Kommer snart, sorry!



Glad midsommar

Familj behrendtz önskar er alla en 

Glad Midsommar


Vår midsommartårta i år som jag gjort :) 
Limecurd o östgötska jordgubbar, 
Smarrigt :)




Måndag

Ja då var måndagen över, vi fick sov morgon eller jag fick:) mogge åter gick till jobbet idag. 
Tuwis kom ner till oss i natt och vi två vaknade 10.30' omg ;) lyx.. Tyra låg och snacka o jollra lite på övervåningen.. Inget högljutt  man vaknade inte.. Men skönt va det :)

Fm gjorde vi inte så mycket bara slappa, tvätta o myste.. Tyra va ute och sprang i sin nya stol och Tuwis cykla brevid.. Tyra älskar verkligen den där stolen, och hon har fått in snitsen på den.. Duktig tjej :)
Em bjöd på lite sol så under tiden Tyra sov drog jag fram stolen och sola Medans Tuwis byggde koja på altan och åt sedan glass där.. 
När mogge kom hem åkte vi och storhandla , roligt värre.. Men ack ett måste efter helgen och en vecka fullt med natt jobb o sedan midsommar på fredag :) 

Nu på kvällen harvi tömt Tuwis pool, ellervi börja igår kväll men 2541 liter vatten är mycket att tömma ut på tomten på än gång så fick ta det i omgångar.. Men nu så ör den tom och det ser ut som ett ufo har landat på tomten :( usch va fullt.. Det värsta med pool, hoppas det tar sig snart igen.. Nästa år blir det en liten plask pöl sommarn kan tömma varje dag så man slipper förstöra gräset , hihi 

Slappa lite nu, ladda för jobb natt nr 1 imorgon:) 

Bye 

Romantisk och underbarhelg

Nu är vi hemma igen efter en helt underbar och perfekt helg i göteborg..
 
Vi åkte i fredags morse, var och hämtade mamma på morgonen då ho skulle ha barnen fram till eftermiddagen då pappa & gun skulle komma och hämta dom, tack snälla mamma <3
Vi åkte hemifrån runt 10 tiden och begav oss ut på E4 för att sedan åka av i jönköping och överaska våra fina vänner en kortis innan vi fortsatte mot götet.
Elin blev glatt överaskatt och helt underbart att gå krama om henne, som ja saknar henne.. kan vi inte bara bo lite närmre.. ;) skulle va underbart.. Äntligen fick vi möta sötaste lilla Stella-Lo, underbara unge.. Hon han skratta, mysa, äta , kräkas och somna i min famn.. älskade lilla knyte snart kommer vi ingen och denna gång längre vistelse.. 
 
Resan ner till götet gick kanon, jag körde hela vägen, dock öppnade sig himlen och gav oss kaskad regn, men väl framme i gbg så kom solen.. Inchekade på hotellet och vi byte om och sedan begav vi oss ut på avenyn, och sedan en promenad ner till liseberg.. Där inne käkade vi, åkte karuseller och vann jäkligt mycket chocklad..:D mumma.. 
Blev lite kyligt på kvällen så efter några öl på  liseberg begav vi oss hemmåt till hotellet för att byya om igen och sedan gick vi en sväng på avenyn och myste innan vi hamna på en krog ( tvåkanten) som var speciliserade på gin & tonic så barntendern blanda en mer citrus aktig gin och tonic och även en mer örtig.. Och dom två drinkarna gick på 330:- , billigt? men iaf, dom var helt ok och där satt vi sedan fram till 01,30 ca och bara hade det helt fantastiskt, mycket prat och skratt..
 
Lördagen kom och man hade sovit så underbart skönt, ner och käka hotell frulle, bara det är ju underbart gott.. och vilken frukost.. lång och härlig frukost blev det.. innan vi duscha och gjorde oss iordning för att ta bilen till kungsbacka och freeport.. lite shopping blev det.. en väldigt mysig fm men strålande sol ca 26 grader hade vi..
åter till hotellet för att sedan gå ut på avenyn för att luncha och det blev det på Hard Rock café, vilken super god lunch, personalen vart kanon och stämningen där inne är magisk.. Har inte tidigare vart på Hard Rock café och det fullde alla mina förväntningar.. Efter smaskig lunch blev detr mer shopping, fika , glass och bara mys i nordstan inann vi gevas oss hemmåt för att göra oss iordning för kvällen.. Vi tog en promenad till fantastiska resturangen Maniana (tapas).. hade ritkigt tur då det är drop in kvälls tid om man ej bokat ett tag innan.. men vi fick bort direkt och maten är fantastisk.. vi njöt lika mycket denna gång som sist.. :D rekommenderas starks! 
Efter några magiska timmar där blev det ett promenad till Liseberg, lite spel, lite mys och lite champang.
Väldigt mycket skratt kan ja lova, länge sedan jag skratta såhär mycket som ja gjort denna helg..
 
