Crohn och Ulcerös Kolit

Ja idag fick ja redan på att en bekant har fått diagnosen Ulcerös kolit.. Hon fick diagnosen i vintras.. När ja fick reda på att hon fått det så gick det en smärta genom hela ryggen.. Tårarna va väldigt nära..

Hon ligger nu i laggt pga av denna dumma och helvetes sjukdom, lider så enormt mycket med henne.. Har pratat med henne.. Jag vet sj att inget idenna situation hjälper.. Även hur många underbara msk man har bakom sig så är det väldigt tungt psykiskt..
Men man behöver allt stöd och hjälp man behöver.. Skulle inte jag ha någon/några bakom mig så skulle det va mycket tygre, hade nog inte klarat mig så bra som jag har gjort.. mycket har med att göra att jag har en underbar familj, släkt och vänner.. Utan er är livet tomt!!
Och jag vet att min bekant har allt detta med och kommer klara sig bra..
Ja kommer finnas här och stötta henne, vi ska ses och stötta varann och hjälpa varann.. Det känns skönt, skönt och ha nån att dela och ha nån som vet vad man sj går igenom..

Crohn och Ulcerös Kolit är i stort sätt samma, dom sitter i olika delar i tarm systemet..
Båda är en Kronisk inflammerad tarmsjukdom...

Och det är en jäkla skit sjudom med andra ord..

Det som glädjer mig är att hon inte behövde gå lika länge med symtom/besvär som jag gjorde.. Hon gick i 4 månader och ja i 3 år.. 4 månader är acceptabelt och det är så det ska gå till.. Jag önskar att INGEN människa mer ska behöva gå så länge som ja gjorde innan hon/han får hjälp..

Mina tankar är hon dig och ja hoppas verkligen du kommer hem snart och mår bra...

http://inflammation.nu/assets/images/tarm_genom.jpg

 


Kommentarer
Postat av: Jennifer

Tack för omtanken gumman! Kram

2010-10-25 @ 10:36:21
Postat av: Lisa

UC och Crohns är skit att ha, håller helt med!

2010-10-25 @ 12:41:46
URL: http://lafamila.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ni har kommit till Sofias blogg;
jag är mamma till två underbara tjejer, och fru till Mogge!

Här kan ni följa mig och min familj och vår vardag läsa och följa våran kamp och vår dotter Tyra som vi höll på att förlora den 1/1-2013 pga felbehandling och ett oupptäckt hjärtfel!
Hon hamnade i ECMO och låg sedan 5 veckor på BIVA i Lund där vi även fick det tragiska beskedet att hon fått hjärnskador samt att hennes syncetra är helt förstört!

Finns även på Facebook: Hjärtebarn

RSS 2.0