Lördag

Denna vecka har verkligen bara rusat förbi:) sista veckan. För Mogge och jobba nu då sedan semester:) längtar;) 
 
Igår så var jag och Tuwis och plockade jordgubbar.. Tuwis åt hela tiden medans jag plockade:) är ju såååå himla gott:) skulle kunna äta ihjäl mig på det:)
Då idag blev det jordgubbar till frulle inte illa alls:)
 
Har nu på fm vart i kör en sväng och köp lite me dyckert ( stavning) till mogges spik pistol:) så nu fortsätter han att sätts lister och sockel i hallen:) blir så fint och bra.... Han är du duktig min man <3 
Undertiden så lapar jag sol och Tuwis leker med kompisar:) 
 
Annars kommer denna lördag inte bjuda på så mycket mer än att ha familje mys ikväll grilla lite och mysa:) härligt med helg och hela familjen är samlad:
Ska fortsätta njuta nu:)
 
Ha en toppen dag

Moln mer än sol

Idag verkar det inte bli lika fint väder som igår:( solen försöker tränga igenom men tyckas inte allt för ofta :( 
Idag ska jag och snuttan åka och plocka jordgubbar i tift, mumsigt:) Och skoj för Tuwis sist vi plockade hade hon mer i magen och på kläderna än det var i bunken :) hon och Robin var hopplösa, bara äta!!
 
Igår em så fick jag sådans smärtsamma sammandragningar dom varar i c. 1-2 min och kommer lite då och då... Hade sammandragningar från och till i ca 2,5 h.. Men frågan är varför jag får det? Hade inte en ända sammandragning med Tuwa innan förlossningen.. 
Har det med min sjukdom att göra? Är jag för stressad? Hmm går ju på tätare besök hos barnmorskan så hon har koll :)
 
Ikväll blir det fredagsmys, god mat men inget gott att dricka för min del...
Plocka lite nu innan vi ska gasa till jordgubbarna..
 
Ha en toppen dag:)
 

Underbara sol

Vilken dag vi har haft:) sol och bad hela dagen lång :) hur underbart är det inte,, blåste upp poolen vid 10 imorse och Tuwis har badat ända fram till 16.30... Underbara unge:)
Blev en liten paus vid lunch, den pausen var liten kan ja lova, hon hade brått tillbaka :)
Jag har suttit och pressat fått lite färg på bröstet samt i ansiktet, hoppas ja ser lite friskare ut ;)
 
 
På em så har jag vart och storhandlat och jag var inte ensam på Maxi kan ja lova...
 
Nu har Mogge tagit ut tv:n på altan för där ska vi se fotbollen nu ikväll:) är det sommar så är det:) 
Tyskland-Italien spelar, Tyskland kommer vinna men jag håller på Italien:)
 
Nehe tvätta avdottern och få henne i säng innan fotbollen börjar ..
 
Hoppas ni haft en lika underbar dag som vi :) 

Bada och sola

Vakna till ett strålande och underbart väder:)
Samt en man som på i sängen och hade migrän mindre skoj:(
Hoppas det släpper snart, han ligger inne och kurerar sig medans jag och Tuwis är ute i solen:) blåste upp poolen och fyllde den så nu plaskar hon och en kompis för fullt,.. Skönt och skoj för dom:)
Jag ligger i sol stolen och solar och känner hur fötterna svullnar mindre skoj men men så är det:( högläge i kväll blir det,, försökte rensa lite ogräs i rabatten innan bäckenet sa ifrån...:( inget skoj...

Sessan i magen har vart vaken och me hela morgonen och fm, magen får dom konstigaste formerna och den rör sig hela tiden.. En liten tjeja som är social och vill vara med:)

Nehe åter till solen en stund innan det är dax att gå in och laga lite lunch...


Moln blev sol :)

Idag har vi vart hos familjen Lundin och hälsat på:) alltid lika trevligt och roligt... Saknar dom massor:) 
Men vi ses snart igen :) Nattis och Tuwis leker så himla bra tillsammans, roligt att se..
 
Efter besöket hos dom så lämnade vi in bilen som ska lagas i morgon;) avgassystemet se gått av:( mindre skoj samt något mer skulle fixat.. Så imorgon har vi ingen bil, hoppas hoppas att det blir fint väder sp man kan vara ute kanske ta upp poolen så snuttan kan plaska:) vi får se vad dagen bjuds på innan vi kan hämta racerbilen igen...
 
Mogge fick tyvärr inte hem några lister idag då lastbilen var upptagen hoppas på att det går imorgon eller iaf denna vecka:) 
Har nu vant mig mer och mer med tapeten och jag älskar den:) piff i hallen är det som behövs nu bara, kommer bli sjukt bra när det blir helt klart , när set blir är en annan gåta;) hahaha
 
Em har vi verkligen njutit av vädret:) vi åt middag på altan, Tuwis var vart ute och lekt med kompisar hela kvällen eller fram till kl:19.00 då det var dax att komma in och bada och äta kvälls mat:) mindre poppis hos snuttan men så är det:) jag och Mogge har suttit på altan efter middagen och druckigt espresso och bara haft det bra:) älskar livet med tomt och "hus":) underbart! 
Nu sitter vi i soffan och kollar på fotbollen, Spanien - Portugal, och vill håller självklart på Portugal:)
 
Nehe hoppas ni alla haft en bra dag och njutit av detta sommar väder som verkar vara väldigt sällsynt detta  år :(
 

Sömntutor

Inatt har jag inte sovit så bra:( när vi gick och la oss sp va jag jätte trött och det var två till i familjen då dom snarkade som aldrig förr båda två.. Den tredje plutten i magen ville inte sova utan höll vaknade då efter att ha vart lugn och sovit hela kvällen.. Så hon började leva rövare i magn inget att göra bara att försöka somna så hon somnar till slut.. Tog ca 1h.. Sedanvaknade jag vid 05.20 av att jag var tvungen att gå på toan, tror ni ja kunde somna om sedan:( Inte.. Solen lös rakt in i persiennen, det va varm, ja la mig och läste Aftonbladet ända tills mogges klocka ringde vid 06.30, lyckaded somna om efter han hade åkt och sedan vaknade jag panik 10.30, och då snarkade Tuwis fortfarande... Så väcka henne.., 
Så när alla äter lunch åt vi frulle, skönt med sådana dagar med men inte när man ska iväg:) men men vi hinner...
Idag hoppas jag på att Mogge kan åka förbi och hämta litet till hallen så den blir klar någon gång... Skulle va skönt så man får ettkapitel till avslutat:) sedan är det bara ytterdörren som ska målas vit.,. Och det gör vi v29 har vi bestämt;) kommer bli en helt ny hall med en vit dörr och den nya tapeten kommer bli annorlunda bredvid en vit dörr ist för brun som idag,. Blirslott 70-tals varning..  Inte vår stil riktigt., 
Är riktigt böjd med tapeten man ska bara vänja sig nu med en färg vägg i hallen då den tidigare vart helt vit:) 
 
Snart ska vi bege oss mot Tallboda och familjen Lundin för bus, Tuwis längtar att få träffa Nattis:)
 
Dka göra iordning mig, hoppas ni alla får me bra dag! 

Tisdags kväll

Dagen har verkligen gått i mysets tecken:) 
Vi sov länge och efter det mys i sängen sedan en lång frulle innan det var dax att ta tag i alla måsten :/ 
Plockade som jag skriv tidigare upp lite mer bebiskläder, har nu i kväll stått och vikt det som var torrt:) så små och söta:) la upp dom snyggt och prydligt på hyllorna i tvättstugan där blöjbyten kommer göras:) smidigt, nära vatten ich har massor plats:) 
Köpa litelådor och förvara dom i så dom inte bli dammiga eller dylikt:)
 
Vid 13 tiden idag så åkte jag och Tuwis stan och åt lunch efter det handla lite snask inför bion :) det blev tigers film, mysigt! Lite mamma och Tuwis mys:) det behövs! 
Efter det så begav vi oss hemmåt där vi fann Mogge utanför, han hade glömt sina nycklar imorse så han kom inte in... Lite kul va det ... Är inte huvudet med så får kroppen lida ;) 
 
Iaf nu ikväll så har Mogge tapetserat väggen i hallen som vi skulle gjort för x flera veckor sedan.. Men men nu är den uppe iaf:) blev bra:) bara lister kvar nu och sedan ska denna tapet prydas Någon snygg vit spegel hade jag tänkt mig.. Men har inte hittat någon som faller oss i smaken.. 
Nehe dax att sova imorrn blir det en dag i Tallboda på vår gamla gård hon ett parkompisar;) mycket trevligt.. Sedan på kvällen så ska vi lämna in bilen på verkstad.. Så torsdag blir en hel hemma dag hoppas på fint väder:) 
 
Sovtajm, godnatt :) 

V.26

Tisdag Blev det, inatt har jag verkligen sovit gott, men ändå är jajodå himla trött...:( inget skoj ... Antingen är det väl graviditets trötthet, eller om mitt Hb fortfarande är sjunkande:/ hade ju lågt Hb sist jag var hos bm så äter massa järn för att bygga upp.. Hoppas det vänder snart!
 
