Älgar i Tallboda.. :)

Ja idag har vi tillbringat tid ute i Ekängen, pappa O gun kom och hämtade oss straxt efter 11.00...
På vägen hem till ekängen i höjd med Camilla villorna i tallboda så stötte vi på 3 älgar en mamma och 2 kalvar.. Shit vad stora dom är.. Och dom inte i rädda av sig.. Dom sprang framför bilen..
Vi sa att vi ringer polisen, och polisens nr kan man eller, inte! hahah så tur att man har en iphone och kan söka på internet.. Så ja ringde medans pappa åkte bort och in bland husen för att se dom och se vart dom sprang..
Ja fick kontakt med polis och sa att tre älgar springer i tallboda, dom hade fått tips för ca 5 min sedan att dom va vid ÖoB men nu är dom här och sa att dom förflyttar sig väldigt snabbt.. Vi åkte in och ställde oss bakom nordanvidsvägen för er som kan tallboda och då kom dom nerifrån och gick precis förbi bilen , ca 1 meter ifrån.. Skapligt mäktiga djur.. Polisen tackade så mycket för att ja ringde..

Ja vart både fasinerad och lite nervös samtidgt, varför ja vart nervös vet ja inte men skapligt fränt!! Iof så har man ju sett många älgar i sina dagar men uppe i dalarna och björnrike.. Som ja sa till pappa o gun, jag har bott i tallboda hela mitt liv och aldrig sett en älg här och när man väl ser det så ser man tre st på samma gång.. Skojsigt.. Tuwis va intresserad.. :D Hon bara skratta..
Nu kan ja leva på det ett par dagar..hihih vill ju att det ska stå på correns hemsida hur det gick, om polisen fick skjuta dom eller hur det blev...Hoppas inte dom skjöt dom...

Annars har dagen vart lugn, har bara vart i ekängen och haft det skoj och mys.. Tuwis trotsar mer o mer för varje dag som går.. Mindre skoj men det är ju en del i utvecklingen..
Mogge kom och hämtade oss straxt efter 17 då han slutade och nu slappar vi i soffan fraför pippi och lagar mat samtidigt..

Ha en bra söndags kväll

http://www.orebro.se/images/18.3c1ef9ae11d4988e18f800012189/400b_210h_%C3%A4lg.jpg

 


Kommentarer
Postat av: Frida

Vi såg dom också, coolt!

2010-10-24 @ 20:26:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ni har kommit till Sofias blogg;
jag är mamma till två underbara tjejer, och fru till Mogge!

Här kan ni följa mig och min familj och vår vardag läsa och följa våran kamp och vår dotter Tyra som vi höll på att förlora den 1/1-2013 pga felbehandling och ett oupptäckt hjärtfel!
Hon hamnade i ECMO och låg sedan 5 veckor på BIVA i Lund där vi även fick det tragiska beskedet att hon fått hjärnskador samt att hennes syncetra är helt förstört!

Finns även på Facebook: Hjärtebarn

RSS 2.0