Kolmården 10/8

Har ju inte berättat om våran underbara dag på Kolmården förra lördagen!

Först ska jag väl berätta att vi fick denna fina gåva av Kolmården efter Lund och all sjukhus tid, och vi är så himla glada o tacksamma för detta :)

Vi gick upp med tuppen för att åka iväg tidigt och för att vara där vid öppning!
Vi fick gå in helt gratis, bara gå förbi så där, kändes lite konstigt men lycka få inträdet är svindyrt!

Tuwa var eld o lågor;) hon såg fram emot allt, speciellt linbanan så vi började med den, gick för vi apor, noshörningarna, elefanter, kameler mm innan vi kom fram till linbanan! Tuwa hade så brått dit så hann knappt titta på djuret ;) men fick henne att stanna ett tag vid aporna, dom är ju verkligen roliga:) hahah
linbanan var lika rolig denna gång som sist:) tuwa hade stenkoll på alla djur, hon tyckte det va såååå spännande men lite besviken att vi inte såg några lejon:(
Efter den turen var det dax för lunch vi åt på restaurang safari, det va någon afrikans buffé lr liknande och den va sååå god! Tuwis tid pannkakor, sylt o grädde (ovanligt) inte;)
Tyra käkade lunch me, efter det va det snart dax för delfin show kl 13.00, på den showen hade vi reserverade platser! Så vi behövde inte stå i den 1000 meter långa kön utan även här bara gå förbi och sedan gå längst fram o ner där våra platser fanns med reserverade skyltar o vårt efter namn! Vilka platser, dom bästa på hela föreställningen! Jag blev så rörd så ja fick tårar :/
Tyra var vaken och me så klart, hon va snäll att låna ut sin filt till sin stora syster då Tuwis inte ville bli blöt:) skrutt unge!
Showen börja o tuwa blev helt tagen, glömde nästan bort att hon blev blöt! Tyra satt o kika på delfinerna och showen va verkligen helt fantastisk!
Sedan va det dax för Tyra att sova så Mogge gick me henne medana ja gick till shoppen med Tuwis! Tuwa valde ett Kolmården underlägg, och en gosedjur delfin och Tyra fick ett par delfin tofflor :)

Medana Tyra sov passade även jag och Tuwis på att åka karusell, delfin Expressen:) riktigt skoj! Tuwis asgarva va nog blandad förtjusning!:)

Sedan begav vi oss till sälarna, tigrarna o snö leoparderna tuwa blev helt fascinerad :)
Då vaknade Tyra till så vi vandrade till barnens bondgård för att klappa getter! Tuwa vågade inte detta år men Tyra pilla på en:)
Och sedan tog bi promenad till bamses värd där vi fikade med våfflor , och tittade på dockteater, åkte karusell o lekte i lekparken!
8h tillbringade vi i parken och dom 8 h gick så fort! Skulle kunna vart vart många timmar till, fanns så mycket o göra!
Barnen skötte sig klockrent!
Vilken underbar familjedag, man ville inte att den skulle ta slut:/ underbart att umgås!
Sedan begav vi oss hemåt klockan va mycket när vi åkte från parken va kl 18.20 va inte hemma förena ca 19.00, men barnen va så glada:)

Tack Kolmården o Fia sol gav oss detta ett minne för livet!!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ni har kommit till Sofias blogg;
jag är mamma till två underbara tjejer, och fru till Mogge!

Här kan ni följa mig och min familj och vår vardag läsa och följa våran kamp och vår dotter Tyra som vi höll på att förlora den 1/1-2013 pga felbehandling och ett oupptäckt hjärtfel!
Hon hamnade i ECMO och låg sedan 5 veckor på BIVA i Lund där vi även fick det tragiska beskedet att hon fått hjärnskador samt att hennes syncetra är helt förstört!

Finns även på Facebook: Hjärtebarn

RSS 2.0