 
Idag går vi in i v.26, 14 veckor kvar till BF, tror ni vi längtar:) nått enormt:)
Igår kväll låg jag och Mogge och skratta:) hon levde rövare i magen:) la tv dosan på magen och den bara flög:) hahaha hon hade party där inne:) skruttan :) 
idag fortsätter jag tvätta lite bebis kläder har nu tvättat upp stl 50, overaller från Tuwis håller just nu på med stl 56:) hade ju mer av stl 56 kvar än jag trodde:) 
Hitta massa fina mössor, jag som älskar mössor Tuwis har ett dussin och även bebis med redan :) hihihi vet jag är galen;)
 
Idag blir det bio för mig ich Tuwis ;) vi ska se tigers film, mysigt. Och perfekt väder för det idag ned:) tänkte även ta en lunch på stan kebab blir det nog:)
 
Nehe tvättmaskin är klar, hänga den och sedan slänga in nästa:) ska även komma på nått bra system för kläderna som både är praktiskt, lätt åtkomligt och som ser skapligt ut:) 
 
Ha en bra dag:) 

Måndagen

Jaha det blev kväll idag med:) skönt! 
Dagen har bestått utav lek, bus mys och film:) det har ju verkligen regnat hela dagen... Babyproffsen ringde förrut med en glad nyhet:) sessans vagn hinner anlända innan hon tittar ut :) den kommer i mitten av september :) vilken lycka känns hur bra som helst:) 
Det blir ju såklart en Emmaljunga Ozone vagn, färgerna är på liggdel : jeans black och på sittdelen blev det tillflykt svart/röd och sedan ett svart chassi.. Den vi först beställde som det tyvärr blev lite knas med var en likadan vagn fast med vitt chassi och sedan svart/rosa på sittdelen men den skulle utgå:( tråkigt men men det som det e:) blir nig bra iaf.. 
 
Idag har även jag tvättat bebiskläder :) mysigt... Så nu är iaf lite upptvättat i stl:50 :)
"är ju lite att tvätta upp, täcken, kuddar, filtar mm.. 
 
Nehe ni ska vi se på Lotta på Liseberg:)
 
 

Spö regn

Igår va det jätte mysigt och trevligt på tropikariet:) Tuwis va lite rädd för aporna som hoppar fritt där inne.. Även att vi är där då och då så är hon rädd varje gång.. Skruttan.. 
Ja klappa en rocka för första gången. Har aldrig vågat innan är lite harig på det planet :) 
Efter det besöket så stannade vi till på babyproffsen och äntligen är bebis vagnen beställd:) tyvärr fick vi inte den sittdelen vi villa ha för den färgen hade utgått, får 2013 modell nu, tyvärr så är emmaljunga lite tråkiga med färgerna detta år men men .. Vi får iaf fen färgen vi ville ha på ligg kor. :) men det vi oxå fick tänka om va chassi färgen.. Får ingen vit som vi har velat ha utan det blir en svart:/ men
Men  det är som det är...Nu är det bra att hålla tummarna för att vi hinner få den innan sessan
Vill titta ut... Hoppas hoppas.. Är ju lite leverans tid tyvärr...
 
Idag måndag första dagen på Tuwis sommarlov och då är det pissväder :( roligt värre.. Det har verkligen spöregnat hela natten och försätter fortfarande.. Men vi gör så gått vi kan för att få dagen att bli bra iaf.. 
Haf ätit en jordgubbs frulle och nu har vi hyrt nya Lilliefi (stavning?) filmen och sitter och myser framför:) sedan blir det nog bus och pyssel... 
 
Nehe ska se filmen kanske..
 
Hoppas ni har en bra måndag även Piss väder:(

Tropikariet

Imorse va inte väder gudarna på vår sida det stod som spö i backen.. Så vid frullen bestämde vi att vi gör vårt årliga besök på tropikariet i kolmården:) en mysig familjedag.. Och efter det lite mat och sedan hoppas att vädret blir bättre så vi även kan åka till Ekenäs slott som vi alltid brukar göra efter tropikariet.. Lite fika och bara njuta av lugnet och av att vara vi 3 :)

Imorse så sparkade Lill sessan för fullt i madrassen i sängen.. Jag låg på sidan och det gillade hon inte tydligen.. Var bara att vända på sig..
Magen växer så det knakar, men är nog i samma size som den va samma vecka som Tuwis i magen :) denna är bara lite högre om man jämför kort från v. 25 som jag är i nu och snart går ur med:)
Det är mysigt när man känner henne mer och mer, nu när även Tuwis känner.. Och Mogge självklart!
2 veckor kvar sedan ultraljud igen, det 5 :e denna graviditet :) efter det är det 2 kvar inbokade.. Rutin ultraljud för jag har crohns :( 
Men hon mår toppen bra och allt ser bra, bara mina värden som inte är tipp topp men det e som det e .. :/ 
 
 
 
Nehe snart framme vid tropikariet, hoppas ni alla får en bra dag med:)
 
 

Midsommar dans..

Midsommarafton igår, mysig dag. Tuwis va lyrisk.. Vi började dagen med mys frulle, sedan så bakade jag och Tuwis jordgubbstårtan som skulle med till midsommarfirandet! 
 
Tårtan vart riktigt smaskig, massa jordgubbar, lime curd och grädda. En riktig sommar tårta:)
Vi åkte och hämtade lille brud vid straxt innan 13 för att sedan bege oss mot Ekängen..
Vi åt traditionell midsommar lunch och seden knallade vi ner mot ekängsbadet där midsommarstången restes ochjag, Tuwis och Gun dansade runt... Efter den dansen blev det fika innan hemgång och femkamp:)
 
På kvällen så grillade vi, mumma och sedan självklart så såg vi fotbollen innan vi åkte hemmåt.. 
 
 
En bra och lugnt midsommarafton. :)
 
Idag lördag fast det kännssom söndag:) skönt och umgås med min man en dag till :) lycka ! Får se vad morgondagen har att erbjuda:)
Idag har vi städat samt så har pappa Hjälp oss med bilen... Tusen tack ! 
Just nu sitter vi i soffan och ser på fotbollen... 
Nehe ännu hartyvärr blogg.se ej löst detta med appen så fortfarande inga bilder :( 
Hoppas dom löser det snart då kommer en bildbomb det lovar jag :)
 
Ha en mysig lördag ! 
 

Midsommarafton

Vad jag kan se genom persiennen så är det klarblå himmel och sol :) precis som det ska vara:)
Ligger i sängen och ska snart kliva upp, Tuwis vakna för ca 30 min sedan hon sitter och ser på bompa :)
Lill skrutt i magen har precis sagt godmorgon och Mogge ligger och vrider på sig så han vaknar snart med:)

Dax att käka lite frulle tror vi gör det på altan idag, mys frulle.. Med melon mm sedan ska vi baka jordgubbstårtan och efter det dax att göra sig iordning:)

Dagen kommer tillbringas i Ekängen..

Fam. Behrendtz vill önska alla en trevlig midsommar !!!

Sooool

Vilken underbar dag det var igår, varmt och soligt:) älskar't!!!
Tuwis hade haft ett jätte bra midsommarfirande på dagis:) och dom hade fått glass efter, lycka! 
 
Efter dagisgap var vi självklart ute och njöt av vädret? Bäst att passa på medans det e sol händer inte alryggmärg ofta tyvärr:(
Jag planerade lite nya blomster på altan, "vår blommorna" hadenästan börjat blomma över dom va inte så fina längre:) men nu är det så fint igen.. Lite pelagoner är vackert:) 
När Mogge kom hem så stod maten på bordet och efter det så satte vi oss bara på altan och njöt:) underbart med altan, hus... Lite skillnad från förra sommaren:) älskar't:) 
När jag badade och flätade Tuwis hår så började Mogge visst måla ute på altan:) han kan inte sitta stilla han älskar verkligen detta med eget, han gör iordning överallt:) kul att se att han trivs och gillar detta ;) gör mig så lycklig  av att se honom lycklig :)
 
Idag så är det sistadagen för Tuwis på dagis för denna ternin, nu väntar 7 veckor semester, lycka! Vi ska hitta på massa skoj:) dom två första veckorna så är det bara jag och Tuwis hemma sedan kommer Mogge gå på semestern:) längtar tills vi e alla 3 :) 
 
Imorrn är det midsommar och jag ska göra jordgubbstårtan tänkte testa med lime curd i :) så den ska ja göra idag och imorrn ska tårtan byggas ihop:) midsommafostrar vi i Ekängen, ända skillnaden i år är att vi inte ska åka till våra bästa på em/kvällen som vi brukar.. Kommer kännas konstigt men i bland är det så att det krockar med andra planer :)
 
Nehe ska hänga ut lite tvätt..
 