Idag söndag var det dax att säga hejdå till denna helt underbara stad, staden är helt magiskt både jag och mogge är helt kära i göteborg.. och snart kommer vi igen bara 1 månad kvar.. men denna gång följer tuwis med. en natt på hotell och liseberg blir det.. Då tyra inte kommer uppskatta det så får hon vara hemma, nästa år får hon följa med.. då kan hon åka lite.. :) Mysigt för tuwis oxå att få lite egen tid med mamma och pappa.. och få att vår uppmärksamhet helt själv..:D 
Vi längtar redan.. 
 
Tack snälla pappa & gun för hjälpen med kidsen under helgen, guld värt <3 
Vi är så himla glada och tacksamma för att vi har sådan underbar familj som ALLTID ställer upp för oss och hjälper oss så otroligt mycket. Ni är bäst!!! 
 
Nu ska ja natta Tuwis <3
 
Bild bomb:
 
Min kärlek o jag inne på Liseberg (lördag)
 
Puss på du <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sommar fest

Vilken underbar dag vi har haft:) 

Vaknade till två glada och spralliga barn :) underbart.. Tuwis skulletill förskolan och vi mötte dom utan för porten då dom skulle gå iväg till en storlekpark.. Tyra och jag gick hemmåt och hade frulle mys på altan till fågel kvitter och sol. Sommar välkommen :) 

Sedan började vi städa , tvätta och packa tjejernas väskor för imorgon åker vi till Göteborg och kidsen ska va i Ekängen hela helgen,, 

Vi åkte till förskolan till kl. 14 för samtal (avslutnings samtal) gemensamt med pedagog och Tuwis,, samtalet gick hur bra som helst, som vanligt och hon får så mycket beröm och hon är du duktig på allt.. Våran stora tjej -<3 som igår äventyr spade sin tredje tand en fram tand... Stora glugg tjejen, det är så charmigt... 
Efter samtal och hämtning åkte vi till ikano för att köpa fet allra sista till presenterna till pedagogerna ... Vi tog även en fika och ja hann byta två linnen som var förstora.. Köpte samma storlek som ja brukar men när ja kom hem o pröva va dom som tält så fick byta, lycklig blev ja :) hihi 

Kl. 16 på väg hem hämtade vi upp mogge och sedan gasade vi hemåt ladda för sommarfest med förskolan,
Jag gjorde iordning alla presenter till fröknarna,,
Jag satt igår och skrev ihop ett litet dokument "dikt" som jag skev ut och ramade in till alla pedagoger sedan fick dom även ett doft ljus, en mugg med text " världens bästa fröken" från handmålat, en porslin uggla, kaffe och chocklad och en liten blomma., 
Det uppskattades väldigt mycket och det kom tårar när dom läste "dikten" så bra betyg! Det va present från alla barn o föräldrar på avd.
Från bra oss (Tuwa) beställde vi en skylt med texten (avdelning svalan) även den från handmålat.. Och den blev dom jätte glad för me., så ser fram emot att se den uppe snart! 
Sommarfesten blev så lyckad, alla barn kom o fröknar. Barnen sjöng för oss så fint, tipspromenad och även dragkamp hade vi.. Stort tack för en lyckad kväll! 

Nu slappar vi lite framför fotbollen, vm börjar ju idag :)) imorgon kl 10 åker jag o min man på en mysig helg..ett stop i jkpg blir det på vägen ner... Stinget bloggade förens på söndag.. 

Ha en toppen helg! 

Min "dikt" som varje personal fick (bild tagen på datorn) 






Mycket händer

Ja herregud, nu va det länge sedan jag skrev... Jag hinner inte med riktigt. Det är verkligen full rulle hela tiden.. Vila vad är det? 

