Ögonkliniken

Idag var det dag att återkontroll på ögonklinken med våran solstråle,varje gång ja kommer till US området så får ja sådan klump i magen, mår dåligt får nästan lite ångest.. Det känns inte bra.. Men tur är att jag inte är själv.. Såklart Mogge är med, inget skulle stoppa honom att vara med på dessa viktiga och tunga undersökningar.. 
 
Idag träffade vi inte ögonläkaren utan en ortopist (heter det så) en specialist ssk, hon var hur bra och gullig som helst.. 
Tyra fann trygghet direkt så hon vi inte så blyg eller receverad.. :D 
Hon började med en "lättare" undersökning, att Tyra skulle följa en liten leksak fram och tillbaka, upp och ner, och det gjorde hon utan problem.. Sedan körde hon leksaken nära ögonen och Tyra för då sina gon ihop (nära näsan)som man gör när något kommer nära och det var väldigt bra sa hon. Betyder bla. att hon har kontroll på ögonen och skelningen.. :D
Hon ser även när det plötsligt dyker upp nått i sidan och kollar snabbt dit.. Men hon skelar utåt men det viste vi och det som är bra är att hon skelar med båda ögonen. Hade ett öga inte rört sig då kan det snabbt "dö" man tappar synen snabbt då och för att träna upp det innan är att sätta lapp.. Men det är inget trya behöver i dags läget.. 
Efter det fick vi välja om vi skulle göra en liten "större" undersökning och ja varför inte.. Så tyra fick droppar i ögonen. pupill vidgande och sedan fick vi vänta i 45 min innan hon kunde undersöka..
Och den undersökningen gick bra oxå, allt är helt normal..:D Så skönt. Så ögonen är helt friska, och frågan nu är bara vad ser hon. Det är ju hjärnan som uppfattar vad man ser och hon har ju en skada där så man vet inte ritkigt.. Men vad vi kan säga utifrån vad vi ser och upplever här hemma så verkar hon se "normalt" men inget kan sägas fören hon själv kan uttrycka sig.. Så även här framtiden får visa... 
 
Men Tyra skötte sig som vanligt hur bra som helst.. och vi är så lyckliga över beskeden idag..:D
 
Nu sover sessan jobbigt och bli undersökt ...
 
Pöss på er 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ni har kommit till Sofias blogg;
jag är mamma till två underbara tjejer, och fru till Mogge!

Här kan ni följa mig och min familj och vår vardag läsa och följa våran kamp och vår dotter Tyra som vi höll på att förlora den 1/1-2013 pga felbehandling och ett oupptäckt hjärtfel!
Hon hamnade i ECMO och låg sedan 5 veckor på BIVA i Lund där vi även fick det tragiska beskedet att hon fått hjärnskador samt att hennes syncetra är helt förstört!

Finns även på Facebook: Hjärtebarn

RSS 2.0