Hoppas ni får en bra dag:) 

Midsommarfirande

Tuwis vaknade med det största leendet imorse och det första hon fråga va:
-mamma, är det idag vi ska fira midsommar på dagis?!:)
Gullunge, hon har verkligen sett fram emot det och speciellt från igår då dom var i skogen och plocka saker till stången:) och sedan klädde dom den och den blev så fin:)
Vilket tur med vädret:) strålande som och skönt ute så Tuwis fick ha på dig sandaler hon blev lycklig:)

Idag ska jag åks till lillebror och umgås lite , trevligt:) annars sp händer det inte sp mycket njuta av vårt hem nu kanske när köket är klart vara lite små fix kvar innan :) men förstår ni hur skönt det är att ha ett helt kök:) helt underbart! Tror inte msn fattar hur mycket köket betyder förens man inte kan använda det!

Nehe frulle tajm

Ha en bra dag och njut av solen:)

Helt kök

Dagen har i stort sett bestått utav städning och iordning plock..
"snuckarna" blev klara med köket vid 12.30 tiden, så då började ja spana runt och sedan torka ur alla skåp och allt i köket innan ja plockade in allt i skåpen:) det kändes otroligt skönt att kunna få in allt i skåpen igen :)
Höll på med det fram tills det var dax ett duscha innan ja skulle hämta sessan.. Hämtade henne kl:15 som vanligt men idag ( första gången någonsin) tyckte hon att ja kom och hämtade henne för tidigt... Jag hade ingen brådska så väntade på henne tills hon gungat färdigt:) efter det åkte vi en sväng till plantagen men hittade inte det jag var ute efter så åkte hem igen och började steka pannkakor dom sessan beställt:)
Efter middagen så satte jag och Mogge igång och städa igen, vill ju få bort allt damm och skit, vill ha det rent:)
Fick en fråga av Tuwis kompis som kom och ringde på i samma stund som jag plockade fram dammsugaren:
- du dammsuger ju jämt, varför då?
Ja vad ska man svara!
- för att jag vill ha det rent hemma.

Mellan städningen så duschade jag sessan och sedan satte ja henne framför bompa prick kl19 mitt i damsugningen så slockna hon i soffan.. Skönt att ha barn somnar till oljud:) så vi hann göra massor:)
Nu är matrummet ur plockat av köks saker och det är snyggt och prydligt:)
Köket blev helt annat med detta fina golv, vi älskar det;)

Imorrn onsdag och det är midsommar firande på dagis och det set Tuwis fram emot:) kul för henne snuttan.. <3

Nehe match på tv måste ses:)

Hoppas ni alla haft en bra dag!!!

Helt kök

Dagen har i stort sett bestått utav städning och iordning plock..
"snuckarna" blev klara med köket vid 12.30 tiden, så då började ja spana runt och sedan torka ur alla skåp och allt i köket innan ja plockade in allt i skåpen:) det kändes otroligt skönt att kunna få in allt i skåpen igen :)
Höll på med det fram tills det var dax ett duscha innan ja skulle hämta sessan.. Hämtade henne kl:15 som vanligt men idag ( första gången någonsin) tyckte hon att ja kom och hämtade henne för tidigt... Jag hade ingen brådska så väntade på henne tills hon gungat färdigt:) efter det åkte vi en sväng till plantagen men hittade inte det jag var ute efter så åkte hem igen och började steka pannkakor dom sessan beställt:)
Efter middagen så satte jag och Mogge igång och städa igen, vill ju få bort allt damm och skit, vill ha det rent:)
Fick en fråga av Tuwis kompis som kom och ringde på i samma stund som jag plockade fram dammsugaren:
- du dammsuger ju jämt, varför då?
Ja vad ska man svara!
- för att jag vill ha det rent hemma.

Mellan städningen så duschade jag sessan och sedan satte ja henne framför bompa prick kl19 mitt i damsugningen så slockna hon i soffan.. Skönt att ha barn somnar till oljud:) så vi hann göra massor:)
Nu är matrummet ur plockat av köks saker och det är snyggt och prydligt:)
Köket blev helt annat med detta fina golv, vi älskar det;)

Imorrn onsdag och det är midsommar firande på dagis och det set Tuwis fram emot:) kul för henne snuttan.. <3

Nehe match på tv måste ses:)

Hoppas ni alla haft en bra dag!!!

Helt kök

Dagen har i stort sett bestått utav städning och iordning plock..
"snuckarna" blev klara med köket vid 12.30 tiden, så då började ja spana runt och sedan torka ur alla skåp och allt i köket innan ja plockade in allt i skåpen:) det kändes otroligt skönt att kunna få in allt i skåpen igen :)
Höll på med det fram tills det var dax ett duscha innan ja skulle hämta sessan.. Hämtade henne kl:15 som vanligt men idag ( första gången någonsin) tyckte hon att ja kom och hämtade henne för tidigt... Jag hade ingen brådska så väntade på henne tills hon gungat färdigt:) efter det åkte vi en sväng till plantagen men hittade inte det jag var ute efter så åkte hem igen och började steka pannkakor dom sessan beställt:)
Efter middagen så satte jag och Mogge igång och städa igen, vill ju få bort allt damm och skit, vill ha det rent:)
Fick en fråga av Tuwis kompis som kom och ringde på i samma stund som jag plockade fram dammsugaren:
- du dammsuger ju jämt, varför då?
Ja vad ska man svara!
- för att jag vill ha det rent hemma.

Mellan städningen så duschade jag sessan och sedan satte ja henne framför bompa prick kl19 mitt i damsugningen så slockna hon i soffan.. Skönt att ha barn somnar till oljud:) så vi hann göra massor:)
Nu är matrummet ur plockat av köks saker och det är snyggt och prydligt:)
Köket blev helt annat med detta fina golv, vi älskar det;)

Imorrn onsdag och det är midsommar firande på dagis och det set Tuwis fram emot:) kul för henne snuttan.. <3

Nehe match på tv måste ses:)

Hoppas ni alla haft en bra dag!!!

Tisdag

Jaha tisdags igen och vi går in i graviditetsvecka 25 idag... Imellan åt tycker ja att det går fort men oxå väldigt sakta.. Vill ha ut våran prinsessa nu ju... Längtar efter henne, det gör Tuwis me tror ja hon pratar om henne mycket och vi märker att det blir mer och mer:)
Nu tror ja vi hat kommit överens om ett namn alla tre, men skulle inte bli förvånande om vi skulle ändra oss igen :) hihihi mycket svårare denna gång med namn,, med Tuwis var det självklart :) hon hette Tuwis i magen med från v.23 ...

Sista dagarna har sammandragningarna börjat minska så det är skönt.. Där emot han hon börjat visa sig mer, hon sparkar för fullt alla dygnets timmar när jag är stilla.. Hon gillar action , när det är lugnt passar henne inte.. Tuwis har tyvärr ännu inte känt någon spark men hoppas hon gör det snart, mysigt! Mina tjejer <3

Idag blir köket klart om vi godkänner det ska gå igenom hela golvet och alla lister i em när ja städat av, ingen repa eller Jack ska det vara och allt ska vara och fungera precis som det gjorde innan..
Det vi vet är att "snickarn" som var här och rev klinkersen gjorde något med diskmaskinen, lyfte i luckan eller liknande för den är inte som innan, men vi dokumenterat allt så inget missas...

Annars händer det inte så mycket idag, vädret är ju inte heller det bästa tyvärr:( ska det va sådant väder hela sommaren lr? Usch så tråkigt! Saknar värme, saknar sol... Kom hit med er:)

Ikväll så spelar ju Sveriges me, mot frankrike, ett måste att se även om det inte är skillnad för oss... Sverige åkter hem efter denna match så får vi hoppas på ett bra VM om 2 år ist :/

Nehe ska slappa lite och hoppas på att dom snart är klara i köket... Vill aldrig mer ha hantverkare hemma:: räcker med min egna man... :)

Ha en toppen tisdag..

Ps: pga att vi ej har dator längre och blogg.se app ej fungerat för mig så kan ja inte lägga upp bilder, jätte tråkigt ja vet:( men hoppas spåren börjar fungera snart!