Men förra lördagen började jag äntligen att jobba, på fredagen var jag väldigt nervös o lite spänd..va på nya jobbet i god tid för att verkligen hinna andas o landa lite innan o verkligen förstå att jag nu ska   stämpla in som anställd på förlossningen. Min dröm är verklighet! Förstår ni den känslan att verkligen få göra det man helst av allt vill jobba me, det man länge länge har drömt om... Lycka! 

Jag möttes av underbara människor som jag blev väl omhändertagen utav, alla hälsade mig välkommen och tyckte att det va skoj ... Lördagen började jag med kvälls pass som ledde till att jag fick assistera vid två förlossningar, magiskt! Mycket info, mycket ansvar men helt fantastiskt kul. 
Söndag och dag tur, den dagen började jag med att va med på en förlossning och även avslutade det passet med att assistera vid förlossning. 
Denna sommar kommer vara den bästa på länge.. 
Inget emot att jobba hela sommaren på detta jobb... Kommer jobba dag, kväll, helger o nätter :) 
Denna vecka jobba ja måndag sedan ledig fram till tisdag natt.. Längtar ni till nästa jobb pass.. :) 




Men innan det ska jag o mogge åka iväg på en mysig weekend, fredag till söndag ska vi till Göteborg och bara ha det mysigt och trevligt, äta gott o dricka gott o bara vara o göra vad vi vill:) något vi verkligen behöver och ser fram emot !
Idag 11/6 fyller kära svåger Rickard år, 35 år, stort stort grattis.. Har vart där i em/kväll och firat honom ! Tack :)




Imorgon torsdag lite små fix kvar på presenterna till pedagogerna på förskolan då vi imorgon har sommarfest med förskolan.. Trevligt! Sista för Tuwis, lie sorgligt men Tyra kommer ju börja där så vi släpper inte svalan ännu :)) 

Nehe sovtajm snart så man orkar upp imorgon :) 

Godnatt 

Första dagen

Nu åker jag snart hemifrån, har precis sövt Tyra kommer inte se henne förens imorgon eftermiddag :( 

13.30 är jag start klar för att påbörja arbetet som anställd på förlossningen.
En dag som jag länge väntat på kan ja lova, ser verkligen fram emot detta men nu kommer nervositeten snabbare o snabbare,,, 

Ha en bra dag 




6/6

Ja imorsefick vi verkligen sovmorgon, den stora sessan sov i Ekängen  så bara den lille fanns hemma och hon vaknade kl .10.15 lyx va? Somnade kl 19.00 igår kväll..
Vi köpte även en mörkläggnings gardin till vårt sovrum då solen ligger på där på morgonen så imorse va det så mörkt och skönt i sovrummet och både jag o mogge sov så skönt :) 

Annars idag harvi städat lite här hemma, åktetill ikano för att byta storlek på mogges armband han fick utav mig i bröllopspresent, ja köpte två linnen och sedan blev det en lunch och va även o testany vagn till Tyra.. Svåra val:/ 

Sedan ut till Ekängen där vi blev bjuda på jordgubbstårta :) mumsigt. 

Nu sover Tyra sedan 3h tillbaka, Tuwiskolkar film o tror hon snart kommer somna och vi myser med tända ljus, lite gotte och en film.. 

Snart är sista dagen som mammaledig över,och imorgon stämplar jag in som anställd på förlossningen... Nervositeten börjarkrypa sig på... Mer ser fram emot det enormt mycket.. 

Hoppas ni haft en bra National dag o firat vårt fina land:) 

Mina nya, som pryder vardagsrummet :)



Grattis Sverige

Du gamla, Du fria, Du fjällhöga nord
Du tysta, Du glädjerika sköna!
Jag hälsar Dig, vänaste land uppå jord,
Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna.
Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna.

Du tronar på minnen från fornstora dar,
då ärat Ditt namn flög över jorden.
Jag vet att Du är och Du blir vad du var.
Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden.
Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden.

Jag städs vill dig tjäna mitt älskade land,
din trohet till döden vill jag svära.
Din rätt, skall jag värna, med håg och med hand.
Din fana, högt den bragderika bära.
Din fana, högt den bragderika bära.

Med Gud skall jag kämpa, för hem och för härd,
för Sverige, den kära fosterjorden.
Jag byter Dig ej, mot allt i en värld
Nej, jag vill leva jag vill dö i Norden.
Nej, jag vill leva jag vill dö i Norden.



Ha en mysig National dag  och firar Sverige!


Huvudvärk från hell

Vilken dag, vilken konstig luft, usch! 

