ett litet hjärebarn har fått lämna sin familj, syskon, släkt och vänner. Det så himla hemskt.. Ett litet oskyldigt barn..
Våra tankar går till familjen och anhöriga, och vi tänder ljus för dig fina tjej!

Detta gör mig nått oerhört ledsen, arg och frustrerad..
Jag arbetar tillsammans med en tjej för att försöka få någon ändring, få in mer pengar till forskning.
Det begås fel, och frågan är om kunskapen om oupptäckta hjärtfel hos barn är för liten?Barnakuts personal, läkare, vad vet dom om hjärtfel,, Det hörs inga blåsljud säger dom.. Men alla hjärtfel har inte blåsljud.. Kan man du utesluta hjärtat bara för att det inte finns blås ljud??

Jag ska se till att det blir ändring, jag kommer INTE ge mig, inget barn ska behöva må dåligt, innan dom får hjälp, inga föräldrar ska behöva få sitt barn bortslitet från sig.. ja ska kämpa mig igenom detta med så det blir en ändring..
Jag återterkommer om mer info om detta

Tänder ljus för alla hjärtebarn som förlorade kampen
 
 

Tävling om Tossor från Elodie Details

Nu kommer utlottningen/tävlingen om ett par sprillans nya tossor från Märket Elodie Details i modellen Retro Revolution som vi fick i goodiebagen från invigningen för butiken Brands For Kids i Linköping. 

Snygga och varma tossor till de minsta barnen som sitter i vagn och inte än lärt sig att gå. Kraftig dragkedja baktill för att lättare få på foten. Elastiskt band runt vristen för att lättare hålla dem på plats. Foten är fodrad i mjukt fleece.

Dom ni tävlar om är i stl 0-6 månader ca 11 cm i innemått.

Det ni behöver göra för att delta är att lämna en kommentar där ni uppger ert namn och er mail adress!

Tävlingen avslutad Måndagen den 4 november kl 20.00.
Då kommer Tuwis hjälpa mig att dra fram en vinnare :)

Önskar er Lycka till!


Tisdag

Fan vilken natt ,jag vaknade vid 00.16 av att det öste regn ner, och hörde hur mycket det blåste.. Va uppe flera gånger och kollade ut kändes som huset skulle flyga iväg.. Och sedan pappakär som jag är tvungen att messa pappa (han kör tidningar på natten) livrädd för att nått skulle hända.. Men han messa när han kom hem vid 06 imorse o sa att det hade gått bra! Skulle det hända min pappa nått vet jag inte vad ja skulle göra lr ta vägen! Älskar dig pappi ❤
Men jag var nära att ta ner barnen flera gånger för ja tyckte det va otäckt medans Mogge Sov som en stock och likaså barnen me:) dom hade inte märkt nått.. Tyra hade sovit så skönt från 20 till 7.30 imorse o lika så tuwa :) skönt!

Snart kommer Linda och vi ska diskutera o planera våra planer :)

Ha en bra dag


Utlottning

Ikväll kommer en utlottning här på bloggen om ett par Elodie Details tossor så håll utkik :)


Tjej kväll

Dagen måndag, vilken dag...
Imorse tog jag, Fia o mina barn en promenad när tyris skulle sova... Mycket skönt o trevligt.

Efter det blev det ett stopp hos Fia där Tuwis pyssla o vi snacka skit medans tyris sov på altan...
Sedan hem och Tuwis fortsätter att vara ute o leka med grann tjejerna o ja o tyris lekte inne...

Kl 17 kom en tjej från Mary-Kay som skull visa oss lite och så kom mina fina tjejer.... Härligt o ha kompisar hemma o bara njuta:) älskar er tjejer❤
När dom kom så fick jag en present av Mia:) blev helt rörd och det var en så himla fin tavla som gick rakt in i hjärtat❤ tack älskade vänn... Vi ses allt för sällan saknar dig så enormt❤
Tiden dom var här var mycket trevligt, mycket skratt o skoj o prat helt underbart!

Nu sover Tyra, Tuwis kollar film o ja har nu landat i soffan:)
Denna vecka är ju Tuwis hemma då det är höst lov ... Se vad vi hittar på :) hojta till om det är någon som vill hitta på nått!!

Pöss på er


Krigar prinsessa

Här kommer bild på Bodyn Tyra fick igår, stort tack :)


Söndag

Igår var vi hos pappa och Gun, fick god god mat och sedan kladdkaka i efter rätt riktigt gott :) Mogge drack öl så blev inget vin till mig men men så e det..
Vi kolla på så mycket bättre, älskar det programmet och gårdagens premiären Agnes är ju grym alltså men tyckte även Ken gjorde det bra :) set fram emot bästa lördag :)

Vi fick med oss ett barn hem det andra stannade kvar o sov där.. Tyra somnade så va bara att lägga henne l sängen när vi kom hem :) och sedan sov hon hela natten, första natten på fem dagarna:)
När vi kom hem skulle Mogge se på UFC, roligt värre och då knallade ja bort till våra nya grannar o tog ett glas vin o kolla där dom pysslade iordning efter flytten :)

Dagen annars har vi städat o städat och sedan åkte jag i handla lite o sedan kom stora sessan hem o sedan kom Petra o hennes ny kille hit o fira Tyra . ( dom va ej me på kalaset) Tyra fick en jätte personlig o gin body. OM hon kommer använda den kommer det ca på speciella dagar kanske på årsdagenxzz bild kommer vid ett senare tillfälle..:)

Nu ligger båda barnen, Tuwis kollar film på paddan i sängen o tyris sover hoppas hon sover lika bra som natten som va, håll tummarna!