V.25

Jaha måndag igen.. sista veckan för Tuwis på dagis sedan har hon sommarlov i 7 veckor,lyx va? Hihi
Dom två första veckorna är det bara jag och hon hemma sedan har Mogge semester 28,28 och 30 :) underbart att tillbringa tre hela veckor tillsammans bara vi 3... Längtar:) ska bli skönt och behövligt:) 

I helgen har vi inte gjort mycket bara slappat och tagit det lugnt, igår så kom min kusin hit och putsa alla röster åt oss.. Dom är så fina nu:) 

Igår fick jag ett rijält anfall av min sjukdom :( mindre skoj kan ja'lova.. :( nu när jag är gravid så blir jag rädd nått jag aldrig blir annars när jag får det.. Men det enda man sänker på är hon där inne så inte hon tar skada.. Men set vet jag att hon inte gör men tanken går ändå genom huvudet.. Skit sjukdom rent ut sagt, en sjukdom jag inte önskar min värsta fiende, så hemsk är den :( 

Just nu läggs det parkett i köket, hoppas dom gör det bra, inte ett enda märke ska det vars när dom är klara, om det e det så blir jag vansinnig kan ja lova! Det har vart tillräckligt mycket skit som hänt runt detta nu, är så trött på det, bara tvisten kvar sedan :/ 

Idag när Mogge slutat eller om ja åker innan ska vi inhandla lite skyddsplast mattor till under kyl och frys samt diskmaskin.. 

Nehe hoppas dom e klara snart vill gå ner på undervåningen börjat bli väldigt rastlös nu :( 

Något har hänt med blogg, kan inte ladda upp bilder :( 


Godmorgon

Lördag morgon, vi gick upp kl.10.00 Såå skönt.. Inatt vaknade jag i panik och hade värdans mardröm usch va läskigt det va... 

Planen idag var ju att vi skulle röja i trädgården, köra massa skit till gärstad, röja i trädgården vet ja inte hur demedlut med med tanke på etta roliga Piss väder:( men tippen måste vi till.. Så får ta och fylla släpan mellan regn skurarna:/ roligt värre..Annars så får vi ta dagen som den kommer...
Nehe ska väl bädda sängen kanske oxå..

Hoppas ni får en bra regnig dag..



EM= slut :(

Flesta halvlek var tyvärr inget att skryta med men första delen sv. Andra halvlek vilken skillnad 2 mål och lyckan fick tyvärr inte hålla i sig länge :( vi har ett bra lag så lider med dom att det är slut här, redan:(

2 år till VM får hoppas på bättre lycka för dock är ju tyvärr inte Mellberg med :(


Fredags mys

Fredags kväll äntligen! Tuwis har ju vart hemma idag pga att hon har hostar nått fruktansvärt i natt.. Men nu verkar det ha gett sig lite skönt för henne:) 

Mogge ringde imorse då hade PEAB ringt honom och sagt att dom kommer och lägger in spångolvet i köket helt plötsligt så där... 
Kommer in två speciella service snickare, verkar inte dom dom kan nått, tog frukost i 2 h, sedan när dom väl kommer jobbar dom i ca 15 min sedan sätter dom sig igen.. 
Dom hade lite problem med att kapa en klinkers platta, Mogge hade inte hunnit kapa den igår då vi var tvungna att hämta golvet i Norrköping och åter igen göra PEAB en förtjänst! 
Det gubbarna från PEAB säger att det inte går att kapa klinkers med vinkelslip med stenklinga på, dom hade världens problem, Mogge trodde inte sina öron, så dom la spångolvet men kapa då inte klinkersen utan såga spånet runt det få fick Mogge kapa det själv när han kom hem, är det rätt? Göra deras jobb? Mogge kapa klinkersen med vinkelslip med stenklinga på ca 2 min sedan var det klart , svårt! 
Den ena gubben som sa att det inte gick sa sig jobba med klinkers oxå. , jag säger bara hahahaha till honom ! Min man är bäst !

När vi kom hem efter vid 16,30 så kom vi hem till ett kaos , dom hade inte städat nått, jag höll på att tappa hakan.. Jag förstår att man inte bär tillbaka allt om man ska komma tillbaka dagen efter, eller att man inte tar bort pappen på golvetenen men när man lämnar ett jobb en fredag em och ska inte kommatillbaka förens på måndag så kan man väl/ska man väl görs det beboligt för personerna som bor där, eller? Så vi fick börja med att ja sp kapa klinkers, städa efter dom, bära in allt till köket igen så vi kunde använda hallen , komma in i garderoben,, kl 19 var vi klara med allt! Ska man acceptera detta? Ja blev vansinnig såöver skickat in ett klagomål! Tycker att hela detta arbets från början med PEAB är vi missnöjda med!!  Tycker att det är dåligt att vi som kunder ska hjälpa dom i deras arbete som t.ex hämta golv för att dom inte hade möjlighet ( vi får ingen ersättning) Mogge måste själv kapa klinkersen som dom skulle göra. Dåligt!  Ja ja Ska inye spy min galla på dom över er :)

Kvälleb har vi ätit lite tacos ute på altan varmt och skönt:) känns väldigt tråkigt att detta väder ej kommer hålla i sig.. Vill ju ha sommar nu:/ lääängtar:) 
Just nu laddar vi för fotboll Sverige - England och ja tippar 2-1 till SWE, vad säger ni?

Hoppas ni får en bra kväll med vinst :) 


Fredags morgon

Inatt har Tuwis hostat och hostar , kommer utan förvarning:( kan vara hennes astma som spökar lite.Hoppas  att den lägger sig snart och inte blir mer än vad det är nu, så idag är hon hemma från dagis. Vill ja lite koll på hur det utvecklar sig..

För ca 15 min sedan så ringde det på dörren och det va PEAB som kommer och börjar bygga upp ett golv till oss. Men hantverkare är ju ett folk för sig, har sagt det för och sa det nu igen.. Ingen respekt för dom som bor, rädd om saker sofinnas runt om.. Hmm 

Trodde på fint väder idag men det ser det inte ut att bli tyvärr:( men men svensk sommar är här :(

Nehe ska lägga mig och mysa lite med sessan medans dom är här och sedan passa på att äta frulle när din åker på frukost :) är Såå hungrig! ;)

Torsdagen i ord

Jaha då blev det kväll idag oxå, var ju hos barnmorskan på eftermiddagen, vi tog massor blodproppen, socker, Hb.. Och blodsockret låg klockrent men Hb hade sjunkit :( inget skoj ! Så ska ta ett igen om 1 vecka.. 
Vi lyssna på hjärtljud och dom lät helt perfektyoga 150 slag/min, magensstorlek ligger inom kurvan så den är så stor som den ska vara i v24 som vi gick in i igår :) 

Måste bara säga att jag är så himla nöjd med min barnmorska hon är guld värd. Hon får mig trygg, säker, lugn. Hon hjälper mig i alla frågor och situationer.. En perfekt barnmorskaför mig:) person kemin stämmer klockrent! Hon får mig så glad och får mig att se ljuset!!!

Efter det besöket åkte jag och hämtade sessan på dagis sedan blev det ett besök på cubus dom hade 30% rabatt på alla kläder så fick med oss en bolero till Tuwis, 2 body till bebis samt en dress:) 
Sen va klockan 16 och vi skulle hämta Mogge på jobbet för att sedan åka till GEFAB och titta på golv till köket, men deg blev en kompromiss så vi åkte till norrköping och bauhaus och fick med oss ett golv hemma som vi till och med slapp lägga ut pengar:) så nu är det PEAB vi väntar på, allt hänger på dom... Hoppas verkligen att dom kommer imorrn, som ja skrivit tidigare så vill vi inte bo så här längre :/ 

Nehe dax att slappa lite:)

Sömn, jippi :)

Torsdag idag, natten har vart lugn, skönt!
Har haft små känningar men inget värre, skönt:)

Imorse vaknade jag av att Tuwis låg och kliade mig på ryggen, mysigt:) 
Nu är sessan på dagis, och hon bara sprang idag och gungande med kompisen:) dom skulle straxt gå  iväg till skogen.. Mysigt! Idag var dom inte så många där heller (barn alltså) många som är lediga då det är skolavslutningar:) 

Idag ringde Peab och dom kommer inte börja med golvet idag för dom helt plötsligt säger att som inte kan hämta golvet vi äntligen har hittar och vill ha båda två bara för att vi hittade det på Bauhaus.. Så nu måste vi lägga ur pengar så länge och se om Mogge kan få hem golvet :( allt strular till sig hela tiden, inget kan bara flyta på och fungera! När kan man gå slippa motgångar och bara få lite flyt!? 
Håll tummarna för att Mogge får hem golvet!!! 

Till barnmorskan idag med , spännande :) 

Nehe plockabort frukosten kanske, ha en toppen dag!

Onsdag

Sitter i soffan och är rätt trött kan ja lova..ser fram emot sängen men samtidigt är det skönt och sitta uppe och mysa med Mogge:)

Tuwis sover sedan 20.00 efter mycket om och med så fick vi henne i säng.. Hon är väldigt bestämd vad hon vill och inte vill med det e hennes mamma med kan ja lova..

