Rolig information om Bröllop

Visste du att ...
  • Har bruden en silverslant i skon, kommer pengar aldrig att tryta i hemmet.
  • Den som svarar "ja" högst blir den som bestämmer i hemmet.
  • Regn eller snö på bröllopsdagen betyder att de nygifta blir rika.
  • Något gammalt, något nytt, något lånat, något blått och ett silvermynt i din sko betyder: Något gammalt är en länk till historien och något nytt för framtiden. Något lånat för att påminna om vännerna och något blått för trofasthet. Silvermynt för kommande rikedom.
  • Fram till 1973 krävdes lysning före vigseln. Tre söndagar i rad läste prästen upp namnen på de par som ville gifta sig. Om någon ansåg att det fanns hinder för äktenskapet fanns då chans att protestera. Ersatt av hindersprövning.
  • De som vill gifta sig eller registrera partnerskap blir kontrollerade av Skatteverket, så att inga hinder för ett äktenskap finns.
  • En morgongåva gavs till bruden dagen efter bröllopet. Den som kunde gav något med stort ekonomiskt värde. Gåvan var kvinnans egendom och en slags försäkring om något skulle hända hennes man.

(Källa: pressmeddelande från Nordiska Museet)

http://www.happyroses.se/uploads/pics/happy_wedding_boeket1_07.jpg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ni har kommit till Sofias blogg;
jag är mamma till två underbara tjejer, och fru till Mogge!

Här kan ni följa mig och min familj och vår vardag läsa och följa våran kamp och vår dotter Tyra som vi höll på att förlora den 1/1-2013 pga felbehandling och ett oupptäckt hjärtfel!
Hon hamnade i ECMO och låg sedan 5 veckor på BIVA i Lund där vi även fick det tragiska beskedet att hon fått hjärnskador samt att hennes syncetra är helt förstört!

Finns även på Facebook: Hjärtebarn

RSS 2.0