Nehe ska kolla film nu

Hoppas ni haft en bra helg :)


Lördag

Igår kväll somnade vi i soffan vakna till och trodde klockan var ungefär 00.00
Men så fel ja hade klockan va 02,56 när ja vakna. Väckte Mogge o la oss igen o sängen. Lagom då vaknat Tyra..som höll låda i 2 h innan hon somna igen .. :(

Idag va det städ dag på gårn, Mogge o Tuwis gick ut o måla lite o Tuwis kratta lite under tiden städade jag o Tyra inomhus:)

Nu har vi vart o hälsat våra nya grannar välkomna ;) o sitter o bilen påväg till Ekängen för lite käk :) trevligt.

Hoppas ni alla haft o har en trevlig lördag :)

Pöss på er


Fredag

Nu sitter jag i soffan första gången idag, har Tyra i famnen som somnat tryggt!

Va så roligt och komma till förskolan o em, pedagogerna sa att ja skulle gå till ateljén i kika o visst gjorde ja det, där stod tuwa o en av hennes bästa kompisar o måla. Dom leker så bra o det glädjer mig massa :) dom har verkligen funnit varann :)
Dom stod o måla på staffli o pratade o hade jätte kul.. Jag smög på dom o njöt av vad ja såg :)

Efter det begav vi oss i till stan, Tuwis skulle på bio me sin faster :) så roligt dom skulle på premiären av filmen Turbo:) under tiden fikade jag o Tyra hos svärmor sedan hann vi även handla lite på maxi:) innan det var dax att hämta sessan som hade haft det jätte bra o filmen hade vart kanon... Tack snälla Emelie för det, tuwa e eld o lågor :)

Nu är det go mat framför idol:)

Ha en toppen fredags kväll


Brands For Kids

Mys morgon:)

Skulle möta Fia i stan i baggen kl 9,15 efter som vi har blivit inbjuda som VIP bloggare för invigdningen av Brands For Kids. :)

Vi klev in i en supermysig butik där bjöds det på bubbel, cider, kaffe, mackor och fikabröd. Cecilie, som startat Brand for kids hälsade oss varmt välkomna och berättade lite om hennes resa mot hennes dröm som nu är verklighet:) sedan kom en kille från iCandy och demonstrerade vagnar. iCandy snygg, smidig, praktiskt vagn verklgen... älskar!
Därefter strosade vi runt, minglade lite och kikade på allt fint. Både Fia och jag köpte Rockafella-tights till våra kids, snygga satan :) det gäller att passa på då de har 20% på alla kläder nu fredag och lördag. Vill ni besöka dem, vilken ni garanterat vill, ligger butiken på Nygatan 42! Snett emot Nettans!

En butik som jag verkligen kommer besöka ofta, alla mina favorit märken:) tummen upp :)

När vi gick där ifrån fick vi en goodiebag som va proppfull men härliga prylar :) kommer ha lite tävlingar på bloggen :)så håll utkik:)

Efter det blev det en mysig fika på Espresso House innan hemfärd!

Bättre start på denna helg går inte att få!!

 


Älskade Tuwis

Idag blev en hemma dag, varken jag eller Tuwis mådde toppen imorse. Ja hade feber men inte längre gick över på em, skönt!
Tuwis var lite hängig o trött idag så vi slappa!
Tyra har ju sovit som en kratta eller sovit det har hon inte gjort! Hon vaknade vid midnatt o vi gjorde som vi brukar gav henne mat och sedan brukar hon somna om men icke:( hon somnade vid 06.15 :( usch o fy, hoppas hon sover bättre inatt!!! Måste få sömn känner ja ...
Idag på kvällen fick Tuwis följa med Ellioth och elton med föräldrar förstås till det nya Leklandet Leo. Mange hade fått biljetter från jobbet! Dom öppnar ju igentligen imorgon! Tuwis hoppa av lycka och va så förväntansfull!
Och dom hade hade så skoj, Tuwis hade lekt massa o ätit bra:) en lycklig tjej kom hem och va så glad:) värmer mamma o pappa hjärtat! Tack snälla för att Tuwis fick följa me :)

Under dagen så har Tuwis även suttit och tragglat med räkna och gjort slut på en hel pyssel/siffer bok hon är så duktig:) stolt mamma ❤

Under tiden Tuwis va på Leo så fick vi besök av svärmor, trevligt ❤ mycket skratt som vanligt och lika trevligt som vanligt! Tjejerna fick varsin hallowernmugg, tack snälla! Se vilken Tuwis väljer :)

Imorgon ska ja o Fia på vip öppning på ny barnbutik i stan o efter det ska ja till psykologen min och det ska bli sååå skönt ! Har så mycket jag bär på som bara vill ut... Längtar och sedan hem o hämta Tuwis som e på dagis som direkt efter det ska till stan o gå på bio me sin fina faster! Ska på premiären av filmen turbo :) roligt!