Glömde även berätta för er att imorse mellan mina sammandragningar så va OCAB här och fuktmätte igen och det va torrt:) vilken lycka!!!! Så dom tog bort fläkten och allt tillfälligt golv så nu har vi cement platta igen till köks golv men förhoppningsvis kommer Peab imorrn och börjar göra iordning köket:) hoppas hoppas.. Vill inte ha det så här längre ön nödvändigt, tack!

Imorrn är set torsdag redan och ska till barnmorskan igen, kolla hjärtljud ta b-glucos, blod prover mm.. Hoppas allt set bra ut imorrn me:)
Nu på kvällen har Lill sessan verkligen vart med sparkar och myser i magen.. Härlig känsla och känna henne och se hennes rörelser.., längtar tills Tuwis får känna, för Lill sessan vill gärna inte röra sig när någon annan känner på magen än så länge :)

Nehe nu börjar snart filmen igen på 4:an, sedan ska ja lägga mig ta lite panodil innan så förhoppningsvis får ja sova inatt.. Inga mer sammandragningar vill ja ha..:/

Våra prinsessor <3


Sammandragningar

Natten har varit skit kan ja säga,usch..
Vaknade vid 03.00 inatt av att jag hade enorm smärta i magen, första man kopplat det till är ju crohns men .. Efter mycket kännande så konstaterade jag att det är inte allt den smärtan, det är sammandragningar. Jag hoppade mellan sängen, och v-rummet hela tiden,, även att jag va jätte trött så gick det inte att sömns smärtan va för ihärdig och jobbig:( vid 05,15 inatt va ja tvungen att väcka Mogge och berätta .. Ja tog smärt stillande, vid 06.30 lyckades ja somna tills klockan ringer 07.30 ... Så va smärtan fortfarande kvar men började plana ut.,,usch för sammandragningar som är så himla starka och i härdiga,
När ja vakna va ja tvungen att ringa BM så klart, sådana sammandragningar i v,24 gör mig nervös.. Hon ville lyssna på bebis och känna på mig.. Så lämnade Tuwa på dagis och åkte ... Tack älskade faster för att du följde med:)
Men Lill snutt mår jätte bra och livmodertappen var inte öppen tack och lov:)
Men hade Rigäl sammandragning där så fick order om VILA och åter vila och sedan kommer det vara tätare kontroller...

Mycket av detta tror jag själv utlöses av stress, det är mycket nu med köket bl.a., kan inte riktigt koppla av:/ men hoppas verkligen att det inte återkommer... Förens i oktober....

Väntar nu på att Mogge ska komma hem, Tuwis är ute och leker med grann tjejerna och ja vilar på altan där jag trivs bäst:)


Trots

Tuwis är väldens underbaraste barn och vi älskar henne över allt annat.,
Hennes 4 år genom livet har vart ganska lugna med trots, senare 4 månaderna kanske så har vi verkligen fått känna på trots:/
Hon är jätte harmoniskt och lugn, snäll när vi är borta eller på dagis men så fort vi kommer in i detta hus bara vi 3 så börjas det.
Hon har även lärt sug hur man är riktigt dryg framför sina kompisar mot oss. Lyssnar inte för 5 öre när hon är ute och då åker hon in och sedan är det igång här inne.. Nått som får oss att bli ledsna och väldigt arga.

Vi förstår mycket väl att det ska testas, kämpas för att hon vill få sin vilja igenom, när hon inte får det går hon i taket , känner igen det ! ;)

Usch , blir så ledsen allt ska vara en kamp...
Älskade barn låt detta gå över snart !!!

Lite om 4 års trots:

En 4-åring är ofta en ängel borta och hemsk hemma. Det är precis som det ska vara. "Lilla tonåren" brukar man kalla 6-årsåldern för. Rastlös, med myror i kroppen och tvära kast i humöret: gnäll, ilska, irritation och så plötsligt väldigt glad.

4-år är på många sätt en harmonisk ålder. Barnet är aktivt, nyfiket och roligt. Men runt 4 år kommer barnet in i en intensiv utvecklingsperiod och som vid all utveckling kan det också bli jobbigt. Det kan bli en kamp om makten hemma och till synes små motgångar kan göra barnet rasande. Nu är barnet inte lika lätt att avleda längre.

4-åringen har en bra självkänsla och tror på sin egen förmåga. Världen öppnar sig och barnet söker sig allt längre från mamma och pappa, men behöver förstås också den trygga basen hemma. Ena stunden stor och kapabel, nästa stund liten och mammig och pappig. Det är motsatsernas tid.

Kompisarna blir allt viktigare. Barnet lär sig ta hänsyn, samarbeta, kompromissa, vänta på sin tur och empatin vaknar. Förstår och vet allt mer, också om hot och faror och blir därför ofta mer ängsligt. Vågar till exempel inte gå på toa själv. Mörkrädsla och mardrömmar är vanligt liksom tankar på döden.

Kroppsligt händer också mycket. Vid 4 år försvinner det bebisrunda. Barnet lär sig behärska kroppen och övar på att gå balansgång och hoppa högt och långt. Så kallad växtvärk är vanligt. Det är svårt att vara stilla.

En del barn är alldeles ovanligt trotsiga, envisa, krävande och utmanande. De barnen är inte sällan tidigt utvecklade och är starka, fantasifulla och begåvade. De utmanar ständigt sina föräldrar (men brukar vara lätta att ha att göra med på dagis). Därför är det svårt och slitsamt att vara föräldrar till dem. Periodvis kan de skapa kaos och förtvivlan i familjen och de kräver ett extra starkt motstånd.

Föräldrar till extra krävande barn kan få tankar om att barnet kan vara ett så kallat bokstavsbarn. Men barn som är jobbiga hemma och snälla borta har inte någon störning.


Redan under det första levnadsåret har bebisen inte mindre än sju trotsperioder och trotsåldern vid 2-3 år känner vi alla till. Men vi kan också ha perioder av trots vid ca 4 år, 9 år, 12 år och så förstås i tonåren. Även som vuxna kan vi bli ifrågasättande och trotsiga när det händer något viktigt i livet, till exempel vid graviditet, 30- och 40-årskris, klimakterium, pensionering. Här ska det dock handla om trots under barndomen.

Trots kan vara väldigt jobbigt, både för barnet som trotsar och för omgivningen. Men trotset behövs och det är positivt eftersom det leder till mognad och utveckling. När barnet plötsligt tvärvägrar och bär sig illa åt är det lätt att vi som föräldrar tycker att vi har misslyckats. Eller vi blir oroliga, undrar vad som hänt med vårt snälla barn som vi inte känner igen.

Men det är alltså inte vi föräldrar som gjort något fel när barnet plötsligt tvärvägrar till allt och bär sig illa åt. Och det är inget fel på barnet utan det är precis som det ska vara.


Ett trotsigt barn behöver motstånd. Det är inte fel att våga sätta stopp, bli arg och hindra barnet. Det är tvärtom viktigt, genom att ge motstånd hjälper vi barnet framåt i utvecklingen. Därmed inte sagt att vi måste ta alla konflikter - det kan bli outhärdligt många. Ibland måste vi "välja våra krig".
Mitt i en intensiv trotsperiod känns det som att den aldrig kommer att ta slut. Men den tar slut och ofta följs trotsperioden av en ovanligt lugn period.
Det är svårt att vara lugn och konsekvent när det stormar som värst. Det är naturligt att man som förälder växlar mellan att hota, skrika, straffa, övertala, gråta och muta. Det mår barnet inte dåligt av.
Barn är olika. En del gråter istället för att skrika då de trotsar. Därför kan vi inte alltid behandla syskon på samma sätt.
Det kan vara lugnande och tröstande att prata med andra föräldrar med barn i samma ålder. Många tror att de är ensamma om att ha ett "omöjligt" barn och känner sig misslyckade.
Om du känner att du inte orkar med situationen, kontakta bvc och be att få tala med bvc-psykologen eller kontakta din BUP-mottagning.


Mellis tajm

Har hämtar hem snuttan från dagis lite tidigare idag innan mellis.. Det uppskattades..
Så äter vi mellis hemma ist. Som består utav jordgubbar till sessan och en smörgås och vatten till mig..

Om 1 h kommer älskling hem så då ska maten nästan vara klar.
Middagen i kväll består av kassler och pasta gratäng.. Enkelt, snabbt, smidigt och jäkligt gött :)

Ikväll fotboll igen, Grekland - Tjeckien ... Se hur det slutar..
Laddar redan idag för vinst för Sverige på fredag, England möter vi då.. Hoppas på vinst iaf !!!!

Nehe sessan ska ut och leka nu och ja ska plocka lite...


H&M

Igår klickade jag hem lite kläder, hittade lite till Tuwis, en klänning till mig och lite höst kläder till bebis.. Eller kläder en mössa och tossar, bäst att ha köpt det man vet ju inte hur kallt det e när den lille vill titta ut:)

Nu ska ja ta mig lite jordgubbar och mjölk ute på altan, mysigt !


