Sista veckan som FL.

Nu är jag inne på min sista vecka som mammaledig, det är blandade känslor kan jag lova.. Samtidigt så har jag aldrig längtat så här mycket efter att jobba igen.. 
Ett jobb som jag är så lycklig över att jag ska få utföra och få vara delaktig i.. En av mina drömmar går i upplevelse..:D Så på lördag stämplar jag in som anställd på Förlossningen, lycka!
 
Samtidigt så är det lite känslomässigt att lämna kidsen hela dagarna, vara ifrån dom så länge det var väldigt länge sedan.. Tyra har jag aldrig varit ifrån så pass.. så mitt kontroll behov är på test.. men nyttigt för oss alla.. Tuwis kommer fortfarande gå på förskolan fram till v. 27 sedan tackar hon Fågelboet för dessa år och hon tar sommarlov för att sedan börja i forskoleklass..:D Stora tjejen!! 
Jag frågade henne här om dagen om hon såg fram emot att börja skolan och jag fick till svar:
 
- Ja det gör jag, fast mamma det är lite sorgligt
- Jasså, varför är det sorgligt?
- Jo för att jag inte får leka med Maja och Lovisa mer.. 
 
Men sötnos, hon är så förståndig, men såklart hon får leka med dom, vi bor ju nästan grannar... och vi har varanns nr så det går alltid att lösa! 
 
Men nu börjar iallafall allt falla på plats inför förskolestarten för Tyra med, även det är väldigt blandade känslor, att andra människor ska sköta, träning, mediciner mm. Jobbigt men det hoppas jag kommer gå bra.. Hon kommer få en egen assistent på heltid så det känns väldigt bra och tryggt och enl. personalen på avd. så är denna kvinna väldigt mån om barn och mycket engagerad.. Så jag litar på dom.
 
Men iaf, det var ju ett tag sedan jag skrev, jag har inte riktigt prioriterat bloggen om jag säger så, det har vart så mycket runt om här hemma, det har vart tungt och jobbigt ett tag. Men jag hoppas verkligen att allt lägger sig lite nu så man kan sluta tänka på just det och gå vidare.. För allas skull!
 
Vi hade ju bröllopsdag den 28/5 och vi gjorde inget speciellt då utan vi hade Charlie på övernattning, vi åt gott och tog ett glas vin.. Vi sparar för nästa helg vi ska till göteborg bara jag och mogge från fredag fm till söndag.. Bo på hotell, äta gott, dricka gott, liseberg kanske, lite shopping, spa blir det och vi ska bara njuta.. vi längtar! 
Men iaf på vår bröllops dag ( på festen) så fick alla gäster lägga lappar i en låda och på dessa lappar skulle dom skriva vad dom trodde att vi skulle göra om tre år ( alltså nu) och vi fick inte öppna denna låda förens på vår tredje bröllops dag så vi öppnade den med spänning, och herre min gud vad vi fick skratta.. Många skrev mycket roliga saker, men många hade oxå väldigt rätt, mycket nära var vi är idag. 
Men dom flesta hade iaf skrivit att vi skulle ha 2 barn och bo i hus..:D 
En väldigt rolig och uppskattad sak, tack Annie och Fredrik som var tärna och toastmaster på bröllopet..<3
 
Helgen har annars bestått utav slapp, lugnt och skönt och vi har bara varit.. Vi har möblerat om och vi blev jätte nöjda..:D
Ridskola var väl det enda måstet i helgen..
Lördags kväll blev vi hem bjudna till pappa & gun på grill, väldigt gott, tack snälla <3 
 
Idag har Tuwis vart på förskolan och haft avslutning med femårs gruppen (solgruppen som dom kallas) och dom fick ett fint diplom och det hade vart jätte bra..:D Fattar ni min lilla tjej ska börja skolan,... vart har tiden tagit vägen.. ? stanna den lite bara! 
Tyra och jag har haft en sådan jätte mysig dag och hon har vart på toppen humör, sådana dagar är helt underbart att vara mammaledig på.. vi har bäddat rent i alla sängar, storstädat nedervåningen och damsugit och dammat över våningen, damsugit altan, tvättat alla sängkläder och vi har busat massor.. underbart! 
Nu på em så har Melanie (granntjejen) och Tuwis lekt från det att vi kom hem från förskolan fram till 18,00.. dom är verkligen bästa vänner och har så himla kul ihop och är så lika.. tråkiga är att dom tyvärr inte kom i samma klass  nu i förskolan men kan kanske vara bra det med iof.. 
 
Nu ska jag se på Äntligen Hemma och se om jag får lite ideer för att göra om hemma igen.. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ni har kommit till Sofias blogg;
jag är mamma till två underbara tjejer, och fru till Mogge!

Här kan ni följa mig och min familj och vår vardag läsa och följa våran kamp och vår dotter Tyra som vi höll på att förlora den 1/1-2013 pga felbehandling och ett oupptäckt hjärtfel!
Hon hamnade i ECMO och låg sedan 5 veckor på BIVA i Lund där vi även fick det tragiska beskedet att hon fått hjärnskador samt att hennes syncetra är helt förstört!

Finns även på Facebook: Hjärtebarn

RSS 2.0