Nehe ska slappa lite:)


Ögonkliniken

Idag var det dag att återkontroll på ögonklinken med våran solstråle,varje gång ja kommer till US området så får ja sådan klump i magen, mår dåligt får nästan lite ångest.. Det känns inte bra.. Men tur är att jag inte är själv.. Såklart Mogge är med, inget skulle stoppa honom att vara med på dessa viktiga och tunga undersökningar.. 
 
Idag träffade vi inte ögonläkaren utan en ortopist (heter det så) en specialist ssk, hon var hur bra och gullig som helst.. 
Tyra fann trygghet direkt så hon vi inte så blyg eller receverad.. :D 
Hon började med en "lättare" undersökning, att Tyra skulle följa en liten leksak fram och tillbaka, upp och ner, och det gjorde hon utan problem.. Sedan körde hon leksaken nära ögonen och Tyra för då sina gon ihop (nära näsan)som man gör när något kommer nära och det var väldigt bra sa hon. Betyder bla. att hon har kontroll på ögonen och skelningen.. :D
Hon ser även när det plötsligt dyker upp nått i sidan och kollar snabbt dit.. Men hon skelar utåt men det viste vi och det som är bra är att hon skelar med båda ögonen. Hade ett öga inte rört sig då kan det snabbt "dö" man tappar synen snabbt då och för att träna upp det innan är att sätta lapp.. Men det är inget trya behöver i dags läget.. 
Efter det fick vi välja om vi skulle göra en liten "större" undersökning och ja varför inte.. Så tyra fick droppar i ögonen. pupill vidgande och sedan fick vi vänta i 45 min innan hon kunde undersöka..
Och den undersökningen gick bra oxå, allt är helt normal..:D Så skönt. Så ögonen är helt friska, och frågan nu är bara vad ser hon. Det är ju hjärnan som uppfattar vad man ser och hon har ju en skada där så man vet inte ritkigt.. Men vad vi kan säga utifrån vad vi ser och upplever här hemma så verkar hon se "normalt" men inget kan sägas fören hon själv kan uttrycka sig.. Så även här framtiden får visa... 
 
Men Tyra skötte sig som vanligt hur bra som helst.. och vi är så lyckliga över beskeden idag..:D
 
Nu sover sessan jobbigt och bli undersökt ...
 
Pöss på er 
 
 

Trött

Hem kommen efter ett sjuk tufft body combat pass.. Hela kroppen ömmar o känns kan ja lova..
Soffan resten av kvällen o sedan sängen, imorgon ska vi till ögon igen med Tyra. Håll tummarna :)


Måndagen gick

Igår var jag och körde body pump, har inte kört nya realisen och herre min Gud, trodde ja skulle dö på andra ben låten....
Omg, idag träningsvärk delux men idag ska det köras body combat, gött!! Kommer  väl inte kunna gå imorgon eller på torsdag iof, för imorgon ska ja köra cx...
Men bara ge sig fasan på att man ska klara det!
Har oxå kört 5:2 dieten en vecka nu och gått det 1 kg, bra början o då fuska ja även lite måste ja erkänna ;) hihihi

Tuwis är på dagis, Tyra o ja har mys frulle me tända ljus och njuter av dom röda rosorna Mogge fick av mig igår bara för att han är världens bästa man o pappa ❤

Nehe nu har Lill sessan gjort nått stort i blöjan så måste kila, ha en bra tisdag


Smärtan fyy fasan

Att se sköterskorna o läkarna som förstört för Tyra gör då in i helvete ont..
Nyss hade jag velat göra nått som kanske inte är så bra att göra men fasan va skönt det skulle känts för stunden..

Va nyss inne på polarn o pyret där står en av barnsjukskötetskorna som vi hade om och om igen när vi upp i december 2012, så dryg, o proffisionell sköterska helt sjukt att hon över huvudtaget kan jobba med människor o barn ...
Hoppas verkligen att alla som va me under vägen som träffa Tyra kommentar få ett helvete!!! Usch! Om inte så kommer ja se till det...

Hon stod där skratta o mådde bra, ville bara visa o berätta va faaaaan hon o alla andra idioter har ställt till me! Hade dom LYSSNAT, undersökt mitt älskade barn ...
Fasan smärtan är vedervärdig ,,, usch!!!


Söndag

Tyra har sovit som en kratta inatt så blev att vi sov länge, hela dagen gick kändes det som .. Men men sova måste man för att orka säger dom ..
Söndag och Tuwis hade dans och innan det hann vi en jätte snabbis till Ikea, inhandlade en lampa som vi nu satt upp i taket i vardagsrummet för att underlätta för Tyra nu när det blir mörkare tidigare om dagarna så hon ändå kan leka o se bra:) köpte även hyllor till köket som ska målas o sedan ska dom upp :) längtar! Äntligen ska den tomma vita väggen få lite pynt :) bara två år snart sedan vi flyttade hit ;)

Efter Tuwis dans blev det en sväng till ljungsbro och hem till Siv o Roland där även Rickard, Emelie och Junie va, trevligt! Och idag va hon vaken den lille så man kunde prata lite me henne, gullunge ...