Olo

Shit i morse va det verkligen inte lätt art vakna till.. Klockan ringde 07.30 men tror ni vi gick upp, nopp 08.15 vakna jag i ren panik.. Tuwis låg tryggt i min famn och sov så gott.. Men med lite pussar och sjungande så vakna hon:)
Hon är helt fantastisk vaknar alltid med ett leende..

Idag till frukost testade jag en ny yoghurt ( ny för mig) Shit va god den va:) Olo hallon, den ska vara bra dör matsmältningen mm. Tror det kan vara bra för min mage och tarmar dricker ju proviva oxå allt för att magen ska må bra... Vill inte ha några skov av sjukdomen nu och inte efter förlossningen heller och skulle ja kunna välja aldrig i hela mitt liv igen !!! Men tyvärr så är det som det e:(

Nehe ska se på greys nu :)


Skit oxå

Vilka rysningar , stå päls hade ja innan..
Under matchen blir man vara irriterad och trött...
Så himla tråkigt!
Faaaan :(


Bild lånad från Aftonbladet.se


Jordgubbar

Hämtade hem en glad prinsessa från dagis:)
Efter det blev det en sväng till tornby för att slå ihjäl en timme innan vi skulle hämta Mogge från jobbet.
Letade efter en ljus lykta och hittade en fin på gallerix som fick följ med hem, efter det blev det ett besök på arken zoo för att bra titta på lite söta djur:)

Nu sitter vi på altan och har ätit middag och blev lite svenska jordgubbar med mjölk, hur gott som helst:) samtidigt så smattrar regnet på altan taket, mys!

Snart fotboll, vad tror ni? Ja tror 2-0 till Sverige:) håller alla tummar och tår:)


Njuter

Sitter på vår underbart härliga mysigt och fina altan.. Och trivs så himla bra hör ute...
Igår kom hyllorna upp men inte allt som ska pryda dom..

Har suttit här i spö regnet och tagit det lugnt.. Vad jag älskar mitt liv < 3
Har en man som älskar mig, en jätte fin och perfekt dotter, en liten skrutt på väg, ett jobb jag älskar och saknar enormt mycket, en familj och släkt som betyder allt,ett boende som kommer bli perfekt för våran fina familj :) Lycka känner ja :)

Ska hoppa in i duschen snart, försöka äta lite lunch sedan iväg och hämta prinsessan och sedan hämta mannen :)

När vi väl är hemma laga lasange snabbt för att sedan se fotbollen Sverige.....

Hoppas ni njuter av dagen med även regn:)


Svar:

Vågar du inte skriva vem du e? Så lämna inte dumma kommentarer!
Men du kanske har fött dina barn till denna värd för att inte vara med dom? Lämna bort dom ist, eller?

Lägg dig inte i !!!!!


Svar

Vårt hjärta går på dagis varje dag måndag -fredag mellan 9-15, kanske för lite för dig ????


Ledsen tjej :(

Nu när jag lämnade Tuwis på dagis så blev hon ledsen, det gör så in i helvete ont i mitt hjärta.. Vi vet att hon trivs och hon har det hur bra som helst men smärtan i hjärtat att lämna sitt älskade barn ledsen är inte lätt... Värre smärta finns inte:( usch.. Men ringde nyss dit och nu va allt bra dom satt och åt frukt..
Kan tänka mig att set e så att hon är väldigt mammig imellan åt och speciellt när hon vet att jag är hemma men oxå att hon inte är riktigt van vid att vara ute i regnet på dagis, för det va inte så vanligt på förra dagiset... Men här är dom ute alla årstider, alla tider.. Även om det spö regnar så går dom ut... Kalas bra:)
Men ja lovade henne att ja ska hämta henne innan mellis idag, snutt Fia <3 mammas hjärta..

Igår va det fotboll Spanien - Italien och Faan Italien vann :( men men idag spelar Sverige hoppas verkligen på vinst och på en bra match! Vi sitter bänkade :)

Ps: tror vi kan vara lite eniga om ett namn till bebis, men vi får se är några veckor kvar, har ju hänt tidigare att vi ändrar oss så säger inget ännu ;) hihi

Nehe nu ska ja äta frukost och sedan börja ringa lite igen ang vårt helvete kök, fukt teknikern var här i fesagas och mötte igen fortfarande dyngsurt han trodde att det kan bra torrt nästa onsdag, hoppas verkligen det.., håll tummarna:/ vi vågar inte hoppas på nått längre...

För att strida dolt fel, vart vänder man sig då? Vårt försäkringsbolag kunde inte hjälpa oss med det, mäklarn hjälper oss inte! Ska man ta kontakt med bostadsrättsföreningens försäkrings bolag? tips mottaga gärna:)?!


Söndags mys

Fm spenderade vi nere i tornby samt på IKEA, lite blomster, en lykta två hyllor fick följa med hem, dynboxen blev vi lite osäkra på när vi väl kom dit så det får vi suga på...

På vägen hem hämtade vi upp morbror Robin,tror ni någon blev glad:)
När vi kom hem blev det altan och Mogge satte upp hyllorna och började måla dom, och det blev hur bra som helt, supet nöjda!
13.30 kom Joline, Tuwis bästa kompis och det blev lek omg, planen var att gå till skogen men det spö regnade hela tiden dom korta regn uppehållen gick kidsen ut i lekplatsen..
Vi har grillat och invigt möblerna och altan:) så himla gott och äta grillat utomhus:) mumma!
Nu har Joline precis åkt hem, Robin jag och Mogge ser på fotbollen och Tuwis är fortfarande uppe i varv och springer runt..,

Hoppas ni alla haft en bra söndag :)


Piss väder :(

Vilken för sommar vi har, eller hur?
-skit väder rent ut sagt, usch fy och blä. Vill ju ha sol och värme!

Idag söndag, lördagen vet ja inte vart det tog vägen den bara sprang förbi, hann inte riktigt med:)
Men iaf söndag planen på dagen är vi ska åka och införskaffa en dynlåda till altan? Hylla, växter så vi får iordning sedan hem för då kommer Tuwis bästa kompis Joline hit, dom saknar varann så mycket.. Pratar inte om mycket annat:) gullungar ! Men även morbror Robin kommer mycket trevligt ! Ska grilla i em/kväll och verkligen hoppas vi på att kunna sitta på altan och njuta då...

Nehe frukosten är klar, hoppas ni får en bra söndag!

Pöss på er


Altan möbler

Nu är vi hemma efter liten tripp till ulfåsa, fick hem utemöbler som nu pryder altanen:) vi vart blev jätte nöjda;)
Nu ska bara en hylla upp lite mer växter och ljus lyktor:) underbart;)


Lördag

Igår va det full rulle kan ha säga, även att ja tyckte vi gick upp i god tid så blev det stressigt, usch! Men men vi kom iväg som planerat med hjärtat i hals gropen, åka och hämta farmor och farfar och sedan åka till John Bauer, där mötte vi upp alla och väntade ivrigt på att Marcus skulle springa ut:)
Va stolt man blir:)
Dom hade skapligt tur med vädret, varmt och skönt :)

Efter urspring så åkte vi hem till oss en sväng, farmor och farfar ville se hur vi hade det, inte mycket att se dock nu men men ;) efter det bar det av till vikingstad och student mottagning:) då vi kom va studenten redan hemma:) god mat, gott fika och toppen in mottagning, studenten fick mycket fina presenter och drog sedan in mo stan för att fira och då åkte vi med hem och myste ner oss i soffan :)

Stort grattis igen Marcus till Studenten! Bra jobbat och lycka till!

Nu lördag , regn :( inget skoj! Vi jagar bil för att åka och hämta utemöbler på ulfåsa...
Så hoppas på att det klarnar upp lite framåt em/kvällen så man kan grilla och sitta ute och äta:) håll tummarna:)


Fredag= student firande

Igår hann och orkade jag inte blogga, sorry!
3D ultra ljudet gick hur bra som helst, Tuwis tyckte det va spännande fick ett eget kort på lillasyster:)

3D undersökningen va inte jätte lätt pga att jag har moderkakan i framvägg samt graviditetens längd, den kombinationen gör bilderna lite dåliga så va ska komma tillbaka i v.26-28 och bara göra 3D undersökningen!
Men. Tillväxt kontrollen gick hon igenom klockrent allt såg perfekt ut.. :) lycka!
Hon sprattlade massor och ville inte visa ansiktet så hon la vänster arm för hela tiden;) söt unge:) tycker att här väldigt lik tuwis då vi gjorde 3D ultraljud på henne:) spännande och sedan om dom är lika:) nu längtar man bara ännu mer tills hon kommer;)

Idag fredag, jag och Tuwis har precis ätit frulle och jag ska hoppa in i duschen då vi ska till john Bauer och se kusin Markus ta studenten:) skoj ! Stort grattis Markus och stort lycka till :)

Nehe ska ja komma iväg i tid kanske ja ska göra nått nu :)


Trotsar smärtan

Godmorgon allihopa, vad trötta jag och Tuwis va i morse... Segt att kliva upp men imorrn behöver vi i te gå upp kl 7 iaf räcker med 9 ;) imorrn är det studenten för min kusin Markus :) skoj!