Torsdag är det redan, denna vecka har verkligen sprungit förbi.. Både bra och tråkigt då det.rmin sista dag som mammaledig idag, skönt på ett sett att verkligen få upp ekonomin igen menhur ska ja klara dagarna utan mina pluttar Vidman sida:/ 

Idag va det iaf förskolan för Tuwis, när vi kom till förskolan möttes vi av att hela avdelningen stod i tamburen och klädde påstig regnkläder då det var skogen som stod på schemat och plocka skräp, nyttigt och kanon för barnen:) 
Medans Tuwa gjorde det gasa jag och Tyra in till habliteringen, småbarnsgrupp var det tajm för. Lite sång, lek o gympa.. 
Och Tyra fick äntligen sina stolar! En att ha inne och även en som hon kan ha ute som hon lätt kan ta sig precis över allt, upp på gräset, i sandlådan och snabbt går det och hon kommer även få en på förskolan till hösten,.,dom är inte dom snyggaste kan ja lova men hur bra som helst för Tyra, nu öppnad en helt annan värd för henne :) underbart! Älskade krigare, <3

Efter habliteringen somna Tyra i vagnen ( väldigt sällsynt) så ja passa på att ta en sväng på stan inhandla lite make up, ett linne till mig, leggings till Tyra, leggings till Tuwis, sommar pyjamas till Tuwa och en kofta till Tuwis. Men när jag stod på h&m kolla på kläder så började jag kallsvettas, bli yr och det började blixtar framför ögonen.. 
Ja gick ut o satte mig efter jag betalat o trodde det skulle gå över trodde bara det av ett blodtrycks fall men ack fick ja.. Gick till Sibylla för att få något i mig och hoppas på atomåldern bättre men kallsvettningarna blev värre oh jag va tvungen att åka hem till förskolan o hämta Tuwis o där kom den hemskaste o vidrigaste huvudvärken, fick ringa mogge som tack o lov hade jobbat färdigt o va på G hem, så ja fick gå o lägga ig.. Efter 3h i sängen, tabletter o mycket vätska så är jag nästan fri från huvudvärken, skönt!

Ikväll blev vi även lite barn lediga då Tuwis sover i Ekengren, Tyra somna redan kl 19, mannen o ja har tänk ljus o bara myser.. 
Sov tajm snart tror ja :) 

Kram på er 






Onsdag

Ja imorse försov vi oss, inte mycket men vaknade panik 8.30' skönt :) men lite panik blev det på med kläder på tuwis, frulle ovh sedan göra iordning henne håret och sedan väcka Tyra.. Full rulle! Och väcka Tyra är inget problem kan ja lova hon skiner upp som en sol när man pussar på henne :) men iaf vi va på förskolan vid 9.30, bra va? Hahaha

Medans storasyster va på förskolan så städade vi hemma, och även möblerade om i Tyras rum, vet inte var ja får all min energi ifrån men det sprudlar :) och det är underbart, där emot är ja helt däckad kvälls tid men då får man va trött,eller hur?;) 

Idag kom äntligen Tyras hjärtmedicin, den har vart på villovägar från tillverkaren till Apoteket men äntligen kom den o tur vad ET då jag tog den sista idag till 14 medicin.. Men hämtning av 2 månaders hjärtmedicin så är vi redan uppe i högkostnadsskydd, svin dyra mediciner och det är bara den ena sedan har hon två till.. Ja tack o lov för högkostnadsskyddet... 

Efter middagen ikväll tog mogge me barnen ut i lekparken o latja så ja fick duscha o bara slappa lite, tack älskling <3 
Nu snart sängen och imorgon torsdag och habiliteringen står på schemat! Se om Tyras nya stol har kommit.. 

Ha en toppen kväll 




Hjärtfel - En fond för våra små hjärtan

Idag är dagen här då vår fond återigen lanseras! 

Nytt namn, samma innehåll!

Vi jobbar och brinner fortfarande på att hjälpa forskningen framåt för medfödda hjärtfel.. 
Hjälp du me, alla kan göra något ! 

Just har vi kanon ERBJUDANDE i vår shopp, för att fira att vi äntligen är igång igen men även för Sveriges National dag, Missa inte!

Kika in på www.hjartfel.se







...



Sista veckan som FL.

Nu är jag inne på min sista vecka som mammaledig, det är blandade känslor kan jag lova.. Samtidigt så har jag aldrig längtat så här mycket efter att jobba igen.. 
Ett jobb som jag är så lycklig över att jag ska få utföra och få vara delaktig i.. En av mina drömmar går i upplevelse..:D Så på lördag stämplar jag in som anställd på Förlossningen, lycka!
 