Tiden bara sprang förbi o snart ska vi lägga oss :)

Hoppas ni haft en bra helg,


Mina

Nu ät tre av iittalas underbara lyktor mina, lycka :)


Tjejkväll

Hade en jätte mysig, rolig, trevlig tjej kväll igår:)

Emma har gjort så jäkla god mat, hon kan detta me mat kan ja lova.,, hur smartigt som helst :)
Och snaskig efterrätt :) mums

Idol fest blev dock mindre idol men vi spelade spel (pratmakarna) jag är ju verkligen (inte) världsbäst på att förklara andra ord... Hahaha men men

Lilla underbara oliwer fick ja möta för första gången, helt underbar liten prins :) hur fin som helst ❤

Va hemma runt midnatt tror ja, Mogge sov som en stock i soffan o kidsen sov oxå så gjorde iordning mig och kröp ner i sängen me :) skönt!

Tack snälla brudar för en toppen kväll, detta sker allt för sällan, bättring :)


Kväller

Jag var så nervös inför föräldrarmötet, men det gick bra!
Hade Mogge och Fia på varsin sida om mig så ja kände mig trygg..
Direkt när jag började prata så kom gråten,, usch det va jobbigt! Men efter lite hjälp så släppte det och jag berättade våran lååååånga historia men gjorde den kort. Tog med det allra viktigaste och vad vi önskade av föräldrarna..
Alla var tagna och förstod oss fullt ut och skulle uppfylla det hi vädjade om..
Underbars föräldrar :) tack.. Och stort tack till den underbars personalen som finns på svalan ❤

Här hemma hade det hårt kanon, dom har lekt och dansat:) tyra hade följt med och vart på strålande humör. Hon höll på att somna i farmors famn mör vi klev in och då vaknade hon till..

Tuwis kommer få en överraskning på förskolan imorgon när hon kommer :)
Roligt :) hihihi

Nehe ska sova upp me tuppen imorgon

Puss på er


Tordagen kom..

idag är det redan torsdag, tjatar jag om att dagarna går fort??  Förlåt isf, men det är bara det att ja hinner verkligen inte me..
 
Torsdag ja, och Tuwis är på dagis, skogen var det idag.. Så alla stod sammlade när vi kom och tuwis var glad och på strålande humör att gå till skogen.. Underbara unge... <3
Jag och Tyris knallade hemmåt och när vi kom hem så kom Mogge hem oxå, han väntade på en kakel leverand så han åkte hem och gick på toan och käka lite frulle under tiden.. skönt och komma i närheten hemma så man slipper hålla sig hela dagen då han arbetar i badrum så finns det väldigt sällan en toalett..:)
 
Tyris sover nu sedan 1 h tillbaka, jag har tvättat, bäddat sängar, och renskrivit mitt "manus" till kvällens föräldrar möte,, ska prata lite om allt som hänt tyra och varför hon är så ifektions känslig mm..
Så farmor ska komma och bara barnvakt här hemma under tiden..:D
 
Annars idag så händer det inte så mycket, utan imorgon mera då är det äntligen IDOL fest hon storm.. god mat, gott dricka, musik, härliga vänner kan det bli bättre..:D 
Innan det på fm när jag lämat tuwis på förskolan så ska ja och tyris till mamma och käka frulle och sedan ta en promenix till IKANO ska inhandla lite saker:D
 
Hoppas ni alla får en bra torsdag.. pöss på er 
 
 

Onsdag

Redan en vecka sedan Tyra fyllde år, tiden går alldeles för fort, ja menar allvar jag hinner verkligen inte med... Hjälp!!! Usch otäckt :(

Igår på började vi anmälan, det var tufft, känsligt men ett måste! Jag känner verkligen att vi måste ta tag i detta nu!
Det var mer minnen och känslor som döck upp denna panik känsla som. Jag hade kändes så starkt igen igår..
För när vi tänker på hur detta år har vart så känns det inte som verklighet känns som man sett en otäck film .. För något sådant som hänt och som har missats i Tyras fall ska inte kunna hända i Sverige! Att man inte får sjukvårds hjälp det är skrämmande framför allt när det gäller barn men självklart vuxna oxå!
Sjukvården i Sverige är tyvärr inte så bra som vi tror..:( iaf inte här :( och det gör mig både arg och ledsen :(
Men vi ska försöka så gott vi kan, bland annat med anmälan men sedan har jag andra projekt på gång oxå ( hemligt än så länge )

Tuwis var ju igår på utflykt med femårs gruppen och det var då alla fem åringar i malmslätt som var me :) tuwa hade med sig bulle, kaka, saft och melon och hon var så stolt och nöjd:) stora tjejen!
Dom hade grillat korv och lekt och utforskat roligt för dom ❤🍂 Tuwis ville berätta allt när ja kom , spännande och höra o roligt att se henne så lycklig :) mammas tjej ❤

Idag är vi trötta Tyra har sovit som en kratta vakna 00.45 ville inte somna förens kl 06 så är som ett lik:( just nu står jag och söver henne hoppas hon somnar snart. Men ingen vila för det utan har massa saker att ta itu me..
Ikväll blir det iaf Zumba som jag längtar :)

Ha en bra onsdag


Djur för sjuka barn

Idag hos Malou efter 10 på TV4 var det om hunden Livia som stöttat sjuka och döende barn och deras föräldrar o syskon!
Något jag hade önskat vi hade fått uppleva och möta under ECMO tiden, då Liva är imellan åt på ECMO IVA, en helt underbar och fantastiskt idé och hund något jag verkligen hoppas vi ser mer av! Djur är bra för barn o människor

Läs:

http://www.vardhundskolan.se/Lakartidningen.pdf


Bilden tagen från ovanstående länk:


Höst

Usch nu lr det verkligen höst!!