Brukar ta bilen till dagis då jag vet att jag får skit ont av att gå men idag trotsar jag smärtan och går iaf, det e ju så slänt ute..
Vägen dit gick bra nu är ja på väg gen och det går betydligt långsammare:( det gör ont.. Halta Fia i malmslätt :)

I em 3 D ultraljud alltid nervös inför ett UL men ska gå bra:)

Ha en toppen torsdag

 


Home

Nu är vi hemma igen efter en trip till norpan och bauhaus :)
Skulle ju ha ett valnöts golv men bestämt oss för ett helt annat, rökig ek:) skit snyggt!!! Kommer bli klockrent.. Nu ska bara bara Peab åka och handla och sedan när köket är torrt så läggs det in, längtar efter att få i ordning nu!!!

Just nu ligger jag på en filt i solen med ett glad vatten, Tuwis hoppar runt på sin hopp boll och Mogge oljar altan för fullt igen:) Tuwis hjälper till att olja mellan hoppen :)

Ringde ulfåsa ang våra utemöbler och förhoppnings vis kommer dom imorrn:) så kan vi hämta dom i helgen. !!!!! Hoppas hoppas!

Nehe ska se på min fina man när han jobbar!!


Altan makeover

Mogge kunde inte sova så länge imorse, så ja vakna av att han gick ut ur sovrummet och ja kunde nästan gissa vad det va han skulle göra...
När ja klev upp ca 30 min senare så var han i full gång med att slipa borsta och förbereda inför att olja altan:)
Så nu är altan fin.. Det blev en mörkbrun nyans på oljan, klockren färg precis som vi ville ha det.. Och det kommer bli så fint med dom nya vita altan möblerna som troligtvis kommer till helgen, hoppas:)
Ni längtar vi verkligen efter att få äta där ute och få piffa iordning...
Vilken duktig man man har:)

Nu är vi på G för att åka och kika på nytt golv till köket, får tyvärr inte tag på samma plattor som vi hade men blir nog valnöts parkett ist, samma som vi funderar på att lägga in i vardags rum samt matrummet:) kommer nog bli bra:)

Nehe manen är klar dax att ta in skruttan för att göra henne redo:)

Ha en toppen nationaldag ..


Sveriges National Dag

Grattis Sverige !!

Du gamla, du fria, du fjällhöga Nord,
du tysta, du glädjerika sköna!
Jag hälsar dig, vänaste land uppå jord,
din sol, din himmel, dina ängder gröna,
din sol, din himmel, dina ängder gröna.

Du tronar på minnen från fornstora dar,
då ärat ditt namn flög över jorden.
Jag vet, att du är och du blir, vad du var.
Ja, jag vill leva, jag vill dö i Norden.
Ja, jag vill leva, jag vill dö i Norden.


Bebis spark

Idag under fotbollen så kände Mogge första sparken från Lill snuttan:) helt otroligt.. Hur mysigt som helst...
Vill ha ut denna snutta snart.... Men hon måste stanna många veckor till där inne...

Fotbollen gick ju bra, men tyvärr ingen va spel hoppas dom spelar bättre i EM :)
Nu sitter jag och ser på set allra sista DHW :( så himla tråkigt! Vad ska man se på sedan då tisdagar kl 21...?


Regn dag

Idag har jag inte gjort nått, bara slappat!
Skönt det med ibland.. Idag på fm fick ja sådär i magen igen, det jag inte kan avgöra om det e rejäla sammandragningar eller om det e min sjukdom ... Men det gick över iaf, så därför är jag mer inställd på att det e en jäkla rejäl sammandragning...


Tuwis är nu hemma och dom hade tur med vädret när dom sprang i morse , dom hade haft det jätte skoj och alla va jätte trötta och hungriga då dom kom tillbaka till lunch:)

Va och hämtade sessan vid 15 i h skaplig tur vi hade så fort vi klev innanför dörren så kom spö regnet, ingen dålig skur..
Men nu sitter vi i soffan och myser framför skönheten och odjuret :) jätte bra film tycker vi;)

Snart kommer Mogge hem så ja ska börja med lite middag snart, idag bjuds det på spagetti och köttfärssås...gött!


Godmorgon 5 juni

Åå vad jag har sovit natt, tror vi alla tre sovit hur bra som helst.,, Mogge och Tuwis somnade vid 20.15 ...
idag ringde klockan med tuppen, idag ska Tuwis till dagis lite tidigare än vanligt då dom ska ha spring tävling:) kul för alla barn, hoppas bara inte att regnet kommer,,,:/ solen lyste ju nyss men nu ser det ut som det kommer regnet när som ...

Idag tisdag sista avsnitt av DHW :( så himla tråkigt:( och det kommer aldrig mer sändas.... Och imorrn säsongens sista greys med... Alla program slutar nu.. Men men hoppas sommaren kommer så man kan vara ute på kvällarna ist...

Nehe dax att borsta tänder och sätts upp håret på sessan innan det är dax att bege sig mot dagis...


Lokalt ösregn

Vilket konstigt väder det har vart idag, spöregn visa tider och där imellan så lyser solen... Inget juni väder direkt :( längre till sol och värme nu...

Idag har jag vart och inhandlat lite nya blomster till framsidan:) blev sommrigt och fint:) Mogge tycker ja köper pensionär blommor alltså pelagoner men jag tycker dom är fina utom hus:)

Det och besök på maxi va dagens aktivitet... Innan jag hämtade sessan åå dagis.,

Nu ligger jag i soffan helt själv och ser på Äntligen hemma, Mogge gick in i h la sig med Tuwis vid 20.15 han hade sådan huvudvärk och mådde inte tipp topp kan ja säga:( hoppas han mår bättre imorrn älsklingen min...

Nehe ska se klart, hoppas ni alla haft en bra dag även regn skurarna :)


Godmorgon måndag

Måndag igen, vart har denna helg tagit vägen? Även att vi inte gjort nått speciellt i helgen så har den bara rusat iväg:( ingen skoj .. Helgen borde vara minst en dag till lr hur?

Igår var ju Tuwis på teater Pettson och Findus, och dom hade haft jätte kul och mysigt.. Och inget regn, ibland ska man ha tur :)
Tuwis älskar ju att gå på teater, konserter :) lycka för henne :)

Idag vaknade jag och Tuwis lite senare än vi skulle ha gjort, vaknade lagom till att OCAB kom och skulle installera ännu ett rör i fläkten, detta rör skulle läggas längre bort i köket för att hoppas på att det ska torka snabbare.. Så nu har vi två rör på golvet, jippi:) eller inte.. Men men det är som det är inget att göra åt tyvärr!
Men idag ska ja iaf sitta i telefon ett tag och ringa runt lite bl.a. till försäkringsbolagen som är inblandade i detta.
Under helgen har vi även läst på lite om detta med dolda fel i bostadsrätt och det finns. Nått som mäklaren sa att det inte finns, enligt henne så har man inte sågen försäkring mot "dolda fel" i en bostadsrätt :/ vi har rätten på vår sida och ska göra allt som står i vår så vi får rätt!

På tal om nått roligare: torsdag så är det 3D ultraljud:) längtar nått enormt! Ska bli kul och mys och se Lill sessan igen:) Tuwis ska följa med så det ska bli kul:)

Nehe ska se på lite greys nu innan dax att sätta sig med telefonen :)

Hoppas ni alla får en bra måndag:)

Korten nedan är Tuwis i magen då vi är på 3D ultraljud i v.23-24 :)



Vinnare 2012

Wihoooooo årets Big Brorher vinnare är Hanna J....

Rätt deltagare vann i år med:)

Vilken reaktion, vilka tårar....

Bra kämpat Hanna!!!


Big Brother

Finalen av Big Brother är på :) spännande..

Vem vinner?
-Vi tror och hoppas på Hanna...


