Insåg vissa saker

Ja idag hade ja och Tuwa en skön och låång sovmorgon, Pappa Mogge åkte till jobbet som vanligt vid 7.. Stackaren.. Men Men så är det...
Tuwa sov ända till 8.30.. Shit.. Jag låg halv vaken sedan ja pussa Mogge hejdå,.. Hon brukar vakna vid ca 7.30 om man inte väcker henne därför låg ja vaken kändes onödigt att somna om för då blir man bara tröttare när hon väl vaknar.. Men klockan gick och ja njöt av att bara ligga och halv sova.. Prick 8.30 så började hon gråta och ropa på Mamma... När ja kommer in så sitter hon upp, hon har knäppt upp hela pyjamasen och frågar e pappa?? - Ja svarar som varje morgon: Pappa är på jobbet kommer hem i eftermiddag när du vart på dagis.. Tuwa svarar alltid japp.. :) Charm unge där..
Ja tog in henne till mig och satte på bompa en liten stund, vi låg bara och mös.. Hon la sig i min famn och ja bara njöt av att få hålla och pussa henne... Och hon låg i min famn någon som börjar ske oftare och oftare.. Hur mysigt som helst... Man har saknat det faktiskt.. Och det va som ja sa till Mogge igår kväll när vi la oss, att nu när Tuttis sover hela nätter så saknar man henne här i mellan oss.. Det är så mysigt att få ligga och hålla om henne och pussa henne hur mycket som helst.. Men måste väl inse att hon växer och börjar bli en stor mamma tjej.. :)

Som sagt sovmorgon blev det och en mys frukost, tände ljus på bordet och hade det bara en helt underbar frukost...Efter frukost så fick hon åter igen öppna en lucka i adventskalendern, hon tycker det är såå skoj. :) Men i dag ville hon ha mer, men ja förklarade för henne att man öppnar en chocklad för varje dag.. Och ja tror hon förstod. Hon e så klock min prinsessa... :) All kärlek till henne..
Ja lämnade Tuwa på dagis vid 10.30 och ja fick chock när ja kollade på termometern den stod på -5 grader.. Det va bara att ta fram den nya everest overallen och special strumporna till hennes Ecco skor.. På med långkalsonger, tjock kofta och en tjock vinter mössa men ska köpa en ny,, En Didrikssons tjock mössa, tror mer på dessa än den hon har nu även att den ska va varm och bra från P.OP men men jag e som ja är.. Vi gick redan vi 10.00 hemmifrån så Tuwis fick knalla till dagis ist för att åka vagn och det va tur att vi gick som vi gjorde för vi va på dagis prick 10.30.. Bra planering där..


biggles cap 592041 040


Jag gick hem igen gjorde iordning mig och laddade inför dagen i skolan, skolan började kl, 12.30 så tog bussen 12.. Idag gick vi igenom levern, vätsebalasen, stroke och MS.. Fick se en film om MS och ja fick verkigen sådana  hemska känslor.. Det gjorde ont och se dessa personer.. Det satte sig hårt på mig.. Att ens liv plötsligt kan förändras så fort...

Ja kände igen mig i viss del av det dom kände tack vare min sjukdom.. Jag har inte accepterat den ännu.. Det kommer ta tid. och ännu inte vet ja inte om ja har sjukdomen i hela tarmpacketet.. Alltså i både tjock- och tunn tarmen.. Förtillfället vet ja att ja har den i tjocktarmen.. Ja tycker att det räcker.. Det är tillräcklingt jobbigt kan ja lova.. Ni som inte vet hur denna sjukdom är, ni kanske inte ens har hört talas om den så är det Crohn´s Sjukdom en Kronisk Inflamerad Tarmsjukdom ja har... Den är jobbig, för både mig och min familj.. När ja får mina skov så har ja det väldigt jobbigt..
Ja vill inget hellre än att bli "vänn" med min sjukdom, men det är svårt.. Ja hatar att ha denna smärta, att ha kontinuerlig kontakt me sjukhuset, göra tester, äta medicin.. Det är jobbigt.. När ja har mina skov så är det svårt att va ensam me Tuwis imellan åt, jag e inte nån rolig och bra mama då.. Ja bor på toan och biter i hop av smärta.. Det är så jobbigt.. Ja har inte riktigt pratat me nån om mina känslor till min sjukdom.. Gjorde nyss ett arbete om den.. Och tack vare att den är så ny för mig så fick ja lära mig saker om den som inte är så roligt att veta men ja måste veta det.. Det gör ont..


Känns skönt och skriva av sig lite ang detta, ja sitter och tårarna faller.. Det är jobbigt.. Tufft,,  

http://www.nogg.se/upload/1/BloggPhoto_12435hj%C3%A4rta.JPG



Nää ska krypa ner och stänga igen luckan... Imorrn kommer Emelie, Nathalie och lilla Nicko och ska leka med oss.. Saknar dom verkigen sedan dom flyttade till träsäng.. Så ska bli skoj och skönt att få träffa dom..

Nattis.. :)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ni har kommit till Sofias blogg;
jag är mamma till två underbara tjejer, och fru till Mogge!

Här kan ni följa mig och min familj och vår vardag läsa och följa våran kamp och vår dotter Tyra som vi höll på att förlora den 1/1-2013 pga felbehandling och ett oupptäckt hjärtfel!
Hon hamnade i ECMO och låg sedan 5 veckor på BIVA i Lund där vi även fick det tragiska beskedet att hon fått hjärnskador samt att hennes syncetra är helt förstört!

Finns även på Facebook: Hjärtebarn

RSS 2.0