Igår var vi på BVC med Tyra, och det såg ut så här:

Längd : 75 cm
+ 1 cm

Vikt:9500g
+ 100g

Huvud :43cm
+ 4mm

Dessa pluss är på 4 veckor sist vi var där va den 17/9..
Det vi nu ska öva Tyra på är att resa sig själv mot saker, hon reser sig när man håller henne i händerna kan hon inte det vid nästa besök ska läkaren kolla hennes höfter.. :/

Men men idag är Tuwis på förskolan och alla femåringen (femårsgruppen) ska på utflykt till kärna mosse med tokarps femåringen så matsäck skulle me och varma kläder:) så Tuwis har med sig lite av varje bl.a. Melon det var viktigt:) och sedan skulle dom grilla korv.. Så himla mysigt längtar tills jag hämtar henne så jag får höra allt :)

Just nu står jag ute i brrr vädret och söver tyris hoppas hon somnar snart ska in och städa och även förbereda inför att ringa patientombudsmannen för landstinget för nu känner vi oss lite mer redo att starta anmälan!

Ha en toppen tisdag


Oct. 14, 2013

Idag lyckades jag spela in mina två prinsessor när dom leker med varann:) helt underbart att se:) blir helt varm i mamma hjärtat ❤

Titta och njut

http://instagram.com/p/fcyps8pajA/


1 års kalas

Igår va det dax att fira Tyra som blev 1 år redan i Onsdags 9/10, det har planerats och det har bakats till denna stora dag.. redan ett år tänk er!! vad fort tiden går även att man har vart med om det värsta man kan..
 
Iaf går dagen va full kan ja lova, jag gick upp innan både Mogge och tyra, Tuwis va vaken och kolla på bompa när ja gick upp ca: 8,30.. full rulle att vispa, och smälta chocklad och göra lime frostning.. ja ni hör ju full rulle.. och mellan det lite fulle när val Mogge och Tyris vakna ca 9,30, sedan bara hoppa in i duschen och göra sig iordning och sedan gasa iväg för att hämta tårtan som jag beställt. Från samma duktiga tjej som vi köpte dop tårtorna ifrån.. 
Viste inte allt hur tårtan skulle se ut,utan bara att den skulle va hjärtformad och i pippi tema..:D 
När ja kom dit så tappade ja hakan, den va så otroligt fin och jag är grymt imponerad kan ja lova.. Och hon hade till och med få med Tyras värdefulla hjärtkatt Mira, så även denna fina tårta var så himla personlig och så underbar och verkligen Tyra, och det va ju det som va så häftigt..
Men efter det hem öppna upp lokalen och ställa in tårtan och lite saker sedan hem, göra iordning tuwis och tyra och sedan göra det sista på bakverken, smälta ännu med chocklad till cake pops, spritsa cupecakesen, dekorera cakepopsen inna det var dax att få med sig allt ut till lokalen, tur att vi har en sådan underbar dotter som hjälper till så mycket och hon är fantastisk..lilla tuwis <3
När allt väl var ute så skulle ju lokalen stylas, ballonger, dukning, kaffe ska för beredas, ja ni vet allt för att det ska va så smidigt sedan när gästerna kommer..
 
Och gästerna började trilla in vid 14,30 som planerat och den ena kom efter den andra och det vart full rulle...:D Roligt..
 
Vi började med att sjunga för våran lilla krigar 1 åring, och sedan så var det fika dax, tror alla smakade av allt, jag var nöjd med allt jag bakat och det såg gott och trevligt ut..:D
Tårtan va ju något extra, :D
 
Efter det så var det paket dax, och Tuwis hjälpte till att öppna. Det var så himla mycket fint.. bla. 
 
* Massa kläder 
* Gå vagn
* Docka
* Bollar
* Napp hållare ( elodie Details ;) )
* Plock låda
* Aktivitets stå/läragå leksak
* Jabbadabbado vagn/låda
* puzzel
* pengar
* matta
* Pippi handduk
* Bult bräda från Jabbadabbado
(kommer bilder nedan)
 
och av oss i onsdags fick hon bla:
* Lillan dockan
* Sparbössa från Handmålat
* Elodie mössa och vantar 
* Kläder
* glitterstav
* pengar
* badleksaker, badbok
* bollar
 mm.
 
Ja och mycket mer hon fick så mycket fint, och allt passa perfekt, tack snälla alla.. Vi har en helt underbar släkt och familj... 
 
Det var en helt underbar 1 års kalas, tyra var glad hela tiden och även hon fick smaka tårta, mumma.. :D
 
På kvällen så kom mamma & leffan hit och gjorde tacos, det var riktigt gott och sedan kolla vi på körslaget, med fel kör åkte ut... varför är anna book var??? fattar inget.. 
 