Altan

Nu har vi äntligen kommit överens om en nyans som ska va på altan golvet:)
Det blev olja som blev bruten i två olika nyanser, det ska vara mörkt men ändå brunt:) och tror detta alternativ kommer bli klockrent eller jag hoppas på det iaf, allt annat på altan är vitt och så ska vi ha vita altan möbler så kommer mig blir bra till slut:)
Vi har prov målat en liten bit på en bräda och Fiiint blir det:) så nu väntar bara oljan på att bli målad:) och detta kommer ske i veckan:) läääängtar tills det är målat kommer bli sådan skillnad mot vad det e nu och sedan ska vi olja terassen på framsidan med samma olja och nyans så det blir enhetligt:) läckert:)

Tuwis har ännu inte kommit hem teatern pågår fortfarande:) hon har jätte skoj fin lite bilder förrut, hon såg ut att ha jätte skoj :)

Slappa lite i soffan,,

Ps: ikväll är det både mästarna mästare finalen men oxå Big Brother finalen , så man vet säkert vad man ser på ikväll ich efter allt så kan ja tänka mig att min man vill se skräckfilmen:S


Bebis kläder

Har suttit och kikat lite på bebis kläder och likaså som när jag var gravid med Tuwis så fastnar jag för lundemyr of Sweden:) fina kläder:) Tuwis hade mycket sådana kläder som bebis;)
Har skickat efter denna body samt byxor men är även sugen på denna dress :)
Så himla fint:)
Nu är det både lättare och roligare att titta på bebis kläder när man vet vad det e för kön på skruttan <3


Morrn morrn

Nyvaken, jag var tydligen den enda som låg kvar i sängen:( snacka om morgon pigg familj man har... Tuwis sitter här nere i soffan och ser på bompa, Mogge sitter på övervåningen och ser på tv:n ... Umgås vad är det? Hihi

Skräck filmen hann vi inte se färdigt på igår, Tuwis vaknade och kom ut i soffan men somnade ganska omg.. Men kollade på filmen på 4:an ist så så blir väl att se färdigt på skräckisen ikväll :/

Idag ska Tuwis med pappa och Gun på teater, Pettson och Findus:) det ser hon fram emot.. Hon va på en liknade teater för något år sedan hon som verkligen uppskattade:) så under tiden Tuwis är på det och om det inte regnar såklart så så sk vi tvätta och olja altanen:) så den blir sommar fin...

Nehe frulle tajm kanske:)


Film

Efter besöket hos svärmor så åkte vi förbi hemmakväll och hyrde 3 filmer, självklart får Tuwis hyra en vilken hon vill och inte blev vi förvånade en Barbie film en av dom hon inte har hemma:)
Och vi hyrde 2, nu sitter vi och tittar på filmen Mogge valde en skräck:/ jag är livrädd som vanligt:/ så mörkrädd om jag är men Mogge få allt hålla sig i närheten...:S
Filmen vi ser på heter: don't be afraid of the dark .... Den har precis börjat så vi får se hur ja mår efter...
Men mys har vi oxå eller ja, vardagsrummet och matrummet lyses upp av ljus, dofter gott och ger så mysigt stämning... Nehe ska väl kanske se då:S


Sverige

Tuwis har fått en Sverige fotbolls dräkt av kina:) som hon glatt klädde på sig och springer för fullt i lgh och Mogge sätter självklart AIK låten och dom två sitter och diggar....


Lördag

Nu sitter vi hemma hos svärmor, har bjudit in oss själva på middag:)
Gött:) fick även efterrätt;) mumma:) päron paj med kokos.. Riktigt gott:)
Tuwis och kina busar jag och Mogge sitter och lyssnar på musik:) och denna låt är helt otrolig :)
Jon Wallner på youtube, kunde inte bifoga :(

Syverkstad

Vi har inte kommit så långt idag, sitter på övervåningen och syr lite med sessan :) hon syr Bamse och är jätte duktig:) skruttan då vad stor hon börjar bli:)


Godmorgon lördag

Det va svårt och somna igår kväll kan ja lova, detta mullrande av denna jäkla fläkt gör mig galen.. Ja stängde sovrums dörren helt men det hjälpte inte , la en kudde över huvudet men ljudet tränger igenom :( så sömnen inatt hat tyvärr inte vart jätte bra:(
Sprungit på toa x flera och där imellan får ja samma känningar i magen som ja hade natten till igår:/ fortfarande osäker om det är crohns eller sammandragningar...imellan åt känns det mer nästan att ja vill upp och ta en panodil... Men ändå inte när ja inte kan säga vilket av det de är.. Klurigt..
Vaknade för ca 20 min sedan och deg gjorde även skruttan i magen, kon sparkar och rör sig för fullt, hur mysigt som helst:)

Tuwis sover fortfarande tätt emot mig men tror hon är på G att vakna för hon rör sig hela tiden.. Hon kommer bli glad av att se vädret. Solen lyser ser ja genom persiennerna:) lycka! Önskar att vi hade haft utemöblerna nu så kan man äta frulle där.. Hmm men men det e som det e:)

Inga planer för dagen, får se vad det vill erbjuda :)

Hoppas ni alla får en bra juni dag:)
Pöss på er


Jaaaaaa

Jaaa Anton Hysén vann Let's Danse:)
Han är grym, vilken dansare!!!!

Rätt deltagare vann!!!!


Lill sessan

Let's Dance är i full gång , båda är grymma:)

Ja diggar och Lill sessan i magen vaknade till lagom tills Let's Dance började så hon dansar i magen kan ja lova:) gullunge <3


Fredagsmys

Idag har det verkligen regnat hela dagen, Tuwis har ju växt ut sina "vanliga" regnstövlar så fick ha sina fodrade idag men gjorde inget då det även har vart svin kallt... Hon hade inte frysigt, och enligt dagis så va det bra med fodrat idag :) men efter vi hämtat Mogge från jobbet så åkte vi och inhandlade ett par nya stövlar blev ett par ljusrosa tretorn :)

Trotts oväsendet från köket av fläkten så ska vi ha fredags mys...
Cola, chips och dipp och lite choklad... Mumma:)

Vi har även trotsat och jagat mat, det blev taco gratäng...annan variant av fredags middagen... Tuwis ska ju promt ha tacos:)

Nu ligger jag och sessan i soffan under täcket och myser ser på Sofias änglar- vad hände sen innan Let's Dance finalen :)

Vem tror ni vinner? Jag tror att Anton vinner :)


Dolda fel finns inte :/?

Idag har OCAB var här och köket ser ut som ett helvete..
Det är stora skivor på golvet. Alla skåp är igen tejpade, det står en stor fläkt på golvet precis framför spisen, ett stort jäkla rör som är över spisen och in i köksfläkten. Denna jäkla fläkt låter som Faan dånar i hela huset samt att köks fläkten måste stå på 24/7 och den låter ju me, så hur vi ska kunna sova är ju en annan sak.. Detta helvete ska vi ha i över 1 månad säger dom!

Någon rätt borde man väl ha som köpare av bostadsrätt gentemot säljaren.. Men enligt mäklare så finns det inget som heter dolda fel, vi har bott förlänge (2,5 månad) då läckan hände...

Idag har ja brutit ihop, ja orkar inte mer, jag ångrar att vi köpte detta.. Det har i stort sett vart nått hela tiden sedan vi köpte detta... Först la kylen av, sedan regnar det in på övervåningen då plåtarna är fel och nu läckan:( mitt psyke pallar inte mer.. Ja klarar inte art vara stark längre.. Tyvärr..
Njuta av graviditeten går inte känns det som, för det händer saker runt om hela tiden.. Det är så fruktansvärt tufft nu... Ja vill komma här ifrån ta mig mig familjen och komma tillbaka när det är klart!!!!!


Sammandragningar?

Vaknade vid kl05.00 inatt av att magen smärtade.. Det första jag tänker på är ju självklart min jäkla sjukdom som har ett eget liv och som kan komma fram när man minst anar det eller så va det rigäla sammandragningar.. Va uppe på toa och det kom och gick lite.. Och när ja sitter och funderar på vad det va så är ja osäker på det fortfarande.. Mb samtidigt så är det inte jätte likt crohns smärta:/ har ju haft små korta sammandragningar på dagarna något ja aldrig hade med Tuwis (som ja kände) så detta är helt nytt för mig.. Får se om det sker igen...

Nu har jag ätit lite frulle, bäckenet känns stabilare idag, inga smärtor men det kommer och går... Oftast på em eller kvällar..

Nehe pöss på er


Blött :(

OCAB har precis vart här och fuktmätt igen nu när vi inte var nått golv och fick tyvärr inte det svaret jag ville :( fläkt i ca 1 månad trodde han:( hela juni kommer gå, usch! Fyyy Faan blir så trött och ledsen på detta... Det va ju inte så hör vi hade tänkt den förstå vår och sommaren i vår hus:(
Så i em så kommer han tillbaka och installerar fläktar, roligt värre...
Allt detta för att ett pucko tidigare ska koppla vatten själv:( vilken pucko rent ut sagt!!!!!

Nu ska ja åka och lämna sessan på dagis i detta regn väder, sedan ska ha hem och krypa ner och sörja:( usch... Behöver ny energi känns det som:(

Ha en bra dag i regnet!


RSS 2.0