Svart till anonym

Frågan va varför ja lämnade tuwis på dagis kl:10.15 när ja börja kl:14 -jo för det första för att hon skulle få vara med o baka bullar för det andra för att hon ska få äta lunch där me sina vänner och för det tredje för att mogge hämtar henne kl 15 så hon kan få leka lite me sina vänner.. Är du nöjd med svaren? Men det kanske va dåligt av mig . ps:våga va du när du lämnar kommentarer!!!!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Klart att hon ska baka bullar och äta med kompisarna ! Har en vän som alltid lämnar hennes barn innan lunch fast hon börjar kl 14:30 ,hon är hemma en stund innan hon åker till jobbet.Varför för att fröknarna tycker det är okej och att han ska hinna äta innan han somnar.Kanske inte har så mycket att göra med komentaren, men blir lite irreterad när folk ska bry sig så mycket vad andra gör!

2010-10-04 @ 16:35:17
Postat av: Anonym

Den tid man har rätt att ha sina barn i förskolan är: Då föräldrarna arbetar/går i skola + restiden till och från arbetet. Ingenting annat. MEN om barnen är så få timmar att de aldrig kommer in i rutiner osv kan de för att få kontinutet, till-sammans med personal komma överens om lite mer tid (för barnets bästa). Men föräldrarna själva kan inte bestämma att barnen ska komma flera timmar innan behov för att få äta mat. Föräldern får naturligtvis själv laga mat till sitt barn.

Men att lämna ett så litet barn kl 13 och bli hämtad kl 15 är för liten tid för att hon ska komma in i verksamheten. Därmed inte sagt att barn ska vara långa dagar på förskolan, det ska de absolut inte vara. Föräldrarna är klart bäst för sina små. Kan inte fatta att folk lämnar bort sina barn när det inte behövs (sorgligt). Oj vad långt detta blev.

2010-10-04 @ 23:40:43
Postat av: Fia

Nu har jag inget barn i dagisålder, men jag tror även att det är nyttigt för barnen att får vara på dagis, leka med andra, vara med andra och andra rutiner, att man lär sig att allt inte är som hemma alla gånger. Sen är det viktigt för barnen att dom får vara hemma också, jag menar inte att dom ska vara fulla dagar, men jag tror att lagom dos av båda är det bästa och alla har inte möjlighet att ha sina hemma... Jag hoppas jag o min man kan dela rätt mycket på tiderna sen när våran ska börja, men det återstår att se, vi jobbar båda med jobb med obekväm arbetstid, så kan bli svårt... dock jobbar vi längre pass när vi jobbar och är hemma mycket mera :) Så får se hur det blir för våran del sen :D Jag tror bara det är roligt för Tuwis att vara på dagis :) o sen få längta lite efter sina underbara föräldrar!! :D

2010-10-05 @ 12:33:03
URL: http://lillfia.blogspot.com
Postat av: Dagis-fröken

I dom andra flesta förskolor har man rätt att lämna sitt barn ca 15 timmar/vecka även om man är arbetslös för att barnet ska få ta del av aktiviter, träffa andra barn m.m....

2010-10-05 @ 22:21:29
Postat av: Jenny

Till: Dagis-fröken.

Vid "vanlig" förskoleplats har man bara rätt att lämna sitt barn 15 tim från ht det år barnet fyller 3 år. Men åter igen: enskild förskola kan bestämma lite själva om det fungerar på deras förskola att ha barnen fler timmar än vad behovet är.

(15 timplats för arbetslösa/föräldra lediga är något annat) Ni som inte vet vad de olika platserna har att erbjuda kan gå in på kommunens hemsida och hämta riktlinjerna och läsa själv. Be annars er förskola att skaffa fram en till er./ Jenny Jonsson.

2010-10-06 @ 00:34:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ni har kommit till Sofias blogg;
jag är mamma till två underbara tjejer, och fru till Mogge!

Här kan ni följa mig och min familj och vår vardag läsa och följa våran kamp och vår dotter Tyra som vi höll på att förlora den 1/1-2013 pga felbehandling och ett oupptäckt hjärtfel!
Hon hamnade i ECMO och låg sedan 5 veckor på BIVA i Lund där vi även fick det tragiska beskedet att hon fått hjärnskador samt att hennes syncetra är helt förstört!

Finns även på Facebook: Hjärtebarn

RSS 2.0