Här kommer lite bilder från Tyras 1 års dag i onsdags samt 1 års kalaset igår :D
Liten Tyris med 39 graders feber
men öppna paket var skoj, och underbar storasyster som hjälper
måste ju titta på allt jag fått..<3
Ååå en docka.. :D 
Kalaset har börjat, vissa har kommt, här är syster med kille Micke och Mogge och Tyris
Mamma, leffan, alfons, nettis, siv och rolans
Annies rygg, Pappa, bror, Micke, Emelie och Gun
Tårtan
Fika bordet
Mina cake pops, två olika smaker
Jag och prinsessan som har förkylnings prickar i hela ansiktet, lilla skruttan
Världens bästa Morfar och Tyris <3
Leksaker hon fick
Tyris skulle såklart testa leksakerna när vi kom hem och sitta på nya mattan..:D
Underbara unge..
 
tack igen för en fantasktisk 1 års dag flr tyris och för alla fina presenter hon fick...
 
 
 

Lite jag önskar mig

Jag har ju kärat ner mig i iittala ljuslyckor och skulle vilja ha heja bordet fullt utav dom i olika nyanser:) dom är helt fantastiska, så dessa godingar hamnar på min önskelista några år framöver :)


Fredag=stress

Tyras feber håller sig låg , tumme upp för det :)konstig feber det där hon hade 24h och så hög hela tiden och sedan puts väck.. Dock har hon fått utslag runt munnen va på VC i em för att jag ville att dom skulle titta på dom innan helgen och fick möta en jätte underbar sköterska, Tyra smila upp sig sådant :) enl. Henne inga farliga utslag utan troligen r/t till febern .. Trodde först svinkoppor men det va det inte, puh :)

Annars idag stress, Tuwis till dagis sedan hem o frulle sedan dax sovtajm för Tyra och då passa ja på att baka mitt inför morgondagens kalas :) det gick dock inte lite bra som planerat men men hoppas det går att äta..:)

Ikväll så kom min faster Madde, kusinerna Philip och Kim och hand söta tjej josefin. Tyris fick presenter, tack snälla gulliga ni:) och det blev fika och mycket skratt som vanligt med dessa msk :)

Nu har vi kollat fotbolls matchen, och vilken nervös stund i slutet,,, men 2-1 till Sverige :) grymt !!

Dax att gå ut i köket igen för att fortsätta förberedelser inför morgon dagen :)

Hoppas ni haft en mys fredag


Tack..

Vill tacka alla underbara människor som grattade Tyra på sin 1 års dag igår. Man blir så rörd av alla fina ord ni skriver

Trots 39 graders feber i stort sätt hela dagen blev det ändå en lyckad födelsedag
Hon fick öppna mycket paket av oss och fick äta cupecakes vi sjöng och 1 ljus va såklart tänt.. 🍰

Idag är hon mycket piggare och mår bättre😊lycklig mamma & pappa

Dagen idag har vi inte gjort så mycket, Tuwis va ledig från dagis då mormor tog me henne på lite äventyr bl.a. Shopping, lunch på stan lek och bus hon var jätte nöjd med dagen!
Här hemma gjordes inte mycket jag har städat iaf:) vill inte ansträngs Tyra för mycket heller så här dagen efter en heldag med hög feber så vi har bara myst och haft det bra här inne men vi var hundvakt iof åt mammas lilla Aston och det gillade hon när han inte tog hennes leksaker för då blev hon tjurig :) gullunge!

Jag och Aston åkte hem till mamma vid 18 tiden för Tuwis var där o mamma hade ett Mary Kay party, trevligt :)

När vi kom hem sov tyris men vaknade vid 21 tiden och ville inte somna om jag har nu suttit me henne och försökt söva henne i 1h men inte lyckats och nu försöker Mogge hoppas hon kan komma till ro för hon är sååå himla trött ❤

Imorgon fredag, hoppas på forsätter feber fri dag för Lill sessan, Tuwis ska till dagis och sedan ska vi in till stan en sväng och sedan göra det sista inför lördag:) och på kvällen kommer Madde, Philip, Kim och Josefine hit o ska fira Tyrisen :) så lite cupecakes ska göras :)

Nehe ska krypa upp i soffan igen o hoppas Lill sessan somnar snart så ja kan gå o lägga mig:)

Godnatt på er


Tyra 1 år

Vad är det för en dag, vad är det för en dag?
Jo det är ju Tyras 1 års dag, Hurra Hurra Hurra ❤

Redan 1 år, eller inte riktigt ännu 13.47 föddes hon en tisdag i oktober

Ditt första levnadstår har verkligen inte vart ett lätt, vi har prövats om och om igen!
Du har kämpat och kämpat och verkligen bevisat att mirakel sker! Du är ett mirakel !!
Vi beundrar din styrka varje dag, ingen är lika stark som du vår krigare ..Det är du och pippi som är världens starkaste 


Vi älskar dig mer än ord kan skriva, vi kommer alltid finnas vid din sida vad som än händer, dag som natt❤

Stort grattis till dig våran älskade lillasyster Tyris på din första födelsedag

 

Många Pussar & Kramar 

Mamma, pappa &

Storasyster Tuwa 

Bild från Linköpingsposten v. 41 då tyris är med på två bilder <3 
 


Nu är vi där

Dagen innan sessan blir 1 år, vad har tiden tagit vägen..?? Det kommer bli tufft, jobbigt, mycket känslor och tankar snurrar och dyker upp.. som jag igentligen inte vill ha men dom bara kommer iaf.. 