Samtidigt så är det lite känslomässigt att lämna kidsen hela dagarna, vara ifrån dom så länge det var väldigt länge sedan.. Tyra har jag aldrig varit ifrån så pass.. så mitt kontroll behov är på test.. men nyttigt för oss alla.. Tuwis kommer fortfarande gå på förskolan fram till v. 27 sedan tackar hon Fågelboet för dessa år och hon tar sommarlov för att sedan börja i forskoleklass..:D Stora tjejen!! 
Jag frågade henne här om dagen om hon såg fram emot att börja skolan och jag fick till svar:
 
- Ja det gör jag, fast mamma det är lite sorgligt
- Jasså, varför är det sorgligt?
- Jo för att jag inte får leka med Maja och Lovisa mer.. 
 
Men sötnos, hon är så förståndig, men såklart hon får leka med dom, vi bor ju nästan grannar... och vi har varanns nr så det går alltid att lösa! 
 
Men nu börjar iallafall allt falla på plats inför förskolestarten för Tyra med, även det är väldigt blandade känslor, att andra människor ska sköta, träning, mediciner mm. Jobbigt men det hoppas jag kommer gå bra.. Hon kommer få en egen assistent på heltid så det känns väldigt bra och tryggt och enl. personalen på avd. så är denna kvinna väldigt mån om barn och mycket engagerad.. Så jag litar på dom.
 
Men iaf, det var ju ett tag sedan jag skrev, jag har inte riktigt prioriterat bloggen om jag säger så, det har vart så mycket runt om här hemma, det har vart tungt och jobbigt ett tag. Men jag hoppas verkligen att allt lägger sig lite nu så man kan sluta tänka på just det och gå vidare.. För allas skull!
 
Vi hade ju bröllopsdag den 28/5 och vi gjorde inget speciellt då utan vi hade Charlie på övernattning, vi åt gott och tog ett glas vin.. Vi sparar för nästa helg vi ska till göteborg bara jag och mogge från fredag fm till söndag.. Bo på hotell, äta gott, dricka gott, liseberg kanske, lite shopping, spa blir det och vi ska bara njuta.. vi längtar! 
Men iaf på vår bröllops dag ( på festen) så fick alla gäster lägga lappar i en låda och på dessa lappar skulle dom skriva vad dom trodde att vi skulle göra om tre år ( alltså nu) och vi fick inte öppna denna låda förens på vår tredje bröllops dag så vi öppnade den med spänning, och herre min gud vad vi fick skratta.. Många skrev mycket roliga saker, men många hade oxå väldigt rätt, mycket nära var vi är idag. 
Men dom flesta hade iaf skrivit att vi skulle ha 2 barn och bo i hus..:D 
En väldigt rolig och uppskattad sak, tack Annie och Fredrik som var tärna och toastmaster på bröllopet..<3
 
Helgen har annars bestått utav slapp, lugnt och skönt och vi har bara varit.. Vi har möblerat om och vi blev jätte nöjda..:D
Ridskola var väl det enda måstet i helgen..
Lördags kväll blev vi hem bjudna till pappa & gun på grill, väldigt gott, tack snälla <3 
 
Idag har Tuwis vart på förskolan och haft avslutning med femårs gruppen (solgruppen som dom kallas) och dom fick ett fint diplom och det hade vart jätte bra..:D Fattar ni min lilla tjej ska börja skolan,... vart har tiden tagit vägen.. ? stanna den lite bara! 
Tyra och jag har haft en sådan jätte mysig dag och hon har vart på toppen humör, sådana dagar är helt underbart att vara mammaledig på.. vi har bäddat rent i alla sängar, storstädat nedervåningen och damsugit och dammat över våningen, damsugit altan, tvättat alla sängkläder och vi har busat massor.. underbart! 
Nu på em så har Melanie (granntjejen) och Tuwis lekt från det att vi kom hem från förskolan fram till 18,00.. dom är verkligen bästa vänner och har så himla kul ihop och är så lika.. tråkiga är att dom tyvärr inte kom i samma klass  nu i förskolan men kan kanske vara bra det med iof.. 
 
Nu ska jag se på Äntligen Hemma och se om jag får lite ideer för att göra om hemma igen.. 
 
 
 

RSS 2.0