 

För ett år sedan exakt så var vi på förlossningen för kontroll, undersökning, och läkarsamtal inför planerad igångsättning dagen efter alltså på mitt beräknade förlossnings datum.

Man längtade så enormt mycket, den 9 /10 kom och jag såg verkligen fram emot att få föda fram våran lilla tjej.

En förlossning jag skulle kunna genom gå om och om igen, lyckan att äntligen få ha sin efterlängtade dotter på sitt bröst, lyckan är obeskrivlig.. Känslan att ligga där och vara världens lyckligaste och stoltaste föräldrar. Att se sin partner gråta av lycka när hon kommer upp på mitt bröst.. att höra henne skrika för första gången, helt oslagbart!

 

En lycka jag hoppas alla får uppleva,, det som hände exakt 12 veckor senare hoppas jag INGEN skulle behöva uppleva..

Att min lilla tjej slets bort från mig istället, den olyckan, rädlsan, ovisheten är det värsta man kan genomgå,. Att se sitt älskade barn kämpa så mycket, hon var bara 12 veckor på dagen hon slets bort från sin mamma och pappa, till ett gäng som inte visste vad dom höll på med.. 

Hon hörde säkert mig få panik i detta jäkla akut rum där vi var i 3 h, och allt gjordes fel.. Faaan!

Att sitt barn slits ifrån en är en smärta som är så hemsk, det går inte att beskriva.. man vill bara dö, !!! 

 

Även att morgondagen kommer bli jobbig och många tårar kommer säkert fällas så är jag så in ihelvete glad att jag får fira Tyras 1 års dag med henne något vi inte visste om vi skulle kunna få göra då i januari, när det inte var någon som trodde att hon skulle vara med oss så länge till.. 

Skulle inte byta ut det mot något, dagen hade vart så jäkla hemsk om det hade vart så men nu är hon här och den lyckan går inte att beskriva!! Vilken kämpe, vilken krigare.. Att en så liten människa som Tyra va då hon insjukna orkade kämpa, orkade mot bevisa läkarna, orkade vara envis och under hela vägen så beundrade vi henne nått enormt mycket.. Det hon gick igenom ska INGEN bebis behöva genom lida, hon fick lite mer än vad hon igentligen hade behövt. tänk om DOM BARA HADE LYSSNAT!!!! 

 

Men den underbara lilla krigaren vi har fått, hon är ett mirakel,ett underverk en kämpe som verkligen har visat att hon inte tänker ge upp.. Vi beundrar henne nått otroligt och likaså hennes storasyster som verkligen har orkat och hon har vart glad under allt som hänt.. Hon står alltid vid sin lillasysters sida.. Hon säger dagligen hur mycket hon älskar henne.. Det gör mig så rörd, och stolt att en så liten tjej som tuwis är så modig, tuff, stark genom allt som hon vart med om, allt hon sett.. Det är inte lätt för ett barn att se allt det tuwa har gjort. Jag blir så stark av att veta att jag har världens starkaste och underbaraste barn.. Dom är helt otroliga, vi är så enormt stolta över er tjejer, det går inte att beskriva med ord hur mycket vi älskar er!! 

 

Hur mycket morgondagen nu kommer värka så vet jag att vi har två helt perfekta tjejer som lyser vår tuffa vardag.. 

 

 

 

8 oktober

Kl 11 för exakt 1 år sedan jag jag tid på förlossning för undersökning o läkarsamtal inför planerad igångsättning!

Fick börja med vägning som visade +9 kg från sista vägningen som var exakt 1 vecka innan, snacka om vätska!
Sedan va det dag för ctg, det fick jag ligga med i 2 h efter som det var en liten där inne som levde rövare så tappade kontakt hela tiden, sedan läkar samtal och jag var då öppen 2 cm och allt såg bra ut !

Fick tid att komma upp dagen efter alltså den 9/10 på beräknad förlossnings datum kl 7.00.

Tuwis hade vi lämnat i Ekängen under tiden och hon skulle även sova där natten till den 9:e då hon äntligen skulle få bli storasyster❤

Kvällen den 8:e gjorde vi iordning det allra sista inför lillasysters ankomst❤ och vi åk thai mat o myste och det var inte så mycket annat prat än dagen som skulle komma:) vi längtade nått enormt!
Så va längtan till den 9/10 enormt idag känns det som att ja vill stoppa tiden, inte redan! För mig känns hon inte som 1 år utan 8-9 mån, vi har tappat så mycket värdefull tid med vårt barn som vi aldrig kommer få igen! Men vi tar vara på varenda dag så mycket vi kan! Och njuter av våran älskade kämpe och krigare! Vi fick en tjej som är envisare än en åsna och starkare än pippi och det är vi så himla glada för. Ja hade nog själv inte klarat den tuffa resa hon gått igenom! Helt otroligt! En reda varken ett barn eller föräldrar ska behöva gå igenom ...

Usch , nu ska ja åter igen mysa med min prinsessa innan hon ska sova middag ❤


Grattis Tallboda if

Idag var det serie avslutning för div 5
Och tallboda mötte Sturefors
Robin gjorde 1-0 redan efter några minuter sedan 2-0 kom i mitten av andra och sedan droppade det in 2 mål till dock av andra spelare än lillebror men Tallboda vann med 4-0 vann serien och går upp i div.4 wihoooo grymt kämpat grabbar!

Såå stolt över lillebror som verkligen är kung på plan, grym spelare!

Stort grattis igen!!!!


Fredag

Ellioth ska ju idag sova här, båda två har vart spända hela veckan sedan det bestämdes:)

Vi hämtade ellioth på dagis idag och vi begav oss direkt till lekparken sedan hem och käka mellis ute på framsidan :) innan fortsatt lekparks häng fast ute på gården! Efter 16 så tog Mogge tag i beskärningen av vårt äpple träd och barnen hjälpte till att plocka upp allt :) duktiga barn till slut ville dom gå in o leka och dom har nog lekt med allt i Tuwis rum:)
Tacos stod på schemat och båda åt jätte bra ,
Just nu har dom satt på sig pyjamas o krupit upp i soffan på övervåningen och vi har satt på en film "de fem legenderna" dom har fått läsk, godis och chips och dom har det jätte mysigt:)

Tyra ska snart sova och vi ska kolla idol såklart ;)

En bra fredag helt enkelt :)
Hoppas ni oxå har det


Habliteringen

Idag va det upp me tuppen, Tuwis börjar ju 8.30 på fredagar och vi skulle vidare till habliteringen..

Termometern visade 2+ imorse så på med overall på Tyra och jätte varma kläder på Tuwis:)

Habliteringen gick bra, hon gör små framsteg varje gång:) duktigt tjej men fortsätt träna/leka och kämpa❤

Idag är det fredag och Tuwis ska ha en kompis som sover över, spännande hon är helt eld o lågor :) så ikväll blir det tacos o fredags mys:)

Hoppas ni alla får en bra fredag:)


Torsdag

Efter vi hämtade tuwis på dagis så blev det ekholmen en snabbia för att bara byta stl på jackan Tuwis fick av min farmor o farfar, Tuwis är helt förälskad i den satte på sig den direkt i butik :) den är såååå fin!
Han även springa in en sväng på änglaboden där tuwis hittade en födelsedags present o kort till lillasyster ❤
Efter det hem o laga mat och bada barn, en härlig o skön torsdag!

Imorgon fredag och vi ska till habliteringen för att träffa sjukgymnast hoppas på lika positivt som sist:) efter det ska ja på möte och sedan hämta Tuwis o ellioth då han ska övernatta här, dom är helt lyriska och det blir spännande ❤

Förresten idag kom ett nytt ord ut Tyras mun, ingen blev gladare ön Tuwis o Mogge ordet var bajs, och det har Tyra suttit o sagt hela em o kvällen, så tre kiss o bajs ungar i hemmet (Mogge inräknad)

Ska kolla lyxfällan nu ha en toppen kväll


Höst

Igår va det hemma dag för Tuwis, blev stan en sväng på fm för att utföra lite ärenden sedan hem och Mogge kom hem straxt innan 16 så då passade vi på att gå hela familjen till lekparken och busa, vädret var fantastiskt och ungarna var glada så en perfekt tid att busa❤ mysigt när hela familjen kan knalla iväg så där och man ser hur mycket barnen uppskattar det :)
Sedan hem och göra lite käk för sedan slapp i soffan innan sängen:)


Idag är det dagis tid för Tuwis, började med skogen imorse:) ska hämta henne vid 14 för att kanske ta me mellis och bus i lekparken :) det är mysigt bäst att passa på när det är sådana underbara höst dagar!

Idag oxå plinga det på dörren straxt innan vi skulle till dagis och det kortvåg paket, ett till tuwa och ett ill Tyra från min fina farmor och farfar ❤
Två jätte fina vinter jackor till tjejerna ❤ tack snälla ni❤❤

Nu ska här städas lite medans Tyra sover:)

Ha en toppen torsdag


Brrr

Usch höst lr vinter:(

Igår måndag, mys dag blev det :)
Tuwis, jag och Mogge var på eran medans Tyra fick latja hos mormor ❤
Efter det begav dig Tyra o Mogge hemåt och jag, mamma/mormor och Tuwis tog en sväng till ikano. Jag handlade lite på Ikea, mormor köpte presenter till Tyra som blir 1 år om en vecka :( och även stora syster fick saker av mormor tre par vantar, halsband o tofsar:) tack snälla ❤
Efter det åkte vi hem till oss och kolla lite tv, mormor me :) mysigt! Tack för en mysig dag mamma/mormor

Idag är vi rätt utvilade då Tyra sovit hela natten vakna 7.15:)
Duktig tjej:)
Tuwis har idag vart på förskolan och under tiden har jag bakat inför Tyras 1års kalas :) mumma!
Mogge kom hem lagom tills jag skulle hämta tuwa på förskolan så han följde me och efter det gick vi hem och åt mellis och fika på altan i solen, underbart:)

Idag fick även Tuwis ett nytt fleece fodrar regnställ, hennes började bli för litet, tyvärr så bäst att köpa nytt innan allt tar slut!

Nu sover båda barnen efter ett bad tillsammans och vi slappar i soffan :)

Ska fortsätta med det, ha en toppen kväll alla


